אתם בחרתם

מנות הדגל באשדוד

אשדוד, כבר מזמן הוכתרה כפנינה קולינרית, לא רק בגלל הקרבה לים והקשרים עם הדייגים בעיר, אלא בגלל החזון הגדול שיש לצעירים על סצנת הבילויים והאוכל באשדוד.

העולם של עלמא

מקום בילוי, בר ואוכל

קובה באמצע רחוב יונה הנביא

מסעדת אנדיב חוגגת פסח טעים וכשר

מלון ווסט אשדוד מזמין אתכם לארוחת גורמה בחג הפסח, לצפייה בתפריט לחצו כאן!

גיא פרץ מסכם 25

ומכין לכם חלומות יווניים

ראיון חגיגי עם אחד השפים העסוקים בישראל

הג'וב האיטלקי

מסעדת "החוף" מארחת בגאון את "האיטלקי בחוף"

התפוח לא נופל רחוק מהעץ

הבראנץ' היווני של אנדיב

אתמול(חמישי) המנכ״ל הנכנס של מלון ווסט אשדוד, יניב אדיבי, השיק לראשונה את ארוחת הבראנץ׳ המפנקת במסעדת ׳אנדיב׳! כל המי ומי חגגו בפסטיבל טעמים יווניים והרימו לחיים! יאסו! אם בא לכם, גם אתם יכולים!

דג הזהב של אלירן מורד

אלירן מורד מגשים חלום במסעדת הדגל בני הדייג

מה המשאלה שלך?

מכרה זהב ברחוב רוגוזין

סניף חדש של גולדות בעיר- הבטחה גדולה לאוכל רחוב באשדוד

אחד למען כולם, כולם למען אחד

מסעדת ארמיס מתרגמת את סיפור שלושת המוסקטרים

יום חמישי   27/11/2014

פיצה איטליאנו אשדוד

פיצה איטליאנו 2014 התחילה את דרכה לפני כעשור. 2 שותפים צעירים עם חלום לפתוח עסק משותף, נטולי נסיון בעולם העסקים אך חדורי מוטיבציה לעשות את מה שהם יודעים לעשות על הצד הטוב ביותר. עם משברים רבים ומהמורות לא פשוטות לצלוח, מתחרים שהתנכלו להם בדרכם, ואמונה גדולה בבורא עולם מצאו יחד גבי דהן (34) ואושרי ניזרי (30) את הדרך להצלחה עסקית וחברות אמת- כנראה שמשפחה כן בוחרים. נעים להכיר, משפחת איטליאנו.
פיצה איטליאנו אשדוד | מגזין אשדוד בתפריט | פורסם: 27/11/2014

ולפני שנמשיך, למשפחת איטליאנו צלע שלישית וחשובה לא פחות, אורית ניזרי (29), נשואה לאושרי, ומכירה את העסק עוד מימי חיתוליו. אמונה על נושא הפיננסים, ותמיד יודעת לתת את נקודת המבט (אולי הנשית והרגישה) אשר יוצרת איזון בדיוק כשכולם זקוקים לו במיוחד.

Ashdod1

 גבי & אושרי

"הכרנו בפיצריה בה עבדנו יחד לפני 15 שנים", מספר גבי, "התחלנו כשוטפי כלים, עבדנו במטבח, ולאט לאט התקדמנו גם לתפקידי ניהול.  אושרי התחיל כמחלק פלאיירים, אחר כך כשליח ובסוף נכנס גם כן למטבח. בזמנו לא חשבנו על פתיחת עסק, היינו ילדים ויצאנו לעבוד כדי להרוויח כסף". חברות טובה נרקמה בין השניים, ועם גיוסו של אושרי לצה"ל נפרדו דרכיהם. לאורך שנות שירותו הצבאי כמג"בניק חלם לפתוח עסק עצמאי, וסימן את גבי כשותף פוטנציאלי, על כך נספר עוד בהמשך...

 

אושרי & אורית

אורית: "הכרנו בפאב, אליו יצאתי עם חברה שהכירה אותו, וממש לא חיפשתי קשר. הוא היה חייל, וכנראה שמייד מצאתי חן בעיניו, הוא ביקש מהחברה שלי להכיר בינינו, והשאר הסטוריה". הם 10 שנים יחד ומגדלים ילדה. "אנחנו חיים בצורה מאוד לא נורמטיבית" מספרת אורית, "כשעובדים יחד, וכשהבעל מגיע ב-4 בלילה הביתה, אני מוצאת שהחיים שלי שונים מאוד מהחיים של החברות שלי בנות גילי, גם בגלל שכעצמאים אנחנו מקריבים המון, ובמיוחד בגלל שמדובר בתחום האירוח והאוכל, שזה עולם תובעני ודורש מחוייבות טוטאלית. אפשר לומר שבעלי נשוי לעסק לא פחות משהוא נשוי לי". אורית לקחה חלק פעיל באיטליאנו בפתיחת העסק, עזבה לטובת לימודי תואר וחיפשה את עצמה בשוק העבודה מספר שנים. בשנה האחרונה חזרה אל הפיצרייה, וגילתה שזה המקום הנכון לה, גם לצד בעלה, וגם לטובת עצמה. היא מספרת: "אנשים רבים, ואפילו הקרובים לי ביותר, פחות מבינים את ההחלטה שקיבלתי, להישאר באיטליאנו, אבל אני שמחה עם ההחלטה הזו. ברור לי שלמראית עין זה נראה כאילו זו הבחירה הנוחה או שזו החלטה שהתקבלה בלית ברירה. אני יכולה לומר בפה מלא שאני נמצאת היום בדיוק במקום שבו אני רוצה להיות"!

Ashdod2

אורית & גבי

אורית מכירה את גבי עוד מתקופת החברות עם אושרי. הם עבדו יחד בקפה ספורט (פאוזה לנוסטלגיה...), הוא כטבח והיא כמלצרית, ומרגע כניסתה אל המשמרת הראשונה שלה, גבי סימן אותה כחברתו של חברו הטוב, ודאג לשמור עליה ולתת לה יד בכל שניתן. אורית: "הוא היה מפנק אותי במנות מיוחדות, מזרז לי מנות של הלקוחות בהם טיפלתי, ודאג שאני אקבל כל מה שרציתי".

אם הספקתם להכיר את אושרי ניזרי, וודאי אתם יודעים שמדובר בנפש רגישה, אך אל תתנו לעובדה זו לתעתע בכם, כשאושרי נפגע הוא מקבל תנופה מחודשת מלאת אמביציה ותעוזה, וכך היה! עקב התגובה לה לא ציפו, פנו השניים להתייעצות עם הרב, מתוך החשש כי הם עלולים לפגוע בפרנסתו של זה (מעסיקם מהעבר), וסרבו לצאת לדרכם המשותפת עד אשר בחנו את הלכות הגזל עד יסודן. עם אישורו של הרב פנו לחפש מיקום בעיר אשקלון, וכשכמעט נראה היה שאין מיקום פוטנציאלי, נסע אושרי בחצות הליל ברחוב רוגוזין, כשלפתע מדבקה זוהרת תופסת את עיניו, ובה כתוב "להשכרה". באותה תקופה נסגרו 4 פיצריות ברחוב רוגוזין, אך אושרי חש בבטנו כי זה המקום שלו, ובאותו הלילה כבר צלצל אל בעל הנכס, ולמחרת בבוקר אחז במפתח. 26 מ"ר, דלפק ומטבח קטן, "זה כל מה שהיה שם" מספר אושרי. "באותו רגע אפילו לא חשבתי לשאול את גבי אם הוא בעניין, השלט ההוא תפס אותי כל כך חזק, שהרגשתי שזו יד מכוונת". ואורית מוסיפה: "עוד בתקופת השירות שלו, בכל פעם שנסענו יחד ברחוב רוגוזין אושרי היה אומר, את תראי אורית, פה אני אפתח את העסק שלי".

Ashdod3

ב- 17.8.05 יצאה מהתנור הפיצה הראשונה של איטליאנו. אושרי, אורית וגבי היו העובדים היחידים, נתנו שירות, הכינו את המנות, ניהלו את ענייני הכספים, השיווק, המשלוחים ואף חלוקת הפלאיירים. גבי היה ועדיין אמון על התחום הקולינארי, וכאדם שעסק במסעדנות ובניהול מטבחים במגוון עסקים עד כה הבין שאינו יכול להוציא מנות גורמה בפיצריה שכונתית. אי לכך, את מגוון המנות בתפריט, כולל המאפים והקינוחים, הכינו יחד גבי ואושרי במטבחון הקטנטן אותו שכרו, והחליטו יחד כי הם מתחייבים להעניק לכל לקוח שיפקוד את דוכן הפיצה שלהם את האוכל הכי איכותי ואת השירות הכי מקצועי ואישי שניתן לתת. ללא תנור התפחה היו מכינים את הבצק מידי לילה, וממתינים עד השעות הקטנות של הלילה בתקווה (ולפעמים במעט חרדה) שהבצק יתפח בזמן. העסק שרד את השנים הראשונות הקשות, אותן מרבית עסקי המזון לא צולחים כלל, כשגם בתקופות הקשות, הם מודים, כי אמון ואמונה הם הסוד להצלחתם ולדבקותם האחד בשני. החברות שלהם הפכה לאהבת אחים, וגם נשותיהן, אליהן נישאו עם הזמן הפכו לאחיות, כפי שמכנה זאת אורית.

לפני כשנה וחצי עברה פיצה איטליאנו למיקום החדש שלה (מרחק כמה מטרים ספורים בלבד מהמיקום הקודם). בדיוק באותה עת חזרה אורית אל התמונה אחרי 5 שנים, בהם לא לקחה כלל חלק פעיל בעסק. "הייתי המומה מהשינוי" היא מספרת. "במהלך השנים שלא עבדתי באיטליאנו, ניתקתי את עצמי טוטאלית, והייתי מגיעה לכאן כאורחת בלבד, וכשחזרתי גיליתי שהעסק כל כך התמקצע, גדל, מה שנקרא "המכונה משומנת ועובדת טוב", טכנולוגית הכל כאן התקדם והפך ליעיל". ואכן, פיצה איטליאנו מודל 2014 שונה לגמרי מזו שהתחילה דרכה לפני עשור קצת אחרי ירידת הנס של רחוב רוגוזין האגדי. בפיצה איטליאנו מחשבים ומדפסות, שהחליפו את השיטה הידנית שהייתה נהוגה פה בעבר,  מועסקים בה כיום 20 עובדים במחלקות שונות, החל מטלפניות, שליחים וצוות אפייה ועד לאנשי שיווק ויח"צ, אושרי: "כל העובדים שלנו הם חלק מהמשפחה, אבל העסק מנוהל בצורה מסודרת ומיקצועית ביותר. אנחנו מעסיקים אנשים בוגרים, בעלי משפחות, כך שכולם מתייחסים למקום העבודה שלהם ברצינות, וממשיכים לדאוג להביא תמיד את חומרי הגלם הכי איכותיים, גם אם אנחנו מרוויחים מזה פחות".

Ashdod4

 בימים אלו פיצה איטליאנו התרחבה בשנית, ושטח העסק עומד על 100 מ"ר, ותהליך השיפוץ שנעשה במקום עוד לא תם. הזוג גבי ואושרי הרחיבו פועלם באפיקים נוספים, ואף מעניקים שירותי קייטרינג חלביים כשרים למהדרין ויעוץ עסקי וקולינארי לעסקי מזון שונים. עם אפליקציה באוויר ותפריט חדש, שעומד לצאת אוטוטו, משפחת איטליאנו מגישים לכם בעיקר את עצמם על המגש.

זה בסדר, גם מבחינתם הטעם והשירות הם העיקר.

 

לתפריט של פיצה איטליאנו אשדוד

לעמוד פיצריות באשדוד