בחזרה לעבר עם שלומי ושמוליק

הצמד חמד שהיו פה עוד הרבה לפניכם...

שירן כהן שי | | 6/12/2018

אם לא שמעתם על מסעדת "אומבבה" כנראה שאתם לא אשדודים אמתיים, שם התחיל שלומי לוגסי את צעדיו בעולם המסעדנות, כשעבד בעסק המשפחתי של הוריו. בזמן הזה, שמוליק מצליח עבד בפאב "קפטן מומיס" ומשם נסע דרומה לעבוד במטבחים של רשת המלונות ישרוטל באילת כסו שף והיה לשם דבר, אך השינוי שלו בחיים לא איחר לבוא וחיכתה לו טיסה ארוכה (מאוד) לאוסטרליה, שם הוא עבד עם טובי השפים במסעדות נחשבות.


 


 

אז איך הצמד שלומי ושמוליק התחיל?

שלומי בן 53 נשוי לאילנית ואבא של אורי, ליאור, רונן ושירה. שמוליק בן 46, רווק ומחכה לאחת :) אין ספק כי הדברן של הצמד הוא שלומי, זאת הסיבה שהוא עוסק בניהול כבר מספר עשורים, הוא איש של קומוניקציה, איש של אנשים, בעוד שמוליק מתעסק עם האוכל, האהבה שלו בחיים.. כנראה זה הסוד להצלחה שלהם, כל אחד בתחום שלו, בלי לערבב טריטוריות.


 


 

בשנת 1994 שמוליק חזר מאוסטרליה, שם הוא עבד עם טובי השפים במסעדות נחשבות ונחת ישירות למסעדת "אופציה" והחל לעבוד יחד עם שלומי. החיבור בין הצמד היה קוסמי, הם השלימו אחד את השני בעוד שלומי הצד המנהל ושמוליק החזיק בכובע השף. אחרי שהחיבור היה מספיק יציב בשביל השלב הבא, הצמד ניהל יחד את העסק הראשון שלו "השאגל" בחוף הקשתות, שם היה ניתן לראות את כל צעירי אשדוד, שניה אחרי ששתו את הקפה ברחוב רוגוזין, היו מגיעים לבילוי הלילי הקבוע. אחרי שהפכו את המקום לאחד המוצלחים והמוכרים בעיר, עברו הלאה לעסק הבא, מסעדת "קירה" בגבעת יונה.


 


 

כששאלתי מדוע הם כל פעם עוזבים מקום מצליח ועוברים למקום הבא...

הם אמרו כי תוך כמה שנים הם ממצים את עצמם בעסק והחיים מכוונים אותם לדרך חדשה, אם ירצו או לא. יש שיגידו שזה מזל שנפל בחלקם של הצמד הזה, אך הם מספרים על עצמם ויעידו גם אחרים, כי כוח ההתמדה והניסיון הוא המנצח בכל עסק. במשך השנים בכל פעם שפתחו עסק חדש, באו אליו עם ניסיון רב, אחרי שכל אחד מהם עבד בתחומו בתור שכיר. "להתמיד, להתמיד, לא להתייאש, להתעקש על המוצר הטוב, להעניק שירות חיובי, תמיד לחייך ותמיד להיות חיובי, הרי ללקוח אתה מגיש אוכל אבל יחד עם זאת, אתה מספק ללקוח בילוי שאמור להיות מהנה". אז הקסם הזה קרה גם במסעדת "קירה", ברגע שהניחו את ידם על העסק הוא פרח והתפתח, מה שגרם לאחרים לרצות להיות במקומם וכך שמוליק ושלומי עברו הלאה.


 


 

הפרידה

לתקופה קצרה דרכם של השניים נפרדו ובין לבין, שמוליק פתח את מסעדת "פאזל" המוכרת, נתן למקום את הקסם שלו, גרם לכולם להתאהב במקום ועבר הלאה ואז שוב פעם דרכם נפגשו, הפעם ב"שניצלייה", שם הכינו את הבגט עם השניצל הכי טעים בעיר. הריחות הממכרים של הבגטים שהוכנו במקום, הובילו אל המקום שיירות של אנשים כל יום בשעה 12.00 לארוחת צהריים פריכה ומשביעה.


 


 

קשיים בדרך

אין ספק שהיו בדרך מהמורות לא פשוטות, אבל הם עברו את כל המכשולים כמו גדולים, מאחר שיש לצמד הזה חוזק שלא ניתן להסביר במילים, אך כל מי שמכיר אותם יעיד כי הכבוד ההדדי בניהם הוא זה שעוזר להם להישאר כל כך הרבה שנים חברים לחיים ולעסקים. "כל אחד צריך לדעת כיצד לתת את הכבוד לשני, כל אחד עוסק בשלו בלי להתערב והכי חשוב לדבר הרבה ולא לשמור בפנים".


 


 


 

 

מ"קירה" ל"הירושלמי"

כיום, מקום מבטחם של השניים וביתם השני (רק עד 16.00) נקרא "הירושלמי" באזה"ת הקלה, כבר לא סרוויס לחוץ עד השעות הקטנות של הלילה, אלא מסעדת פועלים קטנה עם שמונה שולחנות, מקום קטן עם נשמה גדולה, כזו שכל מי שמגיע רואה וגם טועם, בייחוד במעורב הירושלמי על שמו נקרא המקום. "במקומות אחרים עבדנו עד הלילה, עבדנו בשבתות ובחגים, אבל פה אנחנו מסיימים בשעה ארבע את העבודה, מתפנים לחיי המשפחה והפנאי שלנו. יחד עם זאת שאנחנו מתבגרים ורוצים לנוח אחרי שהשתוללנו במשך השנים".  


 


 

מפרגנים לבעלי עסקים בעיר

אין ספק כי הם עברו כברת דרך ארוכה בעסקי האוכל באשדוד, מה שהפגיש אותם עם רוב בעלי המסעדות בעיר, אותם הם מעריכים בלי די ומרבים לבלות אצלם, אם אצל יחי ממסעדת "פסקדו", אורן מה"פאזל", רן מה"ג'וליה", ה"פבלה", "עלמא" ועוד רבים וטובים. אם תשאלו את שלומי איך הוא מגדיר ארוחה טובה, הוא יספר לכם שהוא יעדיף ליהנות מהמנות הראשונות עם לחם וחריף והוא מסודר.


 


 

טיפ לבעלי עסקים צעירים

"קודם כל ניסיון, כי חבל על הכסף שלכם...השיפוצניקים מרוויחים עליכם הרבה וחבל! ניסיון זה אומר ללכת לעבוד בתור שכיר, ללמוד את רזי המקצוע, אפילו אם למדת בבית ספר לבישול או לניהול, הניסיון האמיתי מתבטא בחיים ובעבודה קשה, זו לא בושה לעבוד ולקבל ניסיון...אחר כך תפתח מקום משלך".


 


 

 

לסיום, למרות כל האהבה שלהם לתחום האוכל והמסעדנות, הם מקווים שהדור הבא שלהם יתמקד בלימודים ולא ייכנס לתחום כה סיזיפי ותחרותי. הם מאחלים לכולם חג שמח ומסיימים את הריאיון עם ברכת שלום וחיוך גדול על הפנים.


אז אם קיבלתם חשק ל... אוכל מהיר באשדוד

כתבתה של שירן כהן שי