UpArrow

אשדוד בתפריט

אשדוד בתפריט גאה להיות אתר הבית של עולם הקולינריה, הבילוי והתרבות של העיר אשדוד. איגדנו יחד את כל המסעדות, בתי הקפה, מקומות הבילוי וכל מה שחדש ונכון לכם! באתר תוכלו להזמין משלוח ממסעדות, להזמין מקום ישיבה או ליהנות מהמגזין המגרה שלנו, המתובל באינספור סיפורים טעימים.

המנות הפופולאריות שאתם אהבתם בתקופת הקורונה.

המון דברים נעלמו (או יותר נכון נכנסו להשהיה ארוכה) בעקבות מגפת הקורונה. אנחנו כבר לא זוכרים מה זה לשבת במסעדה, לצאת לסרט, או באופן כללי לצאת. לחלקנו יצא להכיר את המשפחה הקרובה טוב יותר, יש שיאמרו טוב מידי, בזמן שאחרים ישבו בבידוד בדירת שותפים והתגעגעו לקשר עם בני אדם. ככה או ככה, יש דבר אחד שכולנו כאומה בכלל ואשדודים בפרט, התגעגענו אליו בטירוף – אוכל הרחוב.

| | 1/1/0001

מה בשילוב המילים "אוכל" ו"רחוב" גורם לנו להזיל ריר בצורה בלתי נשלטת? אנחנו מניחים שאף אחד לא יודע. מה שאנחנו כן יודעים, זאת העובדה שאחרי תקופה מזעזעת של סגר אחרי סגר וניחוחות של חיסון באוויר, המילה "רחוב" בהחלט עושה לנו את זה. אז איזה אוכל רחוב הכי חסר לכם? ומה הן המנות שדווקא בתקופה בה משלוח שולט בלטו במיוחד? יצאנו לבדוק על בטן ריקה, מה חשבנו לעצמנו? שאלה טובה.

פיתה בסטה:

איך אפשר לדבר על אוכל רחוב באשדוד בלי לדבר על המסעדה שיש לה את המילה "בסטה" ממש בשם? נכון מאוד, אי אפשר. אז שאלנו את פיתה בסטה, רשת אוכל הרחוב הארצית שפתחה סניף מעולה גם כאן אצלנו באשדוד, מה כיכב אצלה בסגר. לדניאל הבעלים הייתה תשובה חד משמעית – "פיתה אסאדו". המנה המגניבה הזאת מגיעה עם נתח אסאדו בבישול ארוך בתוך פיתה עם מגוון תוספות. משהו בשילוב המתוק-מלוח הזה כבש את הציבור האשדודי וייצב את "פיתה אסאדו" כמנה המבוקשת והמוזמנת ביותר בתקופת הקורונה. אחרי שנה מרירה במיוחד, אפשר להבין למה הקהל האשדודי מחפש קצת מתיקות בפיתה. תכלס? מובן לגמרי ומומלץ מאוד.

טלפון: 050-999-0949

בורגרים:

די בטוח שאף אחד מקוראי הכתבה הזאת לא עבר את תקופת הקורונה בלי להזמין המבורגר לפחות פעם אחת (או במקרה שלי 350 פעם). אז תכינו את בלוטות הטעם כי בדיוק בגלל זה שאלנו את בורגרים אשדוד מה כיכב אצלם בקורונה. מסעדת בורגרים, היא מסעדה המתמחה בהמבורגרים קטנים בטעמים שונים. כל בורגר עשוי מבשר משובח, עסיסי ואיכותי המורכב מ99% בשר ותתפלאו לשמוע, אף מגוון אופציות טבעוניות. נשמע יקר נכון? אז זהו, שלא. המחיר שווה לכל כיס ומשביע בטירוף. מי הוא כוכב ההזמנות של תקופת הקורונה? אנחנו שמחים ששאלתם – המארז המשפחתי הכולל 8 המבורגרים + 2 תוספות. אלי הבעלים מעדכן כי מארז זה עלה בלא פחות מ40% (!!!!) בהזמנות בתקופת הקורונה והפך ללהיט המקומי. פייר? כשאתה סוגר פינה של ארוחת המבורגרים משפחתית במארז מושקע ובמחיר לכל כיס, אין באמת הפתעה גדולה, מה שיש זה הבורגרים טעימים – והרבה מהם.

טלפון: 050-808-6285

בגטוס:

דיברנו על פיתות, דיברנו על המבורגרים, הגיע הזמן לדבר על חברו הצרפתי הטוב ביותר של הישראלי שאוכל בחוץ – הבגט. בגטוס אשדוד הוא סנדביץ' בר מול הים, המציע באגטים חמים וטריים, טעמים מגוונים מהפלאנצ'ה, בירה ובאופן כללי המון אווירה טובה. אמנם לא כל המנות חייבות להגיע בבגט, אבל אחרי שתטעמו מהבגט שלהם תבינו שזה מה שאתם רוצים. התפריט מגוון ומציע בין היתר כבדי עוף משגעים, פילה עוף, מניפת אנטריקוט ועוד, אך המנה שבהחלט תפסה את ראש הטבלה בקורונה וכיכבה בהזמנות המשלוחים היא מנת הרוסטביף. מה מיוחד בה כל כך? כמה דברים: הבשר עובר בישול ארוך בסוביד (בישול וואקום במים) ולאחר מכן ניצרב על הגריל, מה שמייצר חוויית רוסטביף שקשה להישאר אדישים אליה. כמה קשה? ערן מבגטוס הבהיר לנו שהוא מסיים לפחות רול רוסטביף ביום, מדובר בבין 3 ל4 קילו רוסטביף! תעשו את החישוב כמה בגטים זה יוצא ותגיעו לאותה מסקנה כמונו – מלא. הקהל האשדודי אוהב רוסטביף ואנחנו בהחלט מבינים אותו.

טלפון: 050-8086290

טו גייז:

אנחנו יודעים את זה וגם אתם יודעים את זה, אי אפשר לדבר על מסעדות בשרים באשדוד בלי לדבר על טו גייז. טו גייז אשדוד היא מסעדת שיפודים מהוותיקות בעיר (אולי הוותיקה ביותר) מוכרת בזכות בשריה המשובחים וסלטי הבית המיוחדים. מסעדה מזרחית, המתמחה בעל האש עם מבחר סלטים טריים ובשרים מגוונים. טו גייז זו נוסטלגיה שמשתבחת ככל שעובר הזמן ואין ספק שקורונה או לא, היא כאן כדי להישאר. את כל מה שכתבנו על טו גייז אנחנו בטוחים שרובכם כבר יודעים, מה שלא הרבה יודעים זאת העובדה שבמהלך הקורונה מנת הקציצות בבגט שלהם לגמרי ניצחה את שאר המנות בתפריט. "למה דווקא היא?" שאלנו את שלומי, שענה בצורה הכי פשוטה ומקסימה שיש "מה אני אגיד לך, זה פשוט ממש טעים..". מה יותר מקסים מהמילים "פשוט" ו"טעים" ביחד? לא הרבה. מעבר לזה, מסתבר שיוצאות מהמסעדה בסביבות 100 מנות כאלה ביום (או כמו ששלומי אומר "תגידו להם שיוצאות 555 מנות ביום זה נגד עין הרע..") והקהל האשדודי פשוט לא מוכן לוותר על התענוג גם בתקופת הסגר. שורה תחתונה, גדלנו על טו גייז וכנראה שנמשיך לגדול גם אחרי הקורונה.

טלפון: 050-8086278

באדה בום:

מסכימים איתנו שאין שם יותר איטלקי למסעדה מ"באדה בום"? יופי, בואו נתחיל. באדה בום אשדוד, האיטלקייה החדשה בעיר מבשרת לכל אוהבי איטליה, שהיא מכינה פסטות בעבודת יד, פיצות בטאבון והמון דגים, עם תוספות מיוחדות ועוד טעמים משגעים מדרום אירופה. המסעדה החדשה מצאה את השילוב המושלם בין המטבח האיטלקי לים תיכוני. שילוב בהחלט מתבקש לאור העובדה שמי שאי פעם ראה איטלקים בחייו יסכים שמדובר בסופו של דבר בישראלים שמתלבשים קצת יותר טוב. שאלנו את יוחאי ז'נו שף המסעדה והבעלים, מהי המנה ששלחה את האשדודים לטלפון והוזמנה הכי הרבה והתשובה דווקא די מפתיעה. מלכת ההזמנות לתקופת הקורונה היא מנת הרביולי סלק המדוברת, שמוצאת עצמה יוצאת מהמסעדה על בסיס יומי ללקוחות מרוצים שהתמכרו לטעם. רביולי סלק אתם שואלים? כן, לגמרי. "מאז שאנשים נפתחו יותר לטעמים חדשים ושיחררו את מה שהם יודעים על הפסטה והרביולי המסורתיים, ראינו עלייה חדה בהזמנות הרביולי סלק ואנחנו בהחלט מברכים על זה" אומר יוחאי. אז אם בא לכם להתפנק במנת רביולי מרעננת, ייחודית וכזאת שתגרום לכם מהביס הראשון להרים גבה ולסנן "וואלה?", באדה בום זאת המסעדה בשבילכם.

טלפון: 050-8086272