סין פינת האורגים

בשנים האחרונות נראה כי הישראלים חזרו מהמזרח הרחוק עם הרבה תאבון וללא ספק העלו על המפה את האוכל האסיאתי וכיום נותנים לו המון כבוד. צ'ון לי הייתה שם עוד הרבה לפני שהטיסות לתאילנד ולסין היו כה זמינות והצליחה להכיר לישראלים את טעמו האותנטי והמקורי של האוכל האסיאתי.

שירן כהן שי | | 21/1/2020

 

רובכם כבר מכירים את הסינית הוותיקה ביותר בעיר, זו שעברה מספר גלגולים עד שהגיעה למקום הקבע שלה (בינתיים). כיום, מסעדת צ'ון לי בבעלותם של הזוג חן ושלומית זולוטוב. שף חן ניהל בעבר את מטבחו של "אידי דגים" במשך שנים, עד שהחליט לעשות צעד אמיץ ולנהל בעצמו מסעדה.


 


 

 

צילום: שירן כהן שי


 הכל התחיל בשנות ה-80 כשמשפחת לי, במקור מסין, התגוררה ב'עין יהב' ואחרי תקופה קצרה העתיקה את מגוריה לעיר יבנה, שם שכנה לצידה של משפחת צברי בשכנות טובה. עם הזמן הקשר התפתח והצעה של בן משפחה לפתיחת עסק משותף, קסמה לשתי המשפחות. החלום היה להקים מסעדה בעיר נמל עם חוף ים, מה שמשך אותם להגיע לאשדוד, שם הוקמה מסעדת "צ'ון לי" בבנייני הפורום. לא עבר זמן רב מהפתיחה וכבר התחילו לנהור אל המסעדה מקומיים ותושבים מרחבי הארץ, שלא הכירו עדיין את המטבח הסיני והיו כמהים לטעום מנות אותנטיות מעשה ידיהם של לי וגון.


 


 לאחר תקופה ארוכה בה המסעדה שגשגה, שתי המשפחות ייחלו להתקרב כמה שיותר אל הים והעתיקו את המסעדה לשטח גדול יותר מול חוף "לידו". גם שם נשארו עם אותם הערכים, למרות התרחבות המסעדה, הגישו מנות אותנטיות ולעולם לא וויתרו על המטבח, למרות ההצלחה, גם היום תוכלו לראות במטבח את הזוג לי יחד עם דליה אסאו, שלמדה את רזי המטבח הסיני על בוריו והטעם הוא אותו טעם אותנטי ומקורי.


 

צילום: שירן כהן שי


 השינוי הגדול קרה לפני כ-6 שנים "בשנת 2014 קיבלנו הודעה כי הבניין בו המסעדה שוכנת מיועד להריסה, מה שיצר חשש גדול מהמעבר, אך יחד עם שינוי המיקום החלטנו לעשות שינוי מבחינת הכשרות ולאפשר לקהל יעד גדול באשדוד ליהנות ממטבח סיני כשר, על כך אנחנו שמחים". כיום המסעדה ממוקמת ברחוב האורגים בפינה קסומה עם הרבה זיכרון למזרח הרחוק.


 


 מנת הדגל היא לא אחרת מלבד סצ'ואן- רצועות עוף/בקר עם בצל, גזר, פלפל יבש ותיבול פיקנטי לצד אורז מטוגן. אם מתחשק לכם מנת ווק אמיתית עם איטריות, המקור זה בצ'ון לי.


 

צילום: שירן כהן שי


בשנים האחרונות נראה כי הישראלים חזרו מהמזרח הרחוק עם הרבה תאבון וללא ספק העלו על המפה את האוכל האסיאתי וכיום נותנים לו המון כבוד. צ'ון לי הייתה שם עוד הרבה לפני שהטיסות לתאילנד ולסין היו כה זמינות והצליחה להכיר לישראלים את טעמו האותנטי והמקורי של האוכל האסיאתי, מה שיצר לאחר מכן תחרות משמעותית בין מסעדות אסיאתיות שונות שביקשו להשוות עם טעמה האותנטי, אך על אף ריבוי המסעדות עם מטבחים זהים, 'צ'ון לי' נשארה נאמנה לעצמה, בלי ניסיון להתחכם או להמציא את הגלגל, אלא המשיכה להגיש אוכל טרי, טעים ונאמן למקור. ואם כבר מדברים על המקור, המטבחים בישראל עשו אינספור שינויים למנות האלו וכן גם לקינוחים, אך אצל צ'ון לי תוכלו למצוא בננה מטוגנת אמיתית!


 


 

 


 קהל היעד של המסעדה הוא מאוד מגוון, בצהריים מגיעים עובדים רבים מהסביבה להתפנק על עסקית איכותית ובערב מגיעים צעירים מכל הארץ ליהנות ממטבח אותנטי אמיתי, כזה שקשה למצוא היום בארץ עם "שדרוג" המטבחים האסיאתיים למנות גורמה פלצניות. מסעדת צ'ון לי מעניקה ללקוחות חוויה ייחודית של מקום עם אוכל מידיהם של אנשים שחוו את המקור ולא רק צפו בו בתכניות בישול.


 


 

צילום: שירן כהן שי


 


כיום שף חן משלב את האינטרפרטציה שלו ומתכנן לכם הפתעות טעימות ומאוד אותנטיות!

כדאי לעקוב...

 

תפריט צ'ון לי אשדוד

 

צילום ותוכן: שירן כהן שי

אינסטגרם shiran872