איילה גיני מפנקת במתכון דגים מנצח

שירן כהן שי | | 26/12/2019

אשדוד בתפריט אוהבת להכיר חוויות קולינריות חדשות ועל הדרך, מכירה גם אנשים, כאלו שאוהבים לאכול או להאכיל. במקרה של איילה, זו הייתה אהבה ממבט ראשון!  החיוך שלה כבש אותנו כבר ברגע הראשון שפתחה לנו את דלת ביתה ואת ליבה ומאז זה סיפור אהבה. 


 


 

 

איילה גיני, אם לשלושה, גרושה ומתחזקת כיום זוגיות שניה מלאה באהבה (חמסה חמסה) עם אבי, שמכונה "הפרופסור" רק בגלל שהוא פשוט יודע הכול! במטבח הוא קוצץ את הירקות הכי דק שאפשר ואפילו מפריד בין עלי הכוסברה לגבעולים ואם עולה שאלה שרק גוגל יכול לענות עליה, הפרופסור מגיח עם תשובה ברגע! 


 


 

 

במפגש הראשון שלנו, היה קליק ברגע הראשוני, אולי בגלל שאיילה אוהבת להאכיל ואנחנו אוהבים לאכול, אבל יותר מזה, מאחורי החיוך המתוק ותלתלי הזהב, מתחבאת שם אישיות מאוד צנועה ומלאה בכישרון. מעבר לידיים הצעירות שמבשלות כמו מאמא מרקשית בת 80, יש שם גם כישרון יצירה וכתיבה שמתבטא יפה מאוד באינסטגרם של איילה, שם היא משתפת את העוקבים שלה בטיפים לבישול, מתכונים ובאהבה שלה לטיולים קולינריים בעולם! . תעקבו באינסטגרם: @ayalagini_kitchen


 

 

 

צילום: שירן כהן שי | סטיילינג: יוליה קגנובסקי


 

אז מה אתם אומרים, שנעבור למתכון לדג מרוקאי חריף?

 

דג מרוקאי – הגרסה של איילה

מתכון לסיר גדול של כ 8  מנות דג  (בסיר שלי פילה של אנטיאס טרי וטונה).

3-4 פלפלי שושקה פרוסים  לפרוסות אורך נקי  מהגידים הלבנים.

1 – 2 פלפלים אדומים או ירוקים חריפים פרוסים או שלמים .

גמבה אדומה פרוסה לרצועות דקות  נקיה מגידים (אני גם מקלפת עם קולפן את הגמבה לפני פריסה)

ראש שום קלוף

כחצי כוס שמן

לתיבול הסיר: 1/4 כוס שמן , מלח , פפריקה, כורכום, צילי פלקס מתוק או חריף.

מלח

לתיבול הדגים: קערית עם תערובת של רוטב מהסיר, כפית (לא כף) פפריקה מרוקאית , שן שום אחת כתושה, כפית גדושה צ'ילי פלקס מתוק , אפשר לערבב עם צ'ילי חריף הכול לפי הטעם.

4 – 5 פלפלים יבשים מתוקים שוטפים חצויים וכ:- 4 – 5 פלפל שודניה יבשה.

כוס כוסברה קצוצה.

 

הוראות הכנה

לטגן תוך כדי ערבוב:  עם כחצי כוס שמן את פלפלי שושקה הפרוסים, הגמבה ושיני השום .

 להקפיד על אש נמוכה  כ 15  דקות עד שכל הירקות רכים מאוד ושיני השום יפים ומושחמים .

לאחר הטיגון  הזה אני אוהבת להרים עם מזלג את כל הקליפות של הפלפלים והגמבות שכבר ממלא הטיגון גרם לקליפה להתנתק מהירק אבל זה לא חובה , זה רק למשוגעות כמוני.

להוסיף את  פלפלים היבשים מתוקים

בכוס קטנה לערבב את כל התבלינים לתיבול הסיר, לשפוך את התערובת  על הירקות  ולהמליח את  הסיר ולערבב.

להמשיך טיגון עוד כמה שניות ולהוסיף מים עד מעט פחות מכדי כיסוי של הירקות ולא מעבר לזה.

להוסיף חצי מכמות הכוסברה.

לבשל עוד כ 5 דקות עם מכסה סגור עד שהכל הופך למעין רוטב קונפי.

להפריש רבע כוס מהרוטב לקערית קטנה להוסיף שן שום אחת כתושה כפית צילי פלקס ורבע כפית פפריקה ולהניח בצד.

לשטוף היטב את הדגים ולהניח אחד ליד השני בסיר.

להמליח בעדינות את הדגים מלמעלה.

להניח כפית מהתערובת שהכנו  מעל כל פרוסת דג ולמרוח על הדג היטב.

לפזר את המחצית השנייה של הכוסברה

לבשל עם מכסה סגור עוד כ 10 דקות , כאשר הדג נראה מבושל להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל תוך כדי הרטבת הדג עם הרוטב מידי פעם עד שהרוטב מצטמצם מנוזלים לגמרי.

 

*מי שרוצה יכול הוסיף לקראת סוף הבישול כמו שאני עשיתי, זיתים שבורים לאחר הרתחה כמובן ועגבניות שרי.


 

 


 

ואם כבר ארוחת שישי, חובה להוסיף לחמניות קטנות שאיילה מכינה..


 


 

 

ולסיים עם תה אסלי מרוקאי עם הכלים שאיילה הביאה איתה מהביקור האחרון במרוקו


 

 


ואם כבר מרוקו, איילה מתכננת לנסוע למרוקו בקרוב...לטיול קולינארי...כדאי שתדברו איתה, אם בא לכם לטרוף את מרוקו!


 

צילום: שירן כהן שי 

באינסטגרם @shiran872