למשך שבוע אחד - 30 ממסעדות העיר יוסיפו לתפריט מנת ספיישל – מרק במחיר של 10 ₪ בלבד. השבוע המיוחד הזה יחל עם פתיחת הפסטיבל שיארך ביום ה' (8.2) בשעה 20:30 בבית אריה קלנג (יאיר 2), ערב גאלה בהשתתפות אושיית הקולינריה הילה הלפרט והזמר פבלו רוזנברג במופע משותף מעורר תיאבון, לצד דוכני המרקים המשתתפים.

שירן כהן שי | | 7/10/2018

כבר מילדות, בסיפורי האגדות, חינכו אותנו שמרק זו תרופת הפלא, במיוחד אם רוקחים אותו באהבה ויוצרים משקה קסמים. כשהתבגרנו, נכחנו לדעת כי מלבד ריפוי הגוף, המרק יודע היטב כיצד לרפא לנו את הנפש, לגרום לנו להתרוממות רוח, מעלה בנו חיוך ובעיקר מחמם לנו את הלב. אין ספק כי הסיפורים המרתקים ביותר שתשמעו, ישלבו סיר מהביל על הגז, בייחוד סיר מרק שעבר בדורות ומביא איתו סיפורי מרק עם עומק. לבעלי המסעדות באשדוד יש אינספור סיפורים לספר, בעיקר לאור ריבוי התרבויות שחי כאן בשכנות טובה, קיבוץ גלויות אותנטי, כזה שלא תוכלו למצוא בעיר אחרת.
החורף הקר שכנע את החברה לתיירות אשדוד לקחת את זה צעד אחד קדימה, אז היא ביקשה ממבחר מסעדות מקומיות, לספר את הסיפור האישי דרך אדי המרק שמשתקפים לכל אחד מאיתנו על עדשת המצלמה. אומנם לרוב המסעדות אנחנו מגיעים רעבים, נהנים מהאוכל ומשאירים טיפ בסוף הארוחה, אך לא באמת מכירים את הסיפור של כל מנה, היכן חבוי המתכון המוכתם, באיזו מדינה המציאו את המרכיבים ואיך המנה ניחמה את מי שהיה צריך ברגע הנכון.
למשך שבוע אחד  - 30 ממסעדות העיר יוסיפו לתפריט מנת ספיישל - מרק במחיר של 10 ₪ בלבד. שורפה  בוכרי (מרק כבש), מרק חצילים בקרם קוקוס, מרק ח'רירה מרוקאי, מרק עגבניות איטלקי, מרק עוף בקארי ועוד מגוון גדול של מרקים.
השבוע המיוחד הזה יחל עם פתיחת הפסטיבל שיארך ביום ה' (8.2) בשעה 20:30 בבית אריה קלנג (יאיר 2), ערב גאלה בהשתתפות אושיית הקולינריה הילה הלפרט והזמר פבלו רוזנברג במופע משותף מעורר תיאבון, לצד דוכני המרקים המשתתפים.  במהלך הערב תוכלו ליהנות מחוויה יוצאת דופן, עמים וטעמים, כשלכל דוכן תוכלו לגשת, לטעום מהמרק ולשמוע את הסיפור שנרקח עמו. יחד עם הטעם הטוב של המרק, יתנגנו באוזניכם סיפורים ומנגינות, מפיהם של פבלו רוזנברג והילה אלפרט - "בשבחי המרק", שמכינים עבורכם סיפורים קצרים, שירים ומנגינות על אהבה ואוכל, הצצה לסיר המבעבע של אשדוד לצד הסיפור שרקם ופרם את תבשיל חייה של אלפרט.
אין ספק כי זה הולך להיות ערב חם ומרגש, כזה שחוזרים ממנו עם הרבה חוויות, על טעמים חדשים או קצת מוכרים, על סיפורים עתיקים או חלומות עתידניים, חוויה שתרצו להרגיש ולא לפספס. כבר במשך שנים שאשדוד צוברת לעצמה אוהדים מרחבי הארץ, בעיקר בגלל הקולינריה המתפתחת בקצב עז, לכל בעל מסעדה בעיר יש אמירה חזקה לשמה הוא הקים את העסק, לכל אחד יש סיפור באמת מרתק שלא ישאיר אתכם אדישים. את מסעדת "קורסר" הקימו על המבנה המפואר בו שכנה קודם לכן מסעדת "אידי במרינה" שהשאירה במקום ריח עמוק של ים ושל רצון עז לפתח את אזור המרינה בעיר.
את מסעדת "עלמא" פתחו חברי ילדות צעירים, שחלמו ליצור נקודת מפגש איכותית, שתשלב בצורה הכי טובה טעמים טובים ואווירה נינוחה. את מסעדת "בני הדייג" מוביל סיפור סינדרלה מרגש, בו בן טיפוחיו של בני רבה למד את ניהול העסק דרך עיניו של בני, חלם למקום משלו והגשים. את מסעדת "ראיחונה" הקימו אחים תאומים שאספו זיכרונות ילדות, עמם רקחו תפריט אותנטי בוכרי מבית סבתא. מסעדת "ארמיס" נוצרה תוך כדי שימוש במשפט המנצח "אחד בשביל כולם וכולם בשביל אחד", כחלק מאמונה מוסקטרית שמובילה אותם בתור חברים טובים שהפכו לשותפים. "פיתה בסטה" נפתחה על ידי חבר'ה צעירים שביקשו להמשיך את המלחמה ביוקר המחייה, יצרו קונספט דומה ל"מזנון" של איל שני והצליחו לבלבל את כולם עם הסביך בפיתה וכן עוד סיפורים מרתקים שתוכלו לשמוע עליהם בערב הגאלה.

כל המסעדות המשתתפות בפסטיבל: אדיס עלם, אטמוספירה, אלאדין, אספניה, אצל מרסל, אצל אתי, אצה, ארמיס, בבם, בליקר בייקרי, בני הדייג, ברבריני, גחלים, השוק, חומוס כהן, טירמיסו, ליגל, מוזיאון לתרבות הפלשתים, עלמא, פורטו, פטרה, פינת הסנדוויץ הטוניסאי, פיתה בסטה, פסקדו, קפה קפה סטאר סנטר, קורסר, ראיחונה, רונג'אן, קלמה ושיפודים.

 

"סיפורי מרק" - פסטיבל מרקים במסעדות אשדוד, 8-14 בפברואר

לפרטים נוספים על המסעדות המשתתפות בפסטיבל: הפייסבוק של אשדוד בתפריט

ערב גאלה לפתיחה - 8 בפברואר בשעה 20:30, בבית אריה קלנג (יאיר 2). מחיר לאדם: 70 ₪. מספר המקומות מוגבל.

כרטיסים בהזמנה מראש בלבד: https://eventbuzz.co.il/marak_festival

 

לכתבות נוספות באתר: אשדוד בתפריט

כתבתה של שירן כהן שי