הבלונדי צ'יז קייק של יאיר

שירן כהן שי | | 27/2/2020

 באינסטגרם הם קוראים לה מלכת הפיסטוק ואם תבקשו ממנה לבחור את הקינוח האהוב עליה, היא תבחר בקינוח הכי פחות מתוק וכמה שיותר מתוחכם, כזה שמשלב מספר רבדים או שכבות וטעמים מנוגדים, אפילו אם זה אומר טיפת מלח גס מעל קרואסון. אורטל בת 32 ילידת אשדוד, גרושה ואמא לשלושה ילדים מקסימים, שבמקרה גם על הספקטרום, אך זה ממש לא מה שמגדיר אותם.


 

צילום: שירן כהן שי



 הבית של אורטל שמח בכל עת וכל מה שאתם רואים בסטורי שלה באינסטגרם, תואם את המציאות ולא מבליח מציאות מדומה ומתייפייפת, כזו שניתן לראות היום בשפע. ברקע יש מוסיקה, המטבח סוער, המקררים מלאים בחמאה ומוצרים שלא מביישים קונדיטוריית עלית, התנורים דולקים וביד אחת היא מחזיקה קרואסון שעבר ניסוי וביד השנייה מחבקת את אחד הילדים.


 

 


 את עולם הקונדיטוריה אורטל פגשה מכורח הנסיבות, אבל נשארה שם באהבה ענקית למקצוע. כשמאיר, הבן האמצעי אובחן על הספקטרום, היא נאלצה להישאר בבית ולהעניק לו ולשני הילדים האחרים, את הטיפול המסור, מה שהצריך ממנה לחשוב על עסק שניתן להפעיל מהבית. בהתחלה היא קיבלה הזמנות לעוגות יומולדת מבצק סוכר ועוגות קצפת ולאט לאט המנעד התרחב לעוד מגוון קינוחים.


 

צילום: שירן כהן שי


 לאחר שהילדים גדלו והיו יותר עצמאיים, אורטל התחילה לעבוד בבית הקפה המיתולוגי באשדוד "קפה פאזל" ולאחר מכן במסעדה התלאביבית "ביצ'יקלטה", אך החלום הגדול תמיד היה לפתוח מקום משלה, כזה שיהיו בה אך ורק דברים לטעמה (בלי לוטוס כמובן) ! בניהם קרואסונים שלא ראיתם בארץ, עוגיות מטורפות ושחיתות בריאה לנפש.


 

צילום: שירן כהן שי


 אם כבר מדברים על הרצון לפתוח מקום, היא פתוחה להצעות של משקיעים שילוו אותה ויעזרו לה להגשים את החלום הגדול, ליצור מקום שלא קיים בעיר ונורא חסר, מקום שיעניק לקרואסון את הכבוד הראוי לו.


צילום : שירן כהן שי | סכין סולתם


 עם השנים אורטל עברה מסדנא לסדנא, הכירה אנשים מוכשרים בתחום הקונדיטוריה, אך לעולם לא למדה באופן פורמאלי והיא מאמינה שניסיון ותהייה, עבודה קשה והתמדה הם אלו שהצליחו לגרום לה להגיע למקום שהיא נמצאת בו כיום ושום לימודים פורמאליים לא היו עושים עבורה את אותו תהליך.

בין האנשים המוכשרים היא הכירה את קרן קדוש, הבעלים והקונדיטורית של קפה "קדוש" בירושלים, המקום שהפך במהרה לעלייה לרגל עבור רבים מכל הארץ ובמיוחד מאשדוד. כששאלתי אותה מי ההשראה שלה בארץ, לא עברה שנייה והיא הפכה מוארת וסיפרה על קרן "מעבר לכך שהיא קונדיטורית על, היא חברה טובה וסופר אישה, נשמה ענקית עם לב מכיל ואוהב, חיים שלי!"


 

בתמונה: אורטל, קרן קדוש ואבישג שאר-ישוב

צילום: שירן כהן שי


 

 בגדול, את רוב ההשראות לדברים חדשים שהיא מכינה, היא מקבלת מהעולם. אין ספק כי כל טיול של אורטל בעולם מוליד מתכון חדש, לאיזה מאפה משוגע שלא ראו עדיין בשום מקום... היא מתנסה, משתמשת בילדים ובחברות שלה כשפני ניסיון (חלום שלכם להיות שפן עכשיו:) וכשהיא מגיעה לתוצאה המושלמת היא מעלה סטורי באינסטגרם, עושה רעש פריך בכל ביס ומשגעת את כל העוקבים שלה.


הידיים של סטייליסטית מזון יוליה קגנובסקי


 

 במשך תקופה ארוכה שהמטבח הביתי שלה הפך למעבדת ניסויים למאפים וללחמים, אם תשאלו מה היא עושה עם כל התוצרים, תדברו עם החברות שלה שעלו מינימום חמישה קילוגרמים בזמן האחרון. למה היא עושה ניסויים? כי היא לא פחות מפרפקציוניסטית כשמדובר בעבודה שלה ובמוצר המוגמר שהיא מוכנה להגיש ללקוח. היא מכינה אך ורק מוצרים שהייתה רוצה לאכול בעצמה, אז אם תבקשו ממנה להכין לכם עוגת לוטוס, תקבלו סירוב, מאחר והממרח הזה לא נכנס אליה הביתה כי הוא ממש מתוק!

"אני חייבת שהטעמים שלי יהיו מדויקים, שיהיה מעניין בפה, שכל ביס שלכם יהיה כמו פיצוץ..."  


סטיילינג: יוליה קגנובסקי | כלים של סולתם


 

 מה הקינוח שהכי מגדיר משפחתיות בעינייך?

"עוגת גבינה בלונדי צ'יז קייק, יאיר הבן שלי הכי אוהב עוגות גבינה ושוקולד בלונדי קרמל, יום אחד הוא פנה אליי ואמר לי שהוא חולם שאני אכין לו עוגה שמשלבת בין השניים. אז כשהייתי בניו יורק נכנסתי ל"מגנוליה "בייקרי, הייתה שם עוגת גבינה בטעם רד וולווט ועוגת גבינה בטעם קרמל...והייתה עוגת גבינה עם שוקולד לבן ועלה לי רעיון שהתחבר למה שיאיר ביקש, אז החלטתי לנסות להכין עוגת גבינה בלונדי.. לקח לי מספר ניסיונות עד שהגעתי לטעם אליו שאפתי ויאיר היה בעננים, אז זה הכי מגדיר עבורי משפחתיות, הצורך להעניק למי שאתה אוהב את הניצוץ הזה שיגרום לו לאושר".


 


 

 בימים האחרונים אורטל עמלה על הקמת פופ אפ ראשון של מכירה מטורפת עם מאפה חדש ומפתיע שיצרה, קרואסונים, עוגיות פיסטוק, עוגיות אמסטרדם ועוגיות שוקולד צ'יפס מושחתות. את המכירה היא פותחת בינתיים רק ליום שישי עם הזמנות רק דרך מספר הוואטסאפ החל מ-10:00 בבוקר! במספר 053-7774356


 

צילום: שירן כהן שי


 

עם כתיבת שורות אלו, אני לא מבטיחה שתספיקו לרכוש משהו, כי מסתמן שהביקוש גבוהה מאוד, אך כדאי לנסות.

בינתיים, אורטל מפנקת אותנו במתכון לעוגת גבינה לשבת:

 

הבלונדי צ'יז קייק של יאיר/ אורטל סוויסה

מתאים לקוטר 22

לתחתית 

90 ג' חמאה חתוכה לקוביות

200 ג' קמח לבן

70 ג' א. סוכר

קורט מלח

1 כפית מחית וניל איכותית

1 חלמון

מחממים תנור ל160 מעלות

במיקסר עם וו גיטרה מניחים 

חמאה ,קמח ,מלח, א.סוכר 

 

מפעילים במהירות נמוכה עד 

שהתערובת נהפכת פירורית .

מוסיפים בהדרגה חלמון עד שהבצק 

מתאחד ונהפך לכדור

חשוב : לא ללוש יותר מדיי אחרת  

הבצק יאבד את הפריכות .

מרדדים לעובי 3 מ"מ 

אופים 180 מעלות 

 

לתערובת הגבינה 

 

1 קילו גבינה לבנה 

3 שמנת חמוצה 27%!!!!

200 גרם שוקולד גולד /בלונדי

350 גרם סוכר 

מחית וניל 

8 ביצים 

במיקרו מחממים שמנת חמוצה אחת

 עם השוקולד ומערבבים למרקם חלק 

מוסיפים את שאר השמנת החמוצה 

וממשיכים לערבב היטב יש חשיבות 

לתהליך כדי לא להכניס 

מסה חמה למסה קרה! 

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים 

אפשר גם עם מזלג נשבעת!

אבל גם מטרפה או בלנדר מוט יעשו את העבודה.

עם רינג משומן קורצים את התחתית 

ועוטפים הכול בנייר כסף בהיילייט באינסטגרם אני 

מראה את כל התהליך ! כנסו לראות! 

מסננת את המסה של הגבינות ומכניסה 

לתנור ללילה ! כן כן לילה ! 12 שעות אפיה 

על 100 מעלות מצב חום עליון 

תחתון ללא טורבו! 

אחרי 12 שעות מוציאים מורחים 

שמנת חמוצה אחת מעל ומשאירים 

בתנור לעוד חמש דקות 

ומעבירים לקירור של 6 שעות במקרר

 

לפרטים נוספים כנסו לעמוד האינסטגרם של אורטל 

תוכן וצילום: שירן כהן שי