אתם בחרתם

מנות הדגל באשדוד

אשדוד, כבר מזמן הוכתרה כפנינה קולינרית, לא רק בגלל הקרבה לים והקשרים עם הדייגים בעיר, אלא בגלל החזון הגדול שיש לצעירים על סצנת הבילויים והאוכל באשדוד.

העולם של עלמא

מקום בילוי, בר ואוכל

קובה באמצע רחוב יונה הנביא

מסעדת אנדיב חוגגת פסח טעים וכשר

מלון ווסט אשדוד מזמין אתכם לארוחת גורמה בחג הפסח, לצפייה בתפריט לחצו כאן!

גיא פרץ מסכם 25

ומכין לכם חלומות יווניים

ראיון חגיגי עם אחד השפים העסוקים בישראל

הג'וב האיטלקי

מסעדת "החוף" מארחת בגאון את "האיטלקי בחוף"

התפוח לא נופל רחוק מהעץ

הבראנץ' היווני של אנדיב

אתמול(חמישי) המנכ״ל הנכנס של מלון ווסט אשדוד, יניב אדיבי, השיק לראשונה את ארוחת הבראנץ׳ המפנקת במסעדת ׳אנדיב׳! כל המי ומי חגגו בפסטיבל טעמים יווניים והרימו לחיים! יאסו! אם בא לכם, גם אתם יכולים!

דג הזהב של אלירן מורד

אלירן מורד מגשים חלום במסעדת הדגל בני הדייג

מה המשאלה שלך?

מכרה זהב ברחוב רוגוזין

סניף חדש של גולדות בעיר- הבטחה גדולה לאוכל רחוב באשדוד

אחד למען כולם, כולם למען אחד

מסעדת ארמיס מתרגמת את סיפור שלושת המוסקטרים

יום רביעי   13/05/2015

אחד על אחד- אבי לביא/ סיון קידר

אבי לביא וודאי מוכר לכם כשף קונדיטור, וכבעל חברת "קייטרינג לביא". ברזומה המקצועי שלו מגוון השתלמויות והתמחויות ברחבי אירופה, ניהול מטבחים בבתי מלון נחשבים ברחבי הארץ, מתן יעוץ קולינארי לעסקים ולחברות מזון, שיתופי פעולה עם שפים מוכרים, הדרכת קונדיטוריה במכללת תדמור ועוד. אך הגאווה החדשה שלו מגיעה דווקא מעולם החינוך, אשר זורם בעורקיו (מסתבר) לצד האהבה לבישול ולאפייה. הכל משתלב יחד במארג קסום ומרגש, ובשיחה אחד על אחד פותח אבי את הלב, ובעיניים בורקות משתף אותי בפרוייקט יחיד מסוגו ובעל משמעות וערך גם לדור הצעיר.
אחד על אחד- אבי לביא/ סיון קידר | מגזין אשדוד בתפריט | פורסם: 13/05/2015

אבי לביא (זריהן לשעבר), יליד אשקלון, נולד למשפחה מרוקאית אסלית, אשר שמה הולך לפניה, כמו גם מטעמיה. אימו אשפית באפיית לחמים ובהכנת עוגיות חינה מסורתיות, ומאז ומעולם נמשך אל הפן האומנותי שבאפייה. כילד היה רגיל לצפות באימו מעטרת מגשי חינה מסורתיים באופן שהתיר חותם רב על התנהלותו גם כיום. הוא מספר: "הסדר והדיוק שיש באפייה דורשים משמעת עצמית והמון אחריות. כילד יכולתי להבין זאת מצפייה באמא שלי, שתמיד עושה את עבודתה באהבה ובשמחה. אני מאמין שזה הבסיס שממנו התחיל הכל".

אכן אפייה וקונדיטוריה ידועות כעיסוקים הדורשים דיוק מירבי, אך את המשמעת העצמית וחיזוק אופיו הקפדני רכש בעיקר במהלך לימודיו בבית הספר אורט ימי, אשר כבש את נעוריו בסערה. אבי: "חיל הים והפנימייה קרצו לי. אהבתי את הים ואת הדייג. אני זוכר מהתקופה ההיא שבתות קסומות בלב הים, וזו ללא ספק תקופה יפיפייה בחיי. שם הכרתי את אישתי, אנו חיים באושר עד עצם היום הזה, ומגדלים 3 ילדים מקסימים".

 

Katering -lavi -1

עם תום לימודיו חש מיצוי מהמסגרת הנוקשה והקפדנית, ובחר לשרת בצה"ל כשף קונדיטור במחנה נתן בבאר שבע. המקצוע היה לו מוכר, ונסיונו והידע שרכש מבית אמא שיחקו לטובתו. מיד בתום השירות הצבאי החל לעבוד כמנהל אירועים בהולידיי אין אשקלון, אשר נפתח בזמנו, שם נחשף אל עולם האירועים והמטבח. לאחר שנה, בעידוד חבריו למטבח, המשיך מלאכתו בהולידי אין אילת כשף במטבח החלבי. בהמשך דרכה רגלו גם במסעדת "כוכב הים האדום", שם הגיע לדרגת השף תוך 6 חודשים בלבד. לאחר כשנתיים חבר אל השף צחי בוקששתר, ויחד עבדו בשיתוף פעולה עם חברת טריקולור. באותה התקופה נפתחה באילת המכללה למלונאות ותיירות דרך אוניברסיטת בן גוריון, ואבי נרשם ללימודי קונדיטוריה.

בדומה לשפים רבים בענף, התשוקה לחידושים והרפתקאות לא פסחה על אבי, אשר מאס בהכנת מנות פרווה, ומסיבה זו בחר להעתיק מגוריו לצורעה, שם עבד בקפה גיל'ס. תוך זמן קצר חבר אל השף של חברת לה- ליונז, מוריס אפריאט, ויחד הקימו את חברת גיל'ס קפה, מפעל ליצור מוצרי מאפה וקונדיטוריה בוטיקים חלביים, בשיתוף עם חברת lavaza.

ואם בהרפתקאות עסקינן, במקביל החל אבי התמחויות באפיית לחמים, בצקים ואנליזה לקמחים ברחבי אוסטריה, ונציה ואיטליה, כאשר הוא חי על קו ישראל- אוסטריה, מנהל עסקיו בישראל ומנהל מטבח בבית מלון בעיירה הגולשים נספלד. אבי: "זו היתה תקופה חלומית ומיוחדת. הייתי מגיע לכפרים, ומכין פיצות ולחמים יחד עם האיכרים. בית המלון בו עבדתי היה עובד בעונות החזקות, כך שיכולתי לשלב את כל עיסוקיי יחד".

 

Katering -lavi -2

בהמשך דרכו היה שותף בהקמת אולם האירועים "הרמוניה בגן", הקים מפעל ייצור של קייטרינג חלבי פרווה לאירועים באופן עצמאי, הדריך קורסים לקונדיטוריה דרך בית הספר תדמור, ובקרוב מאוד צפוי להיפתח על ידו בית הספר הראשון לקונדיטוריה, בו יוכשרו חובבי הפוטיפורים, השוקולד והסוכר עד לקבלת תעודת קונדיטור סוג 1. בבית הספר לקונדיטוריה, בו  ניתן יהיה להירשם גם להתמחויות שונות.

אך כל אלו הם רק הקצפת שעל העוגה. הדובדבן הקורץ והטעים מכל הוא מלאכת הקודש, להגדרתו של אבי, אותה הוא זוכה לבצע במסגרת עבודתו עם נוער במצוקה בבית הספר "מיפתן", אשר מעניק מענה חינוכי, פסיכולוגי, וסוציאלי לבני נוער, אשר נפלטו ממערכת החינוך הפורמאלית, ובו מוכשרים התלמידים במגוון מקצועות יצור. במסגרת עבודתו חונך אבי נערים ונערות, ומכשירם במלאכת הקונדיטוריה. הוא מספר: "הבחירה לעסוק בחינוך ובהכשרת בני נוער באה לי באופן טבעי, והופתעתי לגלות עד כמה זה קוסם לי. התחלתי לעבוד במפתן לפני כארבעה חודשים בלבד, ובכל יום אני מתמלא סיפוק והערכה לבית הספר עצמו ולתלמידים. יחד עם "ציונות 2000" פתחנו קונדיטוריה מקצועית, שעומדת בסטנדרטים גבוהים מאוד הן מבחינת המיכשור, הכלים וחומרי הגלם והן מבחינת הביצוע. אנו עוברים תהליכי מיתוג וליווי עסקי בשיתוף משרד החינוך, הרווחה ועיריית אשדוד, והתלמידים לוקחים חלק שווה בקבלת ההחלטות המקצועיות. אנו למעשה מקימים יחד עסק, שמטרתו למנף את יכולת התלמידים, להעצים אותם ולהכשירם לצאת אל שוק העבודה. כל תלמיד שמסיים לימודיו בכיתת הקונדיטוריה מקבל תעודת קונדיטור סוג 1 ממשרד הרווחה, הם יוצאים מכאן לסטאז' בבתי מלון, שאורכו שנתיים, עומדים במבחנים וסיווגים ונשלחים לבקו"ם עם ליווי והדרכה".

 

Katering -lavi -3

העבודה היומיומית עם נוער במצוקה כוללת אתגרים לא פשוטים. אני משערת שהנורמטיביות פוסחת על דלתות מיפתן...

אבי: "אין ספק שהמערכת מתמודדת עם מצוקות התלמידים. הנוער שמגיע אלינו מגוון בטווח הגילאים ובהתמודדויות האישיות של כל אחד מהם. חלקם מגיעים ממעמד סוציו- אקונומי נמוך, לחלקם הפרעות קשב וריכוז קשות, וחלקם נפלטים מהמערכת הנורמטיבית מכיוון שהיו דחויים בבית ספרם. הם מגיעים מרקע שונה, בשכבות גילאים שונות, אבחונים שונים וכו'. במיפתן נותנים מענה מיידי לכל בעיה ולכל קושי. עד השעה שמונה בערב זמינים לתלמידים מגרשי ספורט, חדרי אוכל, ספרייה, עו"ס, פסיכולוג, קצין מבחן ועוד. מיפתן נותן מסגרת יציבה ומייצבת לכל תלמידיו לאורך כל שעות היממה, כך שכל "בעיה" נפתרת בזמן אמת".

איך משפיעה העבודה במיפתן על חייך?

אבי: "לקח לי זמן להבין את הגבולות בין החיים המקצועיים והחיים האישיים שלי. אני לוקח ללב את החווייה, ועדיין מנסה למצוא את הגבולות שיש להציב. למרות זאת אני מאמין בלב שלם שהמקום הזה פותח לי ולילדים דרכים מעניינות ומרגשות. חלק מהתלמידים עובדים איתי יחד באירועי הקייטרינג של חברת "לביא אירועים". הם מגיעים למטבח שלנו ומכינים יחד איתי את המנות, אנו מוציאים יחד את האירועים בשטח, וכמובן שעמלם הוא גם בשכרם".

Katering -lavi -5

לגמרי במקרה מצאתי במטבחו של אבי את דויד תלמידו מבית הספר מיפתן, אשר קפץ לבקר ולסייע בכל אשר ניתן.

דויד, ספר לי על העבודה עם אבי.

דויד: " אבי מלמד אותי לבשל ולאפות. אני עובד איתו כבר 4 חודשים, ואני מאוד שמח להיות פה. ביקרתי בחנוכה משפחה בצרפת, ואפיתי להם עוגיות שוקולד, מוסים ועוגות גבינה, הכנתי להם מוקרמים ורביולי, והיה ממש כיף. אלו דברים שלא ידעתי לעשות לפני שהכרתי את אבי". 

הם מביטים זה בזה בהערצה, עיניהם זוהרות ואבי מתמלא גאווה. מחבק אותו כבן, ומעיד כי זוהי תפנית מרגשת וכלל לא צפויה בחייו.

בינתיים עומל צוות קייטרינג לביא על הכנת אירועי קייטרינג חלבי כשר למהדרין (!) ועל העבודה השוטפת עם החברות והמפעלים. לחברת הקייטרינג אותה הקים אבי חבר שותף חדש לאחרונה, יגאל קליינרמן, יליד אשדוד, שף המתמחה ברזי המטבח האיטלקי, הצרפתי והארגנטינאי. ההיכרות בין אבי ויגאל נולדה ביום בהיר אחד, והחיבור המיידי ביניהם הוליד שותפות עסקית וחברות אמת. האהבה לבישול של יגאל ותשוקתו של אבי לאפייה מניבה הפתעות טעימות ומענגות, המון אהבה בצלחת וחדוות עשייה. בין לקוחות קייטרינג לביא כבר נמנים נמל אשדוד, אגן כימיקלים, אשדוד בונדד, גוגל ישראל, אינטל, רדימיקס, טבע ועוד רבים.

קייטרינג לביא מעניקים שירותי קייטרינג לאירועים קטנים וגדולים ושירותים נלווים. לצפייה בתפריט הקייטרינג של קייטרינג לביא בקרו כאן!

נשמח לתגובות בתחתית העמוד!