האשדודים בהחלט מופתעים ובצדק, מהנחיתה המשמעותית של מסעדת "עלמא" בעיר, הם אומנם לא תיירים חדשים, אך רובם עשו עלייה מחודשת לעיר, בעקבות הרצון שלהם להוסיף לעיר האהובה שלהם פסיפס אישי, כזה שצברו במהלך השנים במגוריהם במרכז ובטיולים שלהם בעולם. הם ארבעה חברי ילדות בשנות ה-20 לחייהם עם אהבה לאוכל והשילוב שלו בסצנת הבילויים, כזו שבדרך כלל רואים בשכונה מקומית בקובה. הם יוצרים מקוריים מתוך הנשמה, הם אוהבים לשמח אנשים ועושים את זה מכל הלב

שירן כהן שי | | 2/10/2018

האשדודים בהחלט מופתעים ובצדק, מהנחיתה המשמעותית של מסעדת "עלמא" בעיר, הם אומנם לא תיירים חדשים, אך רובם עשו עלייה מחודשת לעיר, בעקבות הרצון שלהם להוסיף לעיר האהובה שלהם פסיפס אישי, כזה שצברו במהלך השנים במגוריהם במרכז ובטיולים שלהם בעולם. הם ארבעה חברי ילדות בשנות ה-20 לחייהם עם אהבה לאוכל והשילוב שלו בסצנת הבילויים, כזו שבדרך כלל רואים בשכונה מקומית בקובה. הם יוצרים מקוריים מתוך הנשמה, הם אוהבים לשמח אנשים ועושים את זה מכל הלב.

אבירם אזולאי היה בעבר אחד השותפים בסניף האשדודי של "ג'פניקה", גבע מימון עבד במטבחים של "טאקריה" ו"מונשיין", אייל דיין עבד ב"מטבח לילה", ב"שולחן" וב- "מלגו ומלבר". היחיד שמעדיף לצלם את האוכל ולא להכין אותו הוא מור דיין שעוסק בגרפיקה, עורך וידאו וצלם. את היצירתיות הגאונית שלו הוא מבטא בעריכת התמונות של המסעדה וביצירת מטעמים ויזואליים יוצאי דופן.
את השם "עלמא" הם הגו תוך כדי יצירת התפריט, שביקשו לא להיות מוגבלים לסוג מסוים של אוכל, אלא כמו שהמילה עלמא בארמית פירושה - עולם, כך גם המנות שהם יוצרים- מנות פיוז'ן, מטבח המשלב נגיעות מכל העולם, ללא סגנון מוגדר, אלא מנות שמשלבות מרכיבים מכל העולם; וייטנאם, איטליה, הודו, ישראל ועוד.
אין ספק כי כל מה שמוגש במסעדה זו תוצאה של מוחות צעירים ומבריקים שמבינים עניין, הן בתחום הקולינריה והן בתחום העיצוב, הדרך לכבוש גם את הלקוח וגם את חשבון האינסטגרם שלו. המסעדה מעוצבת בחן רב עם שילוב צבעים נעימים לעין, החלל הפנימי מכיל בר רחב עם מבחר גדול של אלכוהול איכותי הכולל קוקטיילים אקזוטיים וברמניות עם חיוך יפה. הקוקטיילים משתלבים באופן מושלם עם המיקום הטרופי מול חוף הים, לצד עצי דקל רחבים, כאשר מתוך המסעדה ישנו חלון רחב שמאפשר לאלו שבפנים ליהנות ממה שקורה בחוץ וההפך.
 אז על מה שהכי חשוב עדיין לא דיברנו, האוכל, או האוכל, כמו המראה כך גם הטעם, כל צלחת מצוירת ביד מדויקת, שילוב של טעמים, חומרי גלם משובחים ורצון בלתי נדלה ליהנות מכל המנות בתפריט שוב ושוב. "אשדוד בתפריט" התענגה על סלט שרי: איולי בזיליקום, שרי בצבעים, בצלים מקורמלים ומוצרלה בפאלו, מנה פותחת מומלצת יחד עם פוקצ'ה שזה עתה יצאה מהתנור, אבל אל תשכחו לאסוף עם הכף איולי בזיליקום בכל ביס- טעיייים!
משם היא המשיכה עם ריזוטו אדמה: פטריות טריות, פורצ'יני יבשות, כמהין ופרמז'ן, חוויה מושלמת בה כל ביס נמס ברגע בפה. אי אפשר בלי ארטישוק: ארטישוק, סלקים צלויים ותרד, על קרם תירס ופרמז'ן- כזה עוד לא טעמה מעולם. לעיקרית ניוקי עבודת יד: חמאת מרווה ועגבניות, ארטישוק ופרמז'ן, מנה חלומית! ואיך אפשר בלי פילה דג ים איכותי מעל פסטה איטלקית טעימה?!
ועוד קצת...
ברקע יש מוסיקה שעושה חשק לרקוד, המטריות הצבעוניות בגג מעניקות למקום מראה ייחודי שאי אפשר לפספס, באמצע רחוב יונה הנביא, בין מבחר המסעדות בין הטובות ביותר בעיר, כאלו שגורמות לתושבי המרכז להדרים וליהנות מחוויה קולינרית במיטבה. המיקום והמראה של מסעדת "עלמא" הוא כזה שמחייב מסיבת רחוב אותנטית עם להקה מדליקה, רעיון מושלם שהגו בעלי המסעדה, מדי פעם בימי שישי הם עורכים מסיבות צבעוניות עם מוסיקה משתנה: לטינית, קובנית או כל מוסיקה אחרת שעושה חשק להזיז את האגן. כעת, במיוחד בעונה החמה של השנה, זמן מושלם לחגוג את הסופ"ש אחרי ארוחה טובה, קוקטייל טרופי ביד, אנשים איכותיים ומוסיקה שעושה טוב על הלב.

מסעדת עלמא ערוכה לכל סוגי הלקוחות, צעירים, מבוגרים ואפילו תינוקות וילדים. הייחודיות של המסעדה במנעד הרחב של סגנונות האוכל, כך שזה יכול להתאים הן לחבר'ה צעירים שרוצים לנשנש משהו טעים לצד הבירה, למשפחות שמגיעות לארוחת ערב או לחבורת בנות שיוצאות לבילוי.

אתם מוזמנים ליהנות כמונו, רק אל תשכחו להזמין מקום>>

לחצו כאן לתפריט ולטלפון המסעדה

קרדיט צילומי אוכל: מור דיין

תמשיכו לרקוד:

בטוחים שנהניתם:)