מסעדות פופולריות ששוות ביקור מחוץ לעיר

 

אשדוד בתפריט בדקה מי הן המסעדות האהודות על בליינים קולינריים מחוץ לאשדוד, שרבים אוהבים להגיע אליהן מחוץ לעיר!

אומנם קוראים לנו פריפריה שם במרכז, אז שיקראו! כל עוד הקולינריה המקומית של אשדוד בפיהם של רבים מאזורים שונים בארץ, לא מדאיגות אותנו ההגדרות, הן רק עושות לנו טוב.

לא פעם, המסעדות מהרשימה הזו הופיעו באתרים נחשבים, בכתבות בטלוויזיה , בתכניות אירוח, ברשימת הטובות ביותר ועקפו אינספור מסעדות מכל הארץ, אבל אנחנו לא בתחרות, אנחנו בעד שלום קולינרי!

שירן כהן שי | | 27/9/2019

אז רגע לפני החג, זה זמן טוב להצדיע לכל המסעדות באשדוד, למה להצדיע? כי אנחנו יודעים כמה זה קשה להחזיק מעמד בתחום כה שוחק והאמת? לא תמיד מתגמל..

אך הכתבה הזו מתמקדת במסעדות הפופולריות, זה לא רק שהן עובדות ברצף כמה שנים, בזכותן חובבי קולינריה רבים מחתימים דרכון די הרבה בעיר הדרומית שלנו.

 

 

פסקדו

מסעדת 'פסקדו' מסעדת הדגים של השף יחי זינו וערן זנו מצליחה להתמודד באלגנטיות עם הקושי בבישול כשר, מה שמגביר את הצורך ביצירתיות עזה, אלמנט שיש ליחי בשפע ב-DNA. אל המסעדה מגיעים כל המי ומי, שפים מוכרים, בלוגרים, אנשי טלוויזיה ופוליטיקאים... (תנסו להזמין מקום לארוחת ערב). המסעדה ממוקמת ברחוב מרטין בובר, בשדרה עמוסה בריחות שנודפים מהמטבחים באזור, מיקום מרכזי לבילוי בעיר. בתפריט תמצאו בעיקר דגים עם מבטא פשוט וכלל לא מתיימר, מנות ספיישלים התלויות בדגה היומית וחציל חאקו שאי אפשר לוותר עליו בכל ביקור.  אם תזכו להכיר את השף באופן אישי, ייתכן כי תוכלו ליהנות ממנה שלא כתובה בתפריט (לא אנחנו הבטחנו) ואז באמת תבינו שזכיתם!

מרטין בובר 1, אשדוד. 

צילום: שירן כהן שי


 

פבלה

אי אפשר שלא לזהות את 'פבלה' כבר ממרחק, מעוטרת במטריות קש המרמזות על החופש והפשטות של המקום, בדיוק איך שהמסעדה נקראת במדיה החברתית - 'Pavellafreedom' . אז אומנם כלפי חוץ נראה שהם באמצע גלישה באיים של הוואי, אך ברגע שנכנסים פנימה מבינים את משמעות השם שהוענק למסעדה בגאון. המוזיקה המתנגנת היא בדרך כלל בלקנית, פורטוגזית ולטינית וכל הקירות מעוטרים בשלטים ותמונות בהשראת הפבלות בפורטוגל בשנות ה-70. חוץ מהמראה החיצוני, המוזיקה והמקרר העתיק שמשמש כארון, כל השאר מודרני ומאוד ים תיכוני. בתפריט תמצאו לחם גרוזיני, סלט רודוס, טורטליני, לברק נורמנדי, המבורגר ועוד מגוון אקלקטי של מנות שלא נמצאות תחת אותה כותרת, אבל תכלס מסתדרות טוב מאוד יחד עם קוקטייל בצד או בירה מהחבית.

מרטין בובר 1, אשדוד

צילום: טל אבישר – יחסי ציבור

 


 

אלדין בשדרה

מסעדת דגים ים תיכונית כשרה של הזוג אלי ואתי אלקובי, הממוקמת בקו ישיר לחוף הים, מה שמעניק לה בכל יום שקיעה מהפנטת ורגעים של נחת, לפני ההכנות האחרונות של כל סרוויס. עיצוב הפנים של המסעדה מתמקד בים ובסירת מפרשים, כראוי למסעדת דגים בה הבעלים הוא גם הדייג! בתפריט תוכלו למצוא מנות שהולכות עם אתי ואלי במשך שנים, כמו מנת הדגל- פילה מוסר עם קראסט פיסטוק המונח על פירה משגע או פילה סלמון צרוב על הפלנצ'ה, אך יחד עם זאת, לאחרונה נוספו לתפריט מנות מודרניות מהמזרח, כמו טטאקי טונה, סשימי וסביצ'ה. מה שמייחד את אלדין בשדרה מלבד האוכל הטעים, זו האווירה הביתית, כבר בכניסה אתי תקבל את פני הסועד ובהמשך תעניק לו אירוח אישי.

מרטין בובר 1, אשדוד

 

 

צילום: שירן כהן שי

 


 

אידי דגים

אי אפשר לדבר על המסעדות הוותיקות של אשדוד בלי לדבר על "אידי דגים" בבעלותו של אידי ישראלוביץ' שנמצאת כאן מאז ומתמיד. אין זה סוד שהאשדודים אוהבים מסעדות דגים, לא ברור אם זה המיקום הגיאוגרפי שזיכה אותם ברצועת חוף המחוברת לנמל או שמא מדובר בצרכנים ממושמעים, שבוחרים לאכול במסעדת דגים, כי זה מה שרוב המסעדות בעיר מציעות להם. אין ספק כי אידי הוא זה שעגן עם ספינתו לפני שנים ולימד לא רק את המקומיים איך לאכול דגים ופירות ים, אלא הביא עמו סועדים מכל הארץ שלא יכלו לפספס את הטעמים שלו.

הבושם 6, אשדוד

צילום: יחסי ציבור


 

 

צ'ון לי

מסעדת צ'ון לי, המסעדה שהכירה לאשדודים מה הוא טעמו של סצ'ואן אמיתי והפכה אותם למכורים, אך לא רק אליו, אלא גם למרק תירס, מרק חמוץ – מתוק (וגם חריף!) ואפילו לימדה אותם שאננס טעים גם עם עוף! מנות שבשבילן, מגיעים מכל הארץ! המסעדה עברה מספר גלגולים בשנים האחרונות, הפכה מלא כשרה לכשרה בהשגחת הרבנות והבעלות עברה לידיו של בן המשפחה, השף חן זולוטוב, שהעניק לה את הטאצ' האישי שלו, אך יחד עם זאת שימר על המסורת ולא ניסה להתייפייף עם מנות שף מהודרות. עם הניסיון רב השנים של משפחת לי & אסאו, יחד עם הידע של זולוטוב, נרקח תפריט אותנטי הנאמן למקור, עם טוויסטים מודרניים מהמזרח. למנה ראשונה, אל תפספסו את האגרול הפריך ואת המרק חמוץ-מתוק, עם טיפה לימון.  

האורגים 6, אשדוד


 

 

נמסטה

המסעדה ההודית היחידה בעיר ולא זה לא סלוגן, היא באמת היחידה...! אליה מגיעים מכל הארץ סועדים שיודעים שבשביל מסעדה אותנטית ונאמנה נוסעים רחוק. נמסטה בבעלות משפחת סוגאוקר התחילה את דרכה עוד בדוכני אוכל בקניון, שם אב המשפחה הבין שבשונה ממסעדת דגים, אוכל הודי אמיתי אי אפשר למצוא הרבה... מה שגרם לו לאזור אומץ ולפתוח מסעדה שמגישה מנות נאמנות למקור. כבר בכניסה החוויה של הסועד מתחילה, בפשטות הלא מתיימרת, בחיוך החם של המארחים ובמנות שמצליחות להשביע גם מבלי לסיים אותן. אם כבר הגעתם מרחוק, אל תפספסו בפתיחה את הפאפאדם- קרקרים פריכים מקמח שקדים, אותם יש לטבול ברטבים המוגשים, את הצ'יקן טיקה מסאלה ואת קינוח הפלודה.  

הטיילת 20, אשדוד


 

פאזל

פאזל- בית קפה מסעדה על חוף הים, מבין הראשונים שהוקמו בעיר, אליו מגיעים בכדי לזכות בכמה שעות של שקט ונחת מול הים, עם תפריט מסקרן ומאוד מפתיע שהתחדש עם השנים, אך נשאר באותו סגנון – רב גוני ופשוט.  יחד עם מנות שכיף לנשנש ליד הבירה מול הים, תוכלו למצוא שם גם את המטבח האיטלקי, היווני ואפילו האמריקאי.. אז אם חשקה נפשכם בצליל גלים נינוח, יחד אם טעמים משובחים וכוס בירה, זה המקום.

חוף הקשתות, מפקורה 1, אשדוד

 

צילום: יחסי ציבור


 

פטרה

אם יש חשק לתושבי החוץ לאכול אוכל גרוזיני מקומי, הם יודעים בדיוק לאן להגיע. מסעדת פטרה הוותיקה של שף סימו בן חובל והמסעדן רפי בן משה, שוכנת גם היא מול הים בחוף הקשתות  ומציעה מגוון עצום של מנות מן המטבח הגרוזיני המסורתי, לצד מנות אירופאיות מהדגה היומית, פירות ים ובשרים משובחים. כל המנות במסעדה נעשות בעבודת יד במקום על ידי טבחים גיאורגים המתמחים בבישול מסוג זה, כל המתכונים עליהם מושתת התפריט אלו הם מתכונים עתיקים שעברו מדור לדור וניתן להרגיש זאת בקלות בכל מנה. אז אם חשקה נפשכם בחצ'פורי, חינקלי או מנת פירות ים טרייה וטובה, זה המקום.

מפקורה 1, אשדוד

 

צילום: יחסי ציבור


 

 

גמברינוס

אין ספק כי לפאב-מסעדה 'גמברינוס' מגיע להיכנס לרשימה, הרי אם תעברו שם ביום חמישי בערב, תוכלו לראות תור ארוך שמורכב רובו מסועדים מחוץ לעיר. כאלו ששמעו שיש מקום מיוחד באשדוד עם אווירת פאב, אבל עם אוכל של מסעדה ומחירים של פעם. המנות גדולות וטעימות, השירות ענייני ולא מתחנחן ואיכשהו האזכורים לשנות ה-90 הם בעצם הקסם והסוד של המקום. אז אם הגעתם ולא בא לכם לפספס משהו חשוב, כדאי להזמין את מנת השרימפס בחמאה ושום, עם לחם גרוזיני לניגוב כמובן, את מנת הבית - צ'יפס גמברינוס- קוביות תפוחי אדמה פריכות עם מלאאא גבינה בולגרית מגורדת ואת הנקניקיות טלה שמגיעות עם תפוח אדמה בצד, בדיוק כמו פעם.

שד' מנחם בגין, אשדוד


 אז בנימה זו, שיהיה לכם חג שמח עם טעמים אהובים, מוכרים וטובים!

כתבתה של שירן כהן שי