אתם בחרתם

מנות הדגל באשדוד

אשדוד, כבר מזמן הוכתרה כפנינה קולינרית, לא רק בגלל הקרבה לים והקשרים עם הדייגים בעיר, אלא בגלל החזון הגדול שיש לצעירים על סצנת הבילויים והאוכל באשדוד.

העולם של עלמא

מקום בילוי, בר ואוכל

קובה באמצע רחוב יונה הנביא

מסעדת אנדיב חוגגת פסח טעים וכשר

מלון ווסט אשדוד מזמין אתכם לארוחת גורמה בחג הפסח, לצפייה בתפריט לחצו כאן!

גיא פרץ מסכם 25

ומכין לכם חלומות יווניים

ראיון חגיגי עם אחד השפים העסוקים בישראל

הג'וב האיטלקי

מסעדת "החוף" מארחת בגאון את "האיטלקי בחוף"

התפוח לא נופל רחוק מהעץ

הבראנץ' היווני של אנדיב

אתמול(חמישי) המנכ״ל הנכנס של מלון ווסט אשדוד, יניב אדיבי, השיק לראשונה את ארוחת הבראנץ׳ המפנקת במסעדת ׳אנדיב׳! כל המי ומי חגגו בפסטיבל טעמים יווניים והרימו לחיים! יאסו! אם בא לכם, גם אתם יכולים!

דג הזהב של אלירן מורד

אלירן מורד מגשים חלום במסעדת הדגל בני הדייג

מה המשאלה שלך?

מכרה זהב ברחוב רוגוזין

סניף חדש של גולדות בעיר- הבטחה גדולה לאוכל רחוב באשדוד

אחד למען כולם, כולם למען אחד

מסעדת ארמיס מתרגמת את סיפור שלושת המוסקטרים

יום רביעי   29/10/2014

מסעדה בוכרית אשדוד

אלכס ושמעון פולטיאטוב, אחים תאומים, ילידי אוזבקיסטן, בחרו לפתוח בעירנו מסעדה אותנטית על טהרת המטבח והאירוח הבוכרי. טעים להכיר, מסעדת ראיחונה, שמשמעות שמה הוא בית גן העדן, מזמינה אתכם לטעום מהמנות הטעימות של המטבח הכי אותנטי בעיר.
מסעדה בוכרית אשדוד | מגזין אשדוד בתפריט | פורסם: 29/10/2014

האחד שקט ושקול, והשני דינאמי ותוסס. השילוב המוצלח ביניהם כנראה נובע מן הניגודים שבאופיים, אלכס עושה רושם של מארח אדיב ונעים לבריות, ושמעון מסתמן כאיש עסקים מנוסה. משיחתנו ברור הרצון העז של בני משפחת פולטיאטוב להעניק לכל סועד, מכל מוצא שהוא, חוויית אירוח מסורתית אותנטית, ולשם כך ייבאו ארצה כלים מסורתיים להגשת המנות בראיחונה. מצאתי כאן את הקוסה, קערה למרק, טבחצ'ה, צלחת אישית לסועד, ופיולה, כוס למזיגת תה ירוק, אותו נהוג לשתות בתום כל סעודה בוכרית ראויה. את המנות המוגשות בראיחונה מכינה מידי בוקר אלבינה, רעייתו של אלכס, אשר ירשה את המתכונים מאימה, אשר ירשה אותם גם היא משושלת בשלניות מפוארת ומוכרת באוזבקיסטן. יחד עם בנם נרתמו להגשמת החזון, וגם הם מעניקים שירות ואירוח חם כנהוג בעדה.

לתפריט: ראיחונה אשדוד

 12

שמעון (מימין) ואלכס (משמאל) המשפחה היא ערך עליון

כילדים, עבדו אלכס ושמעון יחד עם אביהם במתפרה שהייתה בבעלות המשפחה, ונתפסו כשמשון ויובב של הכפר, שובבים, מצחיקים וחובבי מעשי קונדס. כבר אז החלו ללמוד היאבקות, ועם הגיעם ארצה בשנת 1990 היו לאלופי הארץ בהיאבקות וקרב מגע. בתארים הללו החזיקו לאורך 7 שנים רצופות, ורק הרצון להקים בית ולבנות תא משפחתי הביאו אותם אל עולם המסעדנות.

 13

מאפים ביתיים טריים מידי יום

שניהם בעלי רקע עשיר בניהול מטבחים במסעדות ובאולמות אירועים, שמעון מספר: "אנחנו מכירים את המטבח ואת עולם האירוח מקרוב, והבחירה לפתוח מקום יחד הגיעה מכיוון שהבנו שאנחנו רוצים מקום בבעלותינו, וכמובן שרצינו להישאר יחד". אלכס: "חינכו אותנו תמיד להיות מלוכדים ולשים את המשפחה במקום הראשון". 

 11

סמסה, מנטי, צ'יבורקי ומגוון מטעמים על טהרת המטבח הבוכרי

אז מה בתפריט?

אלכס: "כל המאכלים הבוכרים הכי אותנטים. יש לנו את הפלוב והבאחש, מאכלים על בסיס אורז עם תערובות בשר ועוף, מנטי וסמסה, בצק ממולא, האחד מאודה והשני אפוי, יש המון בשר מסוגים שונים, כי הבוכרים לא פותחים שולחן בלי כמה סוגי בשרים, וסלטים טריים כל יום".

 14

ראיחונה- אירוח ביתי חם

פרט לאירוח במסעדה, האחים פולטיאטוב מספקים שירותי קייטרינג לאירועים עד 300 סועדים, בהם ניתן להזמין את מיטב המנות מהמטבח הבוכרי.

לתפריט מסעדת ראיחונה אשדוד

 

 

נשמח לקבל תגובתכם בתחתית העמוד.