יום שני   03/04/2017

גיא פרץ מסכם 25

גיא פרץ מסכם 25 שנות קולינריה משובחות בכתבה חגיגית במיוחד! במהלך הכתבה, הטלפון שלו לא מפסיק לצלצל, ככה זה שמראיינים שף עסוק רגע לפני החג. בין לבין הוא מציין כי למרות ההיסטוריה הארוכה שלו במסעדנות, הוא מחליט לתת כבוד אחרון לשנים האלו ולפתוח דף חדש, כזה שיאפשר לו להגשים את הפנטזיות האישיות שלו, כאלו שחלם עליהן במשך שנים וכיום, כשהוא מטאטא הצידה דרך ארוכה ולא תמיד קלה, הוא מעז ליצור משהו שהוא חלק מהצלע שלו, הוויה אישית שעם הזמן תהפוך לחוויה שלא ניתן לפסוח עליה/שירן כהן שי
גיא פרץ מסכם 25 | מגזין אשדוד בתפריט | פורסם: 03/04/2017

גיא פרץ, השנה יחגוג 40 אביבים, בהם הספיק לקטוף הרבה תארים נחשקים בניהם: שף קונדיטור, מסטר שף בינלאומי, טכנולוג מזון, שוקולייטר, קפטן נבחרת השפים הישראלית, בעל 13 מדליות זהב בתחרויות בישול בינלאומיות, אלוף העולם בבישול עם שמן זית מטעם המשרד החקלאי האיטלקי, אלוף הקוסקוס בפסטיבל הקוסקוס העולמי בסיציליה. בין היתר הוא מעניק ייעוץ קולינארי למסעדות, בתי מלון, מפעלי מזון ועוד, השתתף באינספור תכניות אירוח ותכניות בישול, מלמד קורס סוג 5- הסמכה לשפים בחירים, כותב למגזינים ובעליהם של ארבעה ספרי בישול, כשהספר החמישי ייוולד במהלך הקיץ הקרוב. כמו שזה נשמע, הוא מרגיש שעברו כבר מאה שנים מהיום שהתחיל ללמוד בבית ספר תדמור, מה שאישר לו כי הגיע הזמן לשחרר קצת ולהגשים חלומות אישיים.

10

 

אחד מהחלומות שהוא הולך להגשים מתכתב באופן ישיר עם תקופה יפה בחייו, בה נחשף לתרבות חדשה במהלך שהות ארוכה שלו ביוון. שם הוא חקר את התרבות היוונית לעומק, השתמש בידע קודם שלו על הקולינריה היוונית והעניק ייעוץ קולינרי לבתי מלון. "כל החיים אהבתי את התרבות היוונית, את האוכל, את סגנון הבישול, את הפשטות, את הטעמים ואת חומרי הגלם" מוסיף פרץ. תוך כדי עבודה בסלוניקי הוא בישל בראש קונספט חדש לעולם האוכל הישראלי וכינה אותו בשם "טברנה אקספרס".

3

הטברנה מחולקת לשניים, חלק אחד הוא טברנה לאירועים בדמות משאית אוכל- מסעדה ניידת שמגיעה עם מטבח נייד מאובזר הכולל מקררים, תנורים, צ'יפסרים, מזנונים, שולחנות, ריהוט מיוחד, מפות משובצות, עששיות, מערכת סאונד עם מוסיקה יוונית וכל מה שצריך בכדי ליצור אירוע יווני אותנטי. "אנחנו מגיעים לכל מקום, לעיר, לגינה, לחניה, ליציאה מאולם אירועים ומרימים טברנה יוונית לכל דבר" אומר פרץ וממשיך "החלק השני זו מסעדת שוק ניידת, מסעדת שף פתוחה למגוון אופציות המעוצבת כמסעדת שוק. יש כאלו שמזמינים את שני הקונספטים יחד להפקת אירוע מיוחד שאין כמותו בישראל". כמו כן, הוא מבטיח שלא יהיו רק דגים בקונספט החדש, לא פלא לאור האהבה הגדולה שלו לבשר! הוא מדבר על כלוב גדול שנקרא קרייזי גריל, בו יש להבות גדולות כמו מדורות עם נתחים מכל המינים שמתבשלים בשיטה של עישון יחד עם ירקות ורטבים. "אחת המנות זה בשר עם עצם, הארדקור, חוויה ישראלית אמיתית!".

8

בין כל פועליו בזמן האחרון, הוא יועץ לפרויקטים חדשים, אחד מהם הוא שוק האוכל במרינה מרקט באשקלון, שוק קולינרי בזהה לשווקים שיש אצל האחות הגדולה תל אביב. פרץ הוא המנהל הקולינרי והפרזנטור של המיזם בבעלות חברת הכשרה ביטוח. "אני יוצר תמהיל של מסעדות, ברים ומעדניות עם תכנים קולינריים שאני יוצק למקום". המיזם הגדול קרם עור וגידים בימים אלו וצפוי לעמוד על הרגליים במהלך הקיץ הקרוב. שם הוא מתכוון לפתוח את הסניף הראשון של "טברנה אקספרס"- מסעדות קטנות של אוכל רחוב יווני שמתבססות על סופלקי וגירוס, שיפודים ושווארמה יוונית. משם, הטברנה מיועדת להתרחב ולהתמקם גם בקניונים, פינות רחוב וכמובן שווקי אוכל בכל ישראל באמצעות זכיינים.

2

גיא ממשיך ומספר על תכנונים קרבים ומוסיף לאמתחתו עוד ועוד פרויקטים חדשים, אין פלא שיש לו כבר כמעט חמישה ספרים, בניהם רב מכר "ספר הבשר של גיא פרץ", הרי הוא לא נח לרגע, יש לו כל כך הרבה להעניק לעולם הקולינרי בעולם ובישראל בפרט וזאת למרות שהוא מציג את כל מעלליו האחרונים כחלום חיים שהתגשם ולא כעבודה. אם כבר חלומות, במאי הוא הולך להגשים חלום נוסף, טיולי אוכל בסלוניקי ובמרוקו בשיתוף פעולה עם חברת הנסיעות "אשת תיירות" שפתחה עבורו מחלקה לטיולי קולינריה לכל הפודיס שנוסעים לחו"ל בכדי להיחשף לתרבות חדשה ולאוכל שונה שלא הכירו. בנוסף למדריך שיעניין את המטיילים באתרי תיירות, פרץ יהיה המדריך הקולינרי שיעשה להם סיורים בשווקים, יספר על הייחודיות של המקום, על הטעמים ועל חומרי הגלם, שהם אפילו יזכו לרכוש ולטעום. הוא מספר על פרויקט בהתלהבות רבה ונראה כי מכל השאר, זה באמת החלום שביקש להגשים אחרי 25 שנים של עבודה קשה וסיזיפית. אפשר לאמור שהוא הגיע אל הנחלה, למרות הקושי שלו לטפס בהר ההצלחה, הר שלא הרבה זוכים להגיע אליו, הוא אומנם נפל ממנו לא פעם, אך הייחודיות שלו היא שהוא יודע בכל עת כיצד להרים את עצמו ולהיות בטופ.

4

1

אין ספק כי העתיד של גיא פרץ נראה טעים במיוחד, מלא בחוויות שכל מי שעוסק באוכל היה רוצה לחוות. הקונספט חדשני ומלא באופי, משהו שלא יזיק כלל וכלל לעולם האירועים השבלוני בו מאסנו כבר מזמן. לאירועים האלו אנשים יגיעו ויאמרו וואו, כולם מחפשים משהו אחר, שונה ומיוחד- בדיוק מה שפרץ חשב עליו כמו גאון קולינרי שכל אחד ישמח להתארח אצלו. הן "טברנה אקספרס" והן מסעדת השוק הניידת יתאימו לכל סוג אירוע; ימי הולדת, חינות, חתונות, מקווה, אירועים עסקיים ועוד. התפריט מגוון ומתאים את עצמו לכל סוג אירוע החל מסטריט פוד ועד תפריטי גורמה יוקרתיים.

6

5

בינתיים, אנחנו מחכים שיזמינו אותנו לאירוע שווה כזה, חוויית אירוח שלא הכרנו עד כה בקולינריה הישראלית, בהצלחה גיא פרץ וחג שמח!

כל הפרטים על המיזם החדש טברנה אקספרס

לכתבות נוספות באתר: לחץ כאן!

כתבתה של שירן כהן שי