הנשים של שנת 2019

מי הנשים שמנהלות את עולם המסעדנות והאירוח בעיר?

שירן כהן שי | | 5/3/2019

אומרים שהאישה היא הלב של הבית, אומרים וגם צודקים! שלא תבינו לא נכון, מקומו של הגבר בבית במקומו מונח, אך אין ספק כי טאצ' של אישה עושה את כל ההבדל. כבר במשך שנים רבות שהנשים נלחמות על מקומן בעולם פטריארכלי, אך הכתבה הזו לא הולכת להיות פמיניסטית, אלא לתת את הכבוד הראוי, ויש כבוד, לנשים חזקות בעולם המסעדנות באשדוד, כל זה בלי להתלכלך על הגברים... למה? כי אנחנו שוחרי שלום!

אז לרגל יום האישה הבינלאומי, אשדוד בתפריט בחרה 8 נשים שבלעדיהן מקום העבודה שלהן לא היה מתקיים! אלו הן הנשים שנמצאות בפרונט, שמצליחות לעשות ג'אגלינג עם עשרות כדורים, להיות אימהות מסורות (או בדרך לשם) ובו זמנית לנהל קריירה לא פשוטה, כי בינינו עולם המסעדנות קשוח ולא קל, לא פלא שקוראים להן נשים חזקות! אומנם נשים ידועות כבשלניות טובות, אך המטבח זה לא המקום היחיד שהן טובות בו!

שוחחנו עם כמה מהנשים שמנהלות באופן ראוי לשבח כמה מעסקי האירוח והאוכל הנחשבים בעיר:

 

אלבינה פלטיאלב | אחת מבעלי מסעדת "ראיחונה"

" אני אלבינה פלטיאלב מאשדוד, בת 42 ואני עושה הכול במסעדת "ראיחונה", עובדת במטבח, ממלצרת, מתעסקת עם ניירת ואפילו שוטפת כלים כשצריך... הכול".

כמה זמן את בעולם האירוח/ המסעדנות?

"אני עובדת בעולם המסעדנות 5 שנים מהפתיחה של המסעדה".

רק 26.5% מבעלי העסקים בישראל הן נשים, לדעתך ניהול זה תחום של גברים?

"הראשון לדעתי הגבר צריך להיות אבל מאחורי כל גבר צריכה להיות אישה".

לדעתך, יש לאישה יתרון בעולם הניהול?

"האישה רואה יותר את הנראות ואת האסתטיקה, יש דברים קטנים שאישה רואה וגבר לא רואה. נגיד צריך להוסיף משהו לנראות, גבר לא יראה את זה".

מה הערך המוסף שלך במקום העבודה?

"אם אני לא מגיעה יום אחד לעבודה יש בלגן, אני עושה את ההזמנות עם הספקים, תשלומים וכל מה שקשור לניהול המסעדה. הערך המוסף שלי זה עמוד השדרה של המסעדה, אני מחזיקה את כל השלד ותומכת בכולם".  

איזו סוג של מנהלת את?

"אצלנו כל העובדים הם משפחה, אז הכול אצלנו חמים ומשפחתי, אין מרות. יש בנינו אחווה ואין צורך להגדיר מנהל כדי לבקש שהכול יתנהל כמו שצריך".

איפה נראה אותך בעוד 5 שנים?

"בעוד 5 שנים מקווה לראות את המסעדה פורחת וסניפים נוספים שהילדים ינהלו".

 


 

 

עדי אליהו | מנהלת מזון ומשקאות מסעדת אנדיב , מלון ווסט מרשת מלונות טמרס

 

 

"אני עדי אליהו בת 27 , נשואה לעמית, מתגוררת באשדוד מאז ומתמיד. בתיכון למדתי במקיף ה' והייתי פעילה במד"צים, כבר שם היה לי חוש לניהול. אחרי הצבא למדתי באוניברסיטת בן גוריון ניהול מלונאות ותיירות וסיימתי בהצלחה לפני כשנתיים ותוך כדי הלימודים התחלתי לעבוד במלון ווסט מרשת מלונות טמרס. התחלתי בתור אחראית משמרת במחלקת מזון ומשקאות ואחרי שנה התקדמתי לסגנית מנהל מזון ומשקאות ובחודשים אחרונים קודמתי להיות מנהלת מחלקת מזון ומשקאות".  

כמה זמן את בעולם ניהול האירוח/ המסעדנות?

"אני עובדת בערך שלוש שנים בתחום הניהול".

רק 26.5% מבעלי העסקים בישראל הן נשים, לדעתך ניהול זה תחום של גברים?

"לא , אני חושבת שבאופן כללי שמדברים על ניהול, בטח בפרט ניהול צוות ואנשים, יש לנשים יתרון משמעותי. כל עניין יחסי אנוש וניהול הצוות, צריך להחזיק צוות שינהל את המקום בצורה טובה, לנשים יש יחסי אנוש טובים יותר באופן טבעי".

לדעתך, יש לאישה יתרון בעולם הניהול?

"מה שקשור לנושא השירות, מה שמשחק תפקיד חשוב בכל מקום. אנשים מחפשים את החוויה והשירות ולא רק את האוכל. לנשים יותר קל באופן טבעי להעניק יחס אישי יותר, חם , להעניק חוויה בה הלקוח מקבל את השירות באופן שהוא רוצה לקבל".

מה הערך המוסף שלך במקום העבודה?

"הערך המוסף שלי הוא היצירתיות, לחשוב מחוץ לקופסא"

איזו סוג של מנהלת את?

"אני חושבת שצריך להיות קודם כל אנושי גם עם הצוות , אני כן בנאדם שדורש מהצוות שלי, גם בתור אחראית משמרת ראו אותי כאחת שדורשת יותר. אך זה לא בא על חשבון היחס החם שלי אליהם. הם יודעים שהם תמיד יכולים לפנות אליי ומרגשים עם זה בנוח, אני לא שומרת על דיסטאנס".

ספרי לי על דמות ניהולית מוערכת

"הדמות המוערכת שלי הוא מנכ"ל המלון, יניב אדיבי, הוא צמח מלמטה והתחיל בתור אחראי משמרת בלובי של מלונות הרשת והתפתח מאז, עבר מספר תפקידים עד שהגיע לאן שהגיע. הוא אחד מהמנכ"לים המוערכים ברשת, הוא התקדם מאוד מהר ויפה אבל עבד קשה בשביל זה, עשה את כל השאר בדרך, הקים משפחה יחד עם הקריירה. אין ספק כי הכול טמון בהתמדה שרוצים לפתח קריירה".  

איפה נראה אותך בעוד 5 שנים?

"בעוד 5 שנים הייתי רוצה לראות את עצמי במלון יותר גדול, מנסה תחומים נוספים בתוך המלונאות ולחשוף את עצמי לעוד דברים חדשים".


 

רביד חדד| מנהלת סניף ארומה בסטאר סנטר

"אני רביד חדד נשואה עם שני ילדים, בת 31 , גרה באשדוד, אני עובדת בסניף של ארומה סטאר 13 שנים , התחלתי בתור מפנה שולחנות ולאט לאט התקדמתי, עברתי לקופה, למטבח, אחראית משמרת ועוד.. וכיום אני מנהלת הסניף".

כמה זמן את בעולם האירוח/ המסעדנות?

"אני נמצאת בעולם הזה כבר 13 שנים וקרוב ל- 10 שנים עוסקת בניהול ארומה סטאר".

 רק 26.5% מבעלי העסקים בישראל הן נשים, לדעתך ניהול זה תחום של גברים?

"אני חושבת שמסעדנות זה עסק לשני המינים, זה מקצוע שוחק ותובעני, לוקח המון שעות. אך אין ספק כי  שללגבר יש יותר יתרון, מאחר שאני בתור אישה נשואה עם ילדים, צריכה לנהל גם את הבית. אומנם לגבר זה יותר פשוט, אבל אין זה אומר שהוא טוב יותר בזה".

לדעתך, יש לאישה יתרון בעולם הניהול?

"אישה יכולה להביא לעולם הזה מולטיטסקינג, גבר לא יכול לעשות הרבה משימות בו זמנית. כרגע כשאני מדברת איתך אני מנהלת משלוחים, השליח משוחח איתי על החתונה שלו וכן עוד כמה דברים תוך כדי".  

מה הערך המוסף שלך במקום העבודה?

"שיש אישה, אמא עם אוזן קשבת לעובדים, הם צריכים את החום הזה, מה שגבר לא נותן בדרך כלל. הטאצ' הנשי, הסדר והארגון והרצון לגרום לדברים להיראות אחרת, אפילו לנראות של הסניף".

איזו סוג של מנהלת את?

"רוב העובדים בעצמם שומרים איתי על דיסטאנס ו"מפחדים" מתוך כבוד, אך אני כן סחבקית איתם כשצריך ושוברים את הקרח מדי פעם בערבי גיבוש. אני מעניקה להם אוזן קשבת גם על דברים אישיים, אך כשצריך אני גם רצינית יותר".

ספרי לי על דמות ניהולית מוערכת

"נטלי, זכיינית של ארומה רחובות. היא הייתה עובדת והתחילה מאפס לפני הצבא בפינוי ולאט לאט התקדמה עם השנים, הייתה בצבא, התקדמה בסולם והיום היא קיבלה סניף משלה. בארומה כולם מגיעים מלמטה ומתפתחים עם הזמן, אני מעריכה את זה".

איפה נראה אותך בעוד 5 שנים?

"בעוד 5 שנים אני לא רוצה סניף משלי כי זה נראה מאוד קשה , הייתי רוצה להישאר איפה שאני נמצאת, טוב לי".


 

 

אורית נזרי | המנהלת והבעלים של פיצה איטליאנו

"אני אורית נזרי נשואה לאושרי פלוס 2 , בת 33, המנהלת והבעלים של פיצה איטליאנו,  יש לי תואר בסוציולוגיה ומשאבי אנוש , במקצועי אני מאפרת כלות במשך שנים ועם הזמן נשאבתי לעסק בעקבות הצורך ואהבתי את תחום הניהול והמכירות. אז כיום אני מנהלת יחד עם בעלי את כל מה שקשור לספקים ולכספים בעסק".

כמה זמן את בעולם האירוח/ המסעדנות?

"אני עוסקת בתחום בערך 6 שנים, למרות שתמיד הייתי חלק מהמקום, כבר 14 שנים שלאושרי יש את הפיצרייה ותמיד הייתי מסייעת לו".

רק 26.5% מבעלי העסקים בישראל הן נשים, לדעתך ניהול זה תחום של גברים?

"ממש לא , אני חושבת שתמיד מצפים מנשים להיות מנהלות, אבל מקשים עליהן, כי יש ציפייה מהן שיהיו עדינות ויותר אסרטיביות. כן אנחנו תמיד מעדנות את הדברים שאנחנו אומרות, אבל אושרי למד ממני שאין קשר למגדר כשמנהלים. כשאני עובדת אני משתדלת לנהל את העסק כפי שטוב לעסק ומה שנכון בלי קשר למגדר כלל. אני חושבת שההפך, לנשים יש המון מה להביא מאחר והן עושות הרבה דברים יחד, עם כמה עולמות, נחשפות להרבה תחומים אז יש לנו הרבה יותר מה להציע".  

לדעתך, יש לאישה יתרון בעולם הניהול?

"המון! במיוחד ברגע שאת הופכת לאמא ומשלבת אימהות וקריירה, זה דבר שדורש ממך להביא מעצמך את המאה אחוז. וכמובן, נשים יכולות להכיל יותר מבחינה רגשית ולעשות מספר דברים במקביל. יחד עם ניהול הפיצרייה וניהול העובדים, אני מהווה תמיכה לאושרי מכל הכיוונים ומייעצת לו. כל קבלת החלטה עוברת דרכי כי הוא מעריך את הדעה שלי והוא מאמין שבלי הברכה של האישה לא מתקדמים".

מה הערך המוסף שלך במקום העבודה?

"כפי שאמרתי, אני מסוגלת לעשות מספר דברים בו זמנית ויחד עם זאת, יש ערך מוסף לכך שאנחנו זוג שמנהלים יחד עסק. אומנם יש אנשים שחושבים אם זוג עובד יחד זה מהווה בעיה, אבל אם הגדרת התפקידים ברורה זה לא מהווה קונפליקטים כמעט. למרות שאני מעורבת, המילה של אושרי היא זו שבסוף מחליטה. הוא תמיד מכבד אותי במה שצריך מול העובדים ויודע לא להתערב לי ואני גם לא מתערבת לו,  אני תמיד נותנת את המקום שלו ומכבדת כשצריך, יחד עם תמיכה ושיתוף פעולה וזה מה שגורם להצלחה. העסק תמיד נכנס לבית , תמיד בשנים שלא הייתי בעסק לא הבנתי אותו אך כשנכנסתי לעסק ולנעליים שלו הבנתי הרבה יותר וזה העצים את הקשר שלנו".

איזו סוג של מנהלת את?

"אני באה מבית מאוד מיוחד עם אבא מנכ"ל רשות הספורט וגם סגן אלוף לתקופה ארוכה, אבא שלי תמיד היה בעמדת ניהול ומה שספגתי ממנו זה צניעות, ואף פעם לא לבוא בהתנשאות מול אף אחד בעולם. העובדים שלי אוהבים אותי ומכבדים אותי, זה משהו נרכש ומולד יחד, ברגע שמכבדים מישהו הוא מכבד בחזרה. אומנם עם העובדים יש צחוקים וכיף לנו אך הם יודעים מה הקווים האדומים. אני מעניקה אוזן קשבת ומאפשרת לעובדים לשוחח איתי. אני לומדת איך לכוון עם כל אחד את הקשר, שומרת על אנרגיות חיוביות בעסק שלאנשים יהיה כיף לעבוד איתי".

ספרי לי על דמות ניהולית מוערכת

"אושרי הוא הדוגמא הכי טובה, מה שלמדתי ממנו בשנים האלו זה להיות אסרטיבי , לראות את התמונה הכוללת ולהבין איפה לשים את הדגש. להתסכל על עסק ולראות מה צריך לשפר וככה הופכים להיות מנהלים הרבה יותר טובים".

איפה נראה אותך בעוד 5 שנים?

"בעוד 5 שנים בעזרת ה' רשת, זכיינים, מנהלת את הרשת עם אושרי בהצלחה!".

 


 

אתי מלכה | מנהלת את מסעדת "גחלים"

"אני אתי מלכה בת 36, רווקה גרה באשדוד. בתחום המסעדנות למעלה מ-18 שנים. הייתי במספר מסעדות בשנים האלו, בהתחלה הייתי מלצרית ולאחר מכן התקדמתי לתפקידים ניהוליים וכיום אני מנהלת את מסעדת גחלים".  

רק 26.5% מבעלי העסקים בישראל הן נשים, לדעתך ניהול זה תחום של גברים?

"לא! יש הרבה נשים מצליחות בענף הזה. הזמן מוכיח את עצמו כי גם נשים מסוגלות באותה מידה לנהל מסעדה".

לדעתך, יש לאישה יתרון בעולם הניהול?

"גברים לא יודעים לעשות שני דברים בו זמנית , זה באמת בשטח. בו זמנית אני מטפלת בלקוח בטייק אווי, לוקחת כסף ממלצרים ובו זמנית מקשיבה באוזניה ומטפלת בדברים בתוך המסעדה. לדעתי, גבר יאבד את עצמו מהר מאוד".

מה הערך המוסף שלך במקום העבודה?

הערך המוסף שלי מתבטא בהתנהלות, בסדר ובארגון. אני מכוונת את הצוות בצורה הנכונה וכך כל משמרת מתנהלת בצורה חלקה

איזו סוג של מנהלת את?

"אני בנאדם מאוד קשה, למרות שמחוץ לעבודה אני יכולה להיות חברה שלהם אבל בעבודה אומרים שאני "קשה, רעה" יש קווים אדומים שלא חוצים, אין דבר כזה לצעוק, לקלל,  לדבר לא יפה, כולם מכבדים אותי כפי שאני מכבדת אותם. אז יש דיסטנס ביני לבין העובדים, חייב לתפוס את העובדים קצר, ברגע שמשחררים יותר מידי מאבדים את זה וזה מה ששומר על המסעדה כפי שהיא".

ספרי לי על דמות ניהולית מוערכת

"דמות ניהולית מוערכת עבורי הוא המנהל שלי שי סלמן, בנאדם מודל להערצה, בנאדם חכם עם חוכמת חיים שניתן ללמוד ממנו המון. יש בנינו חיבור וקל להסתדר איתו, למרות שהוא בנאדם קשה בעבודה, אני מצליחה להיכנס לראש שלו ובגלל זה ביחד אנחנו צוות מנצח!".

איפה נראה אותך בעוד 5 שנים?

"עוד חמש שנים שותפה בגחלים!".


 

 

מרגלית מלול |  מנהלת את אולמי איזוטוס

 

"אני מרגלית מלול , בת 65 , בתחום האוכל כבר 9 שנים, מנהלת יחד עם בני רני את אולם האירועים איזוטוס".

רק 26.5% מבעלי העסקים בישראל הן נשים, לדעתך ניהול זה תחום של גברים?

"כן זה עסק של גברים אבל חייבים אישה מאחוריהם כי הם לא פדנטיים כמו אישה".

לדעתך, יש לאישה יתרון בעולם הניהול?

"אישה יותר מסודרת ומאורגנת, שמה לב לפרטים הקטנים, מה שגבר לא תמיד עושה".

מה הערך המוסף שלך במקום העבודה?

"הכול, אני מנהלת הכול- הזמנות, עובדים, ספקים, בישולים.. בקיצור את הכול. גבר לא יכול לעשות הרבה דברים בו זמנית כמו אישה. לפני זמן מה טסתי לחופשה, הייתי אמורה לטוס ב-9 בבוקר, הגעתי לפנות בוקר לאולם כדי להכין הכול ולארגן, אני חייבת להיות כל יום, כי בלעדיי האולם לא יכול לתפקד".

איזו סוג של מנהלת את?

"אני מנהלת חיה טורפת, כולם שונאים אותי, כי אני אישה קשה, אני עומדת על שלי. אני רוצה סדר וניקיון ושכל דבר יתקיים לפי מה שאני רוצה. אם אני ארצה לנקות את הקיר הזה, אין מחר, אני לא דוחה אף פעם. גם אם אני אשב פה עד 11 בלילה , אז זה יקרה. אם מישהו צריך אותי, אני גם נחמדה לפעמים, מעניקה אוזן קשבת כשיושבים לאכול, אבל כשזה מגיע לעבודה אני אישה קשה, בפרט בניקיון, גם בבית אני חולת ניקיון ואני חייבת שהכול יהיה לפי איך שאני רוצה שייראה. לא פעם ולא פעמיים בכיתי, אין לי את הכוחות לשמור על הניקיון אבל אני לא מצליחה להפסיק".

ספרי לי על דמות ניהולית מוערכת

"רני בתור מנהל יש לו עין חדה , הוא יכול להסתכל על תבשיל ולהגיד לי זה לא ייצא לך, הוא ייקח את זה ויזרוק, מה שלימד אותי המון. אני לא למדתי משום מקום, למדתי מחמותי את האוכל המרוקאי, אבל אוכל גרנדיוזי למדתי מרני. הוא רק יסתכל על המטבוחה ויוכל לזהות אם צריך עוד בישול. כל העובדים אוהבים אותו, יש לו אוזן קשבת, כל עובד שצריך עזרה הוא מושיט לו יד, אני מעריכה את העבודה הקשה שלו ויחד עם זאת את היחס הטוב שלו לעובדים".

איפה נראה אותך בעוד 5 שנים?

"עוד 5 שנים אני רוצה להיות באותו מקום, למרות שאני כבר אמורה לצאת לפנסיה, אבל מקווה להפחית בשעות. מקווה להיות בריאה ולעזור לבן שלי. אני עושה הכול בכיף, הבן שלי מפרגן ומפצה אותי ואת העובדים שיש עבודה קשה".

 

 


 

נועה עמרן | הבעלים של קייטרינג "נועה" ואולם בוטיק "נועה הבית לאירועים"

"אני נועה עמרן בת 50, נשואה לאיציק אמא לשלושה בנים מהממים. בתחום האוכל  והניהול כבר 28 שנים, לפני כן הייתי מנהלת מכירות של הכבלים. אני מנהלת את קייטרינג "נועה", הפקת אירועים בטבע, אני יוצקת תוכן מ-א' עד ת'. הלקוח בוחר את השטח לפי לוקיישנים לבחירה ומשם כל העבודה שלנו נעשית מהפרט הקטן עד הפרט הגדול. ביוני 2018 פתחנו את שעריו של האולם "נועה הבית לאירועים", האולם שלנו הוא אולם בוטיק, בו כל האוכל נעשה בדיוק כמו במסעדה".

רק 26.5% מבעלי העסקים בישראל הן נשים, לדעתך ניהול זה תחום של גברים?

"ממש לא! אין דבר שגברים מסוגלים לעשות ונשים לא. עצם הדיון במגדריות מוביל לכך שאנשים יחשבו על זה. גם בצבא אני הייתי מדריכת חי"ר, אין פה הבדל בין מגדר, בחיים אל חשבתי שיש משהו שגבר יכול לעשות ואני לא, זה לא עלה במחשבה שלי"

לדעתך, יש לאישה יתרון בעולם הניהול?

"אני חושבת שאין הבדל , ההבדל היחידי הוא שיש טאצ' יותר נשי בעיצוב, למרות שיש גם גברים שיש להם גם טאצ' מעניין, כמו השף שלי שבתאי שמוציא מנות לא פחות יפות מהנשים במטבח".

מה הערך המוסף שלך במקום העבודה?

"אני שמה דגש על הפרטים הקטנים, חשוב לי יחסי האנוש שהעובדים ייהנו להגיע לכאן ושתהיה אווירה ביתית. חשוב לי שכל מה שאעשה, אעשה הכי טוב שיכול להיות ואני עושה הרבה מעבר למה שאני צריכה ויחד עם זאת מעניקה הרבה תשומת לב לאורחים. לעולם לא עומדת במקום, תמיד שואפת להתפתח וליצור שינויים טובים".

איזו סוג של מנהלת את?

"חשוב לי שהכל ייעשה הכי טוב שיכול להיות וחשוב לי שמי שעובד איתי ירגיש כמוני ושזה יהיה חלק ממנו, שהוא לא עובד אצלי אלא עובד איתי. וכשעובדים יחד בהרמוניה כמשפחה ההצלחה בטוחה".

איפה נראה אותך בעוד 5 שנים?

"בעוד 5 שנים ממשיכה לגדל את משפחתי באושר זה הכי חשוב והעסק שלי ממשיך להתפתח ולעבוד בצורה הטובה ביותר ושארשה לעצמי לצאת לחופשות ולנוח קצת יותר".


 

 

רונג'אן אבטה | השפית ואחת מבעלי מסעדת רונג'אן

"אני רונג'אן, בת 34, נשואה לאבי אבטה ואמא לילד בן 10. נולדתי בתאילנד ועליתי לישראל לפני 12 שנים. אני מנהלת את מסעדת "רונג'אן" יחד עם בעלי אבי כבר 6.5 שנים באשדוד".

רק 26.5% מבעלי העסקים בישראל הן נשים, לדעתך ניהול זה תחום של גברים?

"לדעתי ניהול ומסעדנות בפרט זה עסק שצריך גברים, אך חייב גם נשים!  במיוחד בניהול המטבח".

לדעתך, יש לאישה יתרון בעולם הניהול?

"אישה יכולה להביא לעולם הזה הרבה יותר סבלנות ושקט".

איזו סוג של מנהלת את?

"העובדים שלי הם כמו משפחה בשבילי ואני לעולם לא מרימה את הקול או כועסת עליהם. הדרישה שלי היא לעבודה מושלמת, לכן אני כל הזמן נמצאת ליד העובדים ותומכת בהם בכל מה שהם צריכים".

ספרי לי על דמות ניהולית מוערכת

"אני לא מכירה אישית הרבה אנשים מנהלים, אבל אני חושבת שהדמות המוערכת שלי הוא בעלי אבי, שמנהל את העסק שלנו בצורה הטובה ביותר ואין ספק כי זה ניכר על החיוכים של האנשים שחוזרים בכל יום למסעדה".

איפה נראה אותך בעוד 5 שנים?

"כל עוד האנשים ימשיכו לאהוב את האוכל שלי, אני כאן כדי להישאר ולהכין לכם אוכל בעוד 5 שנים ויותר!".


 

רוב הנשים בכתבה היו החלטיות לגבי מקומה של האישה בעולם הניהול ואין הן רואות הבדל במעמדות כשמדובר במגדר. אומנם אנחנו חיים בעולם פטריארכלי והשינוי צריך לקרות בכל תחום ובפרט בניהול, אך שאנחנו יושבים במסעדה ואוכלים אוכל טעים, למי אכפת אם גבר או אישה הכינו לנו אותו או ניהלו את מי שהכין ... כולנו שווים! מוסר השכל שמח ליום האישה הבינלאומי!

 

כתבתה של שירן כהן שי

לכתבות נוספות