חומוס באשדוד

אבו חסן, אבו עמר, אבו גוש ועכשיו אבו אשדוד

5 המנות שאתם חייבים לאכול באשדוד

אצלנו הקרקורים מתחילים בשעות הבוקר המאוחרות, הרי בשונה מכולם, אנחנו עובדים כל היום עם אוכל (רחמים עלינו..) מה שגורם לנו להיות רעבים, בערך כל היום...!

צ'פלין- ההתמכרות הבאה שלכם!

בר -מסעדה עם טעם חדש בסגנון ישן

איפה אוכלים בפסח?

כתבה כשרה לפסח

המסעדות שיפנקו אתכם גם בחג הפסח

מאחורי הקלעים של טו-גייז מוסד קולינרי בין דורי

ממנגל קטן במרכז רוגוזין, טו-גייז הפכה למוסד קולינרי בין דורי שמאכיל את אשדוד כבר 3 עשורים

סיפורי מרק

החברה לתיירות אשדוד משיקה את שבוע המרק הישראלי

בעלי העסקים באשדוד אומרים :״עד כאן״ – 10 בינואר: יום ללא אשראי

נאמר כבר כמעט הכל על מצבם של העסקים הקטנים בישראל. וכמעט הכל נכון. בעיות עולות וצפות מחדש כבר שנים אך כמו שהן קמות כך הן נופלות.

מהפכה במטבח של מסעדת אנדיב

תפריט חדש, סלופי ג'ו ועוד טעמים מוכרים במחירים שווים לכל כיס.

השף המאוהב

שלומי חזוט במאסטר שף

יום ראשון   07/04/2013

אחד על אחד עם יחי זינו/ סיון קידר

יחי זינו לוקח את הזמן, צולל אל מעמקי הים, ומגיש לנו ארוחה בריאה ואותנטית
אחד על אחד עם יחי זינו/ סיון קידר | מגזין אשדוד בתפריט | פורסם: 07/04/2013

את יחי אני מכירה מהעבר כגולש וכאוהב ים אמיתי, כך ששיערתי באופן טבעי שיבחר בדגים כהתמחות, אך טעיתי, ובגדול. יחי מעולם לא חשב שיפתח מסעדה, ובטח שלא מסעדת דגים. את יומו הראשון בענף החל ב"פאזל" לפני 11 שנים. הוא מספר "חבר טוב שלי, גיל שניאור ז"ל, עבד באותה תקופה כטבח בפאזל, וכל הזמן הוא ביקש שאבוא לעבוד איתו. היינו נוהגים לארח המון את החברים ולהכין ארוחות, כך שהאוכל לא היה זר לי. לצערי הוא עבר תאונת גלישה שהביאה למותו, ובאותה שבת שאירע המקרה עליתי על האופניים ונסעתי לפאזל. ניסיתי לעבוד שם משמרת אחת, ונשארתי 5 שנים".

יחי-זינו-פסקאדו

(יחי זינו הבעלים והשף הראשי של מסעדת פסקאדו)

במקביל עבד יחי במסעדת טרין ביבנה, שם רכש את הידע בדגים, בהמשך עבד בצפרה, והמשיך לרכוש ניסיון ולשאוב ידע מספרים, מאינטרנט ומכל איש מקצוע שנידב לו מידע.

הפסקדו, שפירוש שמה בספרדית הוא דגים הגיעה לידיו במקרה. הוא ושותפו לעסק- ערן ז'נו [ז'נו דגים] קיבלו הצעה טובה לקנות את הפסקדו. הזוגיות בין השניים החלה בטיול בדרום אמריקה 5 שנים קודם לכן, והם שודכו בשנית עם רכישת העסק. ערן הביא דגים טריים ויחי הביא יד במסעדנות ובבישול.

הוא מעדיף לבשל, אך כשצריך הוא עובד בבר ואפילו מפלש את הכוסות. תוך כדי עבודת צהריים מאסיבית הוא מצליח להתראיין בחן ובאדיבות, ולשוחח עם הלקוחות הוותיקים והחדשים. יש תחושה של בית. "זה באמת כמו בית", מספר יחי, "הפסקדו זו משפחה. פתחנו את המסעדה לפני 4 שנים, ורוב העובדים שלנו מלווים אותנו מאז. אנחנו נהנים לעבוד יחד, וזו הזדמנות מצוינת להודות להם על ההשקעה והאהבה שהם מביאים לפה. אין ספק שהם חלק מההצלחה של הפסקדו".

מסעדה היא עסק שדורש המון הקרבה. איך היה המעבר מעבודה כשכיר לבעל מסעדה עצמאי?

"אין ספק שיש פחות חופש, ולפעמים גם פחות כיף, אבל קודם כל אנחנו לא עובדים בשישי ובשבת. בהתחלה זה היה עקרון של ערן, והיום אני מבין שזה הכרחי ביותר גם לעסק וגם לנפש, צריך מידי פעם לקחת עצירות רענון. זה נכון שנדרשת הקרבה, אבל צריך להיות מסור ב- 100% בענף המסעדנות, ואני פה בשביל להצליח. חוץ מזה שזה המטבח שלי עכשיו, וסוף סוף יש לי אפשרות להגשים בו חלומות ולעשות את מה שאני רוצה".

בקרוב יושק תפריט חדש בפסקדו במטרה להקטין את מספר המנות, ולהרחיב את מנות הספיישלים המשתנות תדיר. יחי: "אנחנו שואפים לשמור על רף גבוה ולהעניק ללקוחות שלנו ארוחה טרייה, מזינה ובריאה. במטבח שלנו מאמינים בשלושה עקרונות: חומרי גלם טריים, טעמים חזקים והכנה פשוטה".

יחי הוא ללא ספק בחור של חופש. מגלישה על גלי הים התיכון כנער הפך לשף הלוחש לדגים. בזמנו הפנוי עוד יורד לחוף לדוג דגים בצלילה חופשית או סתם להירגע.

עמוד המסעדות של אשדוד בתפריט