נועה הבית לאירועים

הפעם אין ספק שניתן להשתמש במונח "פנינה קולינרית" כשמדברים על "נועה הבית לאירועים", בדיוק כמו פנינה בין אצות במעמקי הים, המדמים יופי את בעלי המלאכה שעוטפים את האולם הקטן, אך הקסם הוא שאחרי שניה וחצי ניתן לשכוח את מה שהיה בחוץ.

שירן כהן שי | | 31/12/2018

כבר לפני הכניסה לא היה קשה לזהות את המיקום, אליו הוביל אותי ריח המנגל המגרה, עליו אחראי שף האולם שבתאי שליו, שמתבל את הבשרים ביד מקצועית, מה שיוצר ריחות משכרים שממגנטים את כולם לשם. על מידת העשייה אחראי אלי קקון, איש אסאדור שמזכיר קצת בוקר אמריקאי, אבל עם חיוך שלם, לא חצי. אין ספק שזו היא גולת הכותרת של תפריט האירועים שגורמת לכולם לחתום בלי להסס, אבל כן, חכו יש עוד המון מעבר. כבר מרגע ההכרות הראשונה עם נועה, הבנתי שמדובר באישה עם כריזמה בגודל של מדינה, אבל מה שעושה אותה כזו, הוא הצוות המוכשר שלה, אותו מוביל יד ימינה מנהל האירועים עידן טיטו, שנראה שהוא וכל השאר מעריצים שלה, אך היא מעדיפה להיות חלק מהחבר'ה.


 

צילום: שירן כהן שי


 

 

 


 

 

נועה ואיציק עמרן, לפני הכול ההורים של תומר, מתן ועידו (ע.תאורה בזמנו החופשי) וכמובן, הבעלים של "נועה הבית לאירועים". הם מקבלים כל אורח כאילו הזמינו אותו לביתם הפרטי, בלי דיבורי סרק על הבדלים בין מעמדי כוחות או מניירות של בעלי המאה, מה שמאפשר להם לאחוז בעסק למעלה מ-20 שנים עם צוות שהפך למשפחה. כבר מאז, נועה מנצחת על התזמורת, מובילה את קייטרינג "נועה" יחד עם צוות מנצח, בו אימה הייתה האחראית על הטעמים הקולינריים. איציק בן זוגה, גם אז וגם עכשיו הוא המנהל האדמיניסטרטיבי, שדואג שכל מה שמסביב יהיה מושלם.  


 

 

נועה במקור מהמושבה הגרמנית בירושלים, אך כיום הבית הוא במושב שתולים, אליו העבירה מעט מהגינונים הירושלמיים של הכנסת האורחים החמה, החיבור הקוסמי שלה לאנשים אחרי דקה של היכרות וכמובן החיוך. כמו אז, גם היום קייטרינג "נועה" מוביל אירועים מיוחדים בטבע, כאלו שלא מצריכים מהלקוח לחשוב או לעשות הרבה, אלא רק לספר על החלומות שלו. כאחת שאוהבת להשקיע בפרטים הקטנים, נועה יוצרת מחלום מציאות, כזו שגורמת לכל האורחים להגיד "וואוו". בכל אירוע הקונספט שונה, אך סימן ההיכר של "נועה" מתבטא בצוות הנאמן שהולך איתה במשך שנים מדרום הארץ לצפונה.


 


 

 

מיוני 2018 הצוות נחת באשדוד והפך את "נועה הבית לאירועים" לבית משלו, מה שהופך כל אירוע לחוויה מהנה הן לצוות והן לאורחים, כי כשעושים הכול מאהבה, בייחוד אוכל, זה מתבטא בתוצאה ובטעם.  שף המטבח הוא שבתאי שליו, עמו הטבחית קרן ברוך שהיא גם האחות של נועה מככבים במטבח שנראה כמו מרקחה אחת גדולה, אפילו בדקות של לחץ במהלך הסרוויס. מאחר שנועה יודעת את העבודה, מראש היא יצרה להם מרחב נוח וגדול לעבודה, שמאפשר להם ליהנות מההכנה וליצור חוויה אסתטית וטעימה לכל אורח. נראה כי שליו לקח את המטבח אליו בשתי הידיים, הוא מפגין יכולות של מסעדת שף, עושה שימוש בחומרי גלם איכותיים כמו טונה אדומה טרייה, ברבוניות, פילה בקר ועוד.. המרכיבים האיכותיים מקבלים טיפול מסור ושליו יודע בדיוק איך לצלחת אותם, כך שהאורח יקבל את אפקט ה-וואוו.


 


 

 

בשונה ממטבחים תעשייתיים, המטבח של נועה נקי כמו בבית ואין מה להסתיר, הפרודוקטים שמורים היטב בחדר קירור גדול, כל אחד מאנשי הצוות יודע בדיוק מה הוא הולך לעשות וכך כל אירוע מתנהל על מי מנוחות. בקרוב גם המטבח יקבל שדרוג, נועה רוצה שיקוף מוחלט בין המטבח לבין האורחים, אז מה שיפריד בניהם יהיה קיר זכוכית, כך שהאורחים יראו כיצד מתנהל הסרוויס.


 


 

 

האולם של נועה הוא אולם בוטיק, מתאים לאירועים קטנים ומיוחדים עד 200 איש והקונספט משתנה מאירוע לאירוע, בהתאם לרצונות של כל לקוח. בגדול, נועה ממליצה ליצור קונספט של מסיבת קוקטייל, בה המלצרים מסתובבים בין האנשים עם מנות טאפאס קטנות במהלך כל האירוע, כך שהאורח נהנה ממגוון גדול יותר של טעמים ולא צריך לבחור בין שתי מנות שבחרו עבורו מראש. מנהל האירועים עידן טיטו מתזמן באופן מדויק את המנות שיוצאות אל האורחים, הוא יודע בדיוק מתי הם רעבים לעוד ומתי הם כבר שבעים.

 

 


 

 

בשונה מאירוע קונבנציונאלי, כאן לא יכריחו אתכם לשבת לאכול את המנה הראשונה בלחץ ואת העיקרית לא תאלצו לפספס כי היא הוגשה אחרי 23.00 בלילה! אצל נועה כל אורח נהנה מסעודה שמורכבת ממגוון גדול של מנות קטנות, מהן הוא נהנה מהרגע שנכנס אל האולם. המנות כוללות ברבוניות בתוך קופסת סרדינים, אצבעות פילו בכוס שוטים, בונבוניירות של פטה כבד, עראיס שיצא מהמנגל, קרפצ'יו של פילה בקר, סביצ'ה טונה אדומה ועוד.


 

צילום: שירן כהן שי

 


 

 

וכמו שאמרתי, גולת הכותרת היא למעשה המנה העיקרית המוגשת למרכז השולחן ללא הגבלה! שבתאי שליו ואלי קקון אחראים על הטעם ועל מידת העשייה של בשרים איכותיים, הנעשים על מנגל פחמים אמיתי, שיוצר ריח שאי אפשר להעביר במילים, ריח שפותח את התיאבון לכל אורח שנכנס לאולם, מה שגורם לו לבהות במנגל בכניסה וליהנות ממופע ייחודי שאנסה להעביר אליכם בתמונות. חשוב לציין שמי שמלווה אותם בכל עת עם המצלמה הוא איתי ברוך, בן משפחה שדואג לסייע לצוות באירועי חוץ ואירועים באולם.


 

צילום: שירן כהן שי

 


 

 

בדרך כלל העיקרית תכלול אנטריקוט מיושן (שלוש שעות על אש גלויה), פרגיות, קבב, חזה אווז, אסאדו, צ'וריסוס וירקות.


 


 

 


 

 

אם הריחות האלו לא הספיקו לכם, חכו לקינוח...בבית קפה פסטורלי בקומה השנייה של האולם, נאפות עוגות שמרים עם שוקולד שלא מותירות מקום לדמיון. בנוסף לפינוק הטעים הזה שגורם לאולם להריח כמו בית עם משפחה גדולה, נועה מעניקה ללקוחות שלה במתנה שולחן מתוקים מרשים, עם שואו שגורם לכל האורחים להוציא את הנייד ולצלם.


 

 

 


 

 

אחרי 3 שעות עם החבר'ה המיוחדים האלו, באמת שלא רציתי לעזוב, הרגשתי כמו בבית ונהניתי מכל רגע, כל אחד מהם מדבר איתך בגובה העיניים, כולם חברים של כולם והאווירה פשוט כובשת כל מי שעובר דרכם. נועה מסכמת ומספרת לי שעבורה "אוכל זה הדבר הכי אוסף, מחבק ואוהב", בדיוק כמו שהיא עבור כל העובדים שלה, שלרגע אחד לא השתמשה במילה "עובד", כי היא מרגישה שהיא חלק מצוות, צוות מנצח שייקח אותה גבוה עם אולם בוטיק מיוחד במינו, כזה שמאחורי היופי והטעם יש אנשים שאוהבים לארח ביד רחבה ובאהבה. רוצים להבין קצת יותר את האהבה הזו? מספיק רק להכנס לדף הפייסבוק שלהם ולקרוא את הביקורות, שמחממות לכל הצוות את הלב.

 

לפרטים נוספים: נועה. 054-5670665 עידן. 054-3205096

 

צילום: שירן כהן שי

עוזר צלם : איתי ברוך

כתבתה של שירן כהן שי