5 המנות שאתם חייבים לאכול באשדוד

אצלנו הקרקורים מתחילים בשעות הבוקר המאוחרות, הרי בשונה מכולם, אנחנו עובדים כל היום עם אוכל (רחמים עלינו..) מה שגורם לנו להיות רעבים, בערך כל היום...!

צ'פלין- ההתמכרות הבאה שלכם!

בר -מסעדה עם טעם חדש בסגנון ישן

איפה אוכלים בפסח?

כתבה כשרה לפסח

המסעדות שיפנקו אתכם גם בחג הפסח

מאחורי הקלעים של טו-גייז מוסד קולינרי בין דורי

ממנגל קטן במרכז רוגוזין, טו-גייז הפכה למוסד קולינרי בין דורי שמאכיל את אשדוד כבר 3 עשורים

סיפורי מרק

החברה לתיירות אשדוד משיקה את שבוע המרק הישראלי

בעלי העסקים באשדוד אומרים :״עד כאן״ – 10 בינואר: יום ללא אשראי

נאמר כבר כמעט הכל על מצבם של העסקים הקטנים בישראל. וכמעט הכל נכון. בעיות עולות וצפות מחדש כבר שנים אך כמו שהן קמות כך הן נופלות.

מהפכה במטבח של מסעדת אנדיב

תפריט חדש, סלופי ג'ו ועוד טעמים מוכרים במחירים שווים לכל כיס.

השף המאוהב

שלומי חזוט במאסטר שף

מי הוא השף הישראלי שזכה במדליה?

יום שלישי   12/12/2017

מהפכה במטבח של מסעדת אנדיב

לא סתם קוראים לה פנינה קולינרית, כבר במשך שנים שמסעדת "אנדיב" במלון בוטיק ווסט אשדוד מרשת מלונות טמרס, מתחבאת בתוך קונכייה מוזהבת, כזו שהקהל האשדודי חושש להיכנס אליה, מפאת המעטפת היוקרתית בה התעטפה כל השנים, לכן רוב הזמן הסועדים הם תיירים או תושבים של ערים אחרות. כעת, מנכ"ל המלון יניב אדיבי מתעקש להציג לאשדודים מראה שונה לחלוטין ממה שתיארו לעצמם, התפריט החדש פונה לכלל הקהל, המנות גדולות ומאוד מגוונות, המחירים שווים לכל כיס, כמו בכל מסעדה אחרת בעיר. אומנם את המסעדה מנהל צוות בכיר של טבחים מקצועיים ושף ראשי המנהל את מטבח המלון, אך נראה כי יש רצון לוותר על הטייטל "מסעדת שף", בכדי למנוע מהקהל להירתע מתג המחיר.\ כתבתה של שירן כהן שי
מהפכה במטבח של מסעדת אנדיב | מגזין אשדוד בתפריט | פורסם: 12/12/2017

מלון ווסט מרשת מלונות טמרס, מתפאר בהיותו מלון בוטיק איכותי, מלא כל השנה בתיירים מכל העולם, כאלו שבאים ליהנות מהעיר היפה שלנו וכאלו שמגיעים לצורך עסקים. בעבר, ניהל את מטבח המסעדה ואת מטבח המלון שף אוהד איבגי, שצייר על כל צלחת והפגין יכולת שלא רואים כל יום אצל בחור כה צעיר, כיום מנהל את מטבח המלון ביד רמה, שף פלורין שמשון דביקה (47) מאשקלון, עם רזומה וותיק במטבחים גדולים כמו "הולידיי אין אשקלון".

11

את שרביט הקסמים של מסעדת "אנדיב" קיבל שלומי שוקרון יליד אשדוד, רק בן 25 ובעל רזומה של איש מבוגר. בצבא לא נתנו לו להיכנס למטבח למרות שמאוד רצה, אז הוא הוכיח לכולם ובעיקר לעצמו, כי זו הייתה הטעות שלהם, אחרי הצבא הוא התמקד במטבח החלבי, עבד ב"פרימור" בקניון הסימול באשדוד ולאחר מכן עבד במסעדת "G Café" בפארק ים.  למד את רזי המקצוע במשך 3 שנים ולאחר שהמסעדה נסגרה העתיק את עבודתו למסעדה אחרת באשקלון. כעת הוא כבר שנה, חלק מהצוות של "אנדיב", שואב רעיונות מתכניות ריאלטי כמו "מאסטר שף" ו"משחקי השף", מתוך פרופילים טעימים של שפים באינסטגרם ועל כל השאר הוא חולם בלילה ומבצע ביום למחרת. בקרוב הוא מתחיל לימודי שף סוג 2 ב"תדמור" ומשם כנראה לא יהיה גבול ליצירתיות.

23

על התפריט החדש הוא עמל כבר תקופה, עם רצון גדול לגרום לאשדודים להגיע ולא לחשוש מהמעטפת היוקרתית. כאמור, המנות מגוונות ומתאימות לכל סועד, אם לתייר מחו"ל ואם לאשדודי המקומי. הן המנות הראשונות והן המנות העיקריות מאוד גדולות, כפי שסיפר שוקרון "האשדודים אוהבים תכלס, לא רוצים לראות מנות מתפנפנות, הם ללא ספק אוכלים עם העיניים, לכן המנות גדולות ונראות מעולה...". מלבד הגודל, הטעמים משובחים ונותנים פייט ראוי לכל מסעדה איכותית בתל אביב, אבל המחיר נמוך בהרבה. אם בתל אביב, שולחן של זוג שייהנה מ- 5 מנות פתיחה, עיקריות מפנקות, קינוח ושתייה, יקבל חשבון של לא פחות מ-600 שקלים, ב"אנדיב" הוא ישלם רק 380 ₪ על ארוחת שף זוגית.

התפריט מורכב ממנות שכולם אוהבים, רק בשדרוג יצירתי לפי החלום של שוקרון ולפי החך הישראלי. כל מנה נלקחה מעולם טעמים שונה, כך שכל אחד יוכל למצוא את כאוות נפשו. הכוונה בשינוי המשמעותי של התפריט, הוא ברצון לשלב מנות עממיות בסגנון שוק עם מנות ברמה קצת יותר גבוהה, אך את המילה גורמה לא תשמעו כאן. חומרי הגלם משובחים מהאיכות הגבוהה ביותר, הטעמים מענגים, השירות מקצועי ומאיר פנים לחוויה יוצאת דופן, כזו שכיף ליהנות ממנה שבעים בלי לשבור את הכיס.

אז התחלנו את התענוג עם לחם הבית ומתבלים- לחם הנאפה על תנור לבנים בליווי פלפל חריף, לב עגבנייה, שום קונפי, בלסמי מצומצם ושמן זית (22 ₪).

1

משם, התיאבון נפתח והתרעננו עם סלט דואט עגבניות שרי ים תיכוני- מיקס עגבניות בליווי צנונית קטנה, זיתי קלמטה ועשבי תיבול בתחמיץ שמן זית ולימון סחוט (42 ₪). 

3

 

ואז הגיעה מנה שעשתה לנו בלבלות רציניות בלב, ארטישוק ים תיכוני- תחתיות ארטישוק צרובות במחבת לוהטת בליווי עגבניות שרי, זיתי קלמטה, שום, פלפל חריף, עשבי תיבול, קרם שום, מיץ לימון סחוט ושמן זית טהור (44 ₪).

2

אם כבר אשדוד, אז העדה המרוקאית תהיה גאה שאחת המנות המזוהות איתה, עושה פה כבוד רציני ועונג גדול, פסטייה מרוקאית- עלי סיגר במילוי של פרגיות עסיסיות, פיצוחים, קינמון ופירות יבשים לצד ריבת שרי (38 ₪).  

5

ואם רציתם נגיעות קטנות של שוק מחנה יהודה, גם אותן תמצאו, סביח מפורק- חציל קלוי על אש גלויה, ביצה רכה, לימון כבוש, עלי פטרוזיליה, אריסה, בצל סגול, פלפל צ'ילי, מונח על טחינה משובחת, מוגש בתוספת פיתה קראנצ'ית (38 ₪).

8

ואיך אפשר בלי האחות של העראיס, הכי טעים שאכלנו א-בר! שווארמה טלה- מיני פיתה קראנצ'ית, במילוי בשר טלה משובח, צנוברים קלויים, קרעים של פטרוזיליה, עגבניות שטח, בצל סגול, פלפל חריף בליווי טחינה (46 ₪).

4

אז אחרי שהבנו עם מי יש לנו עסק, לא רצינו לקום מהכיסא והחוויה הקולינרית הזו המשיכה להגיע, עלינו כיתה והגענו למנות העיקריות, לא נשקר ונעיד כי כבר היינו מפוצצים באמצע הדרך, אבל עם טעמים כאלו ופרזנטציה כזו יצירתית, למי יש אומץ לעצור?!

12

כמונו, גם הקוריאנים שהגיעו לביקור חפוז, נהנו מההצגה המרשימה של החרב הטעים שנחת על שולחנם. חרב פרגיות- פרגיות צלויות על הגריל בליטוף אריסה, מוגשות על חרב קצבים בשילוב פלפל חריף ובצל סגול, בתוספת ירקות שורש פריכים  (88 ₪).

13

 

תוך 5 דקות מטיול מהנה בקוריאה, הגענו למטבח האוסטרי, לו שוקרון עשה כבוד גדול עם שניצל וינאי כמיטב המסורת, שניצל וינאי- סינטה עגל צעיר מצופה בפירורי לחם זהובים מוגש בתוספת צ'יפס פריך ולימון (76 ₪).

16

ואז הגיעה הצגה שנייה, שגרמה לפפארצי מצידם של כל השולחנות ליד, אנחנו לא התביישנו והעלנו סטורי מגרה לאינסטגרם של סינטה, צרובה על אבן לוהטת עם מלח גס, יאמי!

20

ואיך אפשר בלי המלך סטייק אנטריקוט 300 גרם- נתח אנטריקוט אנגוס משובח משוייש ומיושן. צלוי בגריל בליווי קרעי תפוחי אדמה, קונפי שום וקרם דיז'ון (130 ₪). מידת העשייה הייתה מושלמת, כזו שלא קל להגיע אליה בקלות, הסטייק היה בצבע ורוד מושלם, נמס בפה ולא מצריך הרבה לעיסה.

15

ואז הוא הגיע, האמריקאי ששיגע אותנו ואת חצי מהאורחים במסעדה, סלופי ג'ו- בשר בקר משובח קצוץ על הסכין, בשילוב בצל מטוגן, רוטב סלופי ג'ו, פטריות פורטבלו, בצל קריספי וביצת עין. מוגש בלחמניה, בתוספת צ'יפס פריך (78 ₪).התמונה כבר תספק לכם את החושים שלנו בצורה הכי ברורה ואם עדיין לא טעמתם, קומו עכשיו, לא משנה איפה אתם ותזמינו את הסלופי המרושל והכי טעים שאכלתם!

19

אנחנו בטוחים שאיבדנו כבר חצי מהקוראים, שעזבו הכול ונסעו למסעדת "אנדיב" להתענג כמונו מהטעמים המשובחים, אך לטובת אלו שעדיין פה, אי אפשר לפספס את הקינוחים, כאלו שלא תאמינו שנקשרו למילה "פרווה"! בהתחלה לא האמנו, אבל תעודת מוכיחה אחרת...

סיר סופלה- המאפה הקלאסי בגרסא שלנו, מוגש עם גלידה וניל צרפתית, מיני מקרון ושוקולד גנאש חם (38 ₪).

26

קרם ברולה- שמנת צרפתית, ניחוחות של וניל וציפוי עדין של סוכר מקורמל (34 ₪).

ולגולת הכותרת, הקינוח שהרטיט לנו את הלב ואת בלוטות הטעם, קוקילידה- עוגיות קוקילידה בגרסת השף בשכבות של גלידה וניל צרפתי, קוקוס קלוי ושוקולד גנאש חם (38 ₪).

25

אז כמונו, גם עוד 3 שולחנות באותו ערב קראו למי שעינג להם את החך, שלומי שוקרון, בחור טוב במלוא מובן המילה, צנוע ולא אוהב לדבר על עצמו, יוצא אל השולחנות מובך ומודה על התיאורים הרבים. מנכ"ל המלון יניב אדיבי גאה בצוות שלו, בשינוי המשמעותי שנעשה ובתפריט החדש והמשופר, כזה שיתחבב על כלל האוכלוסייה. נראה כי מהרגע שנכנס לתפקיד, הוא עמל על שינויים יצירתיים, כאלו שיוצרים שם משובח למלון ווסט ולמסעדת "אנדיב".

אם גם אתם כמהים להתענג מארוחת מלכים במחיר הגיוני לחלוטין, המסעדה פותחת את שעריה בשעה 18:00 עד אחרון הסועדים, ממליצים לכם להזמין מקום! ועל הדרך לשריין לעצמכם מקום בערב הסילבסטר, כי שמענו שהולך להיות מופע קולינרי שאסור לפספס!

לצפייה בתפריט ולהזמנת מקום כנסו: מסעדת אנדיב

לפייסבוק של עורכת הכתבה שירן כהן שי.

לאינסטגרם.