מסעדת אנדיב חוגגת פסח טעים וכשר

מלון ווסט אשדוד מזמין אתכם לארוחת גורמה בחג הפסח, לצפייה בתפריט לחצו כאן!

גיא פרץ מסכם 25

ומכין לכם חלומות יווניים

ראיון חגיגי עם אחד השפים העסוקים בישראל

הג'וב האיטלקי

מסעדת "החוף" מארחת בגאון את "האיטלקי בחוף"

התפוח לא נופל רחוק מהעץ

הבראנץ' היווני של אנדיב

אתמול(חמישי) המנכ״ל הנכנס של מלון ווסט אשדוד, יניב אדיבי, השיק לראשונה את ארוחת הבראנץ׳ המפנקת במסעדת ׳אנדיב׳! כל המי ומי חגגו בפסטיבל טעמים יווניים והרימו לחיים! יאסו! אם בא לכם, גם אתם יכולים!

דג הזהב של אלירן מורד

אלירן מורד מגשים חלום במסעדת הדגל בני הדייג

מה המשאלה שלך?

מכרה זהב ברחוב רוגוזין

סניף חדש של גולדות בעיר- הבטחה גדולה לאוכל רחוב באשדוד

אחד למען כולם, כולם למען אחד

מסעדת ארמיס מתרגמת את סיפור שלושת המוסקטרים

חתונה על הים בגני בלו קאסל

עיצוב מודרני, שירות נפלא ואוכל משובח

הבראנץ' באנדיב

מסעדת אנדיב במלון ווסט משיקה בראנץ' חדש באווירה טובה

יום רביעי   25/01/2017

עובד החודש

הם מגיעים לפני כולם, נשארים אחרי הסגירה, מתייחסים לעסק כאילו היה שלהם ומוכיחים לבעלים כי יש להם על מי לסמוך, אלו הם העובדים המצטיינים, שעושים לכולנו חשק להיות חלק מהמערכת בה הם נמצאים. אשדוד בתפריט סיירה בין בתי העסק המצליחים באשדוד והעלתה על החכה את דור העתיד של הקולינריה בעיר/כתבתה של שירן כהן שי
עובד החודש | מגזין אשדוד בתפריט | פורסם: 25/01/2017

 

99

 בני הדייג

הסניף האשדודי של בני הדייג נולד מתוך מיתולוגיה קולינרית, שהתחילה הרבה שנים אחורה, אפילו יותר מ-30 שנים של שיתוף פעולה פורה בין מותג הדגים בני הדייג לבין המסעדן יוסי רבה. כל סניפיה של המסעדה ממוקמים לצד נוף פסטורלי ושליו, אפילו הסניף בגן העיר אשדוד בבעלות אלירן מורד, נמצא במרחק הליכה מהים. אלירן והצוות של המסעדה דוגלים בהשארת חותמת האיכות והטריות של "בני הדייג" המקורי! כל הדגים מגיעים בכל בוקר ישירות מהים אל הצלחת, מבחר סלטים מובחרים מוכן במקום בכל יום, לחמים נאפים בכל רגע וניתן להריח ולטעום את הטריות.

 עובד החודש: רועי הילאלי בן 34, נשוי+ 2 בנות

תפקיד בכוח: שף

 4

רועי היה לוחם בצבא וכמו כל משוחרר חיפש את העתיד שלו וחשב שמצא אותו בביטחון של שגרירות ארה"ב, אך לאחר מספר ימים הבין שהגיע הזמן לפשוט את המדים לתמיד (או לפחות עד המילואים). במגורים שלו במרכז, נכנס לעולם המסעדנות בצעדי ענק והתחיל כטבח בקפה מצדה בתל אביב. אחרי סך הכול שמונה חודשים, רועי הפך להיות מנהל המטבח והתאהב במקצוע, למרות שתחילה כיוון על עבודה זמנית בבר. בין הרשומה העשיר שלו אפשר למצוא את מסעדת התרנגול הכחול, מסעדת רפאל, מסעדת טורקיז ומסעדת מלון הולידיי אין אשקלון. לאחר שנים רבות בתחום, קיבל הצעה מהסניף האשדודי של "בני הדייג" ומאז הוא מודה כי טוב לו ואולי בעתיד הקרוב יהיו התפתחויות נוספות עבורו בתחום.

 

רועי מספר כי בכדי לשמור על מטבח מסודר ולא לאבד את הצפון במהלך שעות העומס, מקפידים על סדר וניקיון, משם כבר הכול עובד כמו שעון. " אנחנו מכינים כל בוקר 15 סוגי סלטים, מקבלים דגים טריים מדייגים שמייבאים מחו"ל, דואגים שהלקוח יקבל את הדג מהים לצלחת, מקפידים על טריות, על סדר ועל כשרות". בכדי לעבור בשלום את שעות העומס הוא מעיד כי אחרי 14 שנים של עבודה במטבח, לומדים לא ליפול ונתמכים בכוח אדם מעולה; "יש לי סו שף אביעד מורד, הוא מדהים, מלא בכריזמה וכישרון, הוא בעצם החצי השני שלי. בעברי הייתי תמיד הסו שף שלא פרגנו לו והבטחתי לעצמי שאני בחיים אל יהיה כזה".

 רועי, איזה צוות נמצא במשמרת החלומות?

" אני, אביעד ושון".

 שאיפות לעתיד?

להתקדם עם המשפחה של בני הדייג ולפתוח איתם משהו יחד.

 

כמה מילים על הבוס...

"אלירן מורד הוא בחור מקצוען, מבין עניין, לא מחפש קטנות, שואף הכי גבוה שיש. יש לו ראש פתוח, הוא תמיד רוצה ללמוד ולהצליח".

לתפריט המסעדה ולהזמנת מקום

 

בגטוס בר

בגטוס הממוקמת כבר במשך שנים ברובע יב' פותחת את התיאבון בכל יום לכל עוברי האורח ולכל הדיירים מסביב. אביעד תורג'מן שכבש כבר חלק נכבד מעסקיה של כיכר תמוז בניהם: פיצה נפוליטנה הוותיקה, נחשב לילד פלא במונחים של העולם הקולינרי, רק בן 27  וכבר מנצח ביד רמה על מספר בתי עסק מוצלחים בעיר. בין בגט לפיצה הוא גם עוסק בקייטרינג לאירועים ומפנק את הלקוחות שלו במטעמים מגוונים. הפעם הכוכב שלו הוא ג'וני, הבחור עם הרסטות!

 

עובד החודש: ג'וני סבג בן 24, רווק.

תפקיד בכוח: שף ראשי בבגטוס

6

 

ג'וני מספר כי כבר מגיל 14 הוא מסתובב במסעדות, ולא רק בכדי לאכול. תחילה הוא היה שוטף כלים ואט אט כשהוא רואה כיצד המטבחים מתנהלים, הוא מתאהב במטבח. בתחילת דרכו הוא עבד בשלל מסעדות באשדוד בניהן: מודו, לאו וקפה דוגא ועם בגטוס יש לו רומן ארוך, עוד שנים אחורה עם בעליה הקודמים. במצטבר הוא חלק מהצוות של בגטוס כבר 7 שנים והיד עוד נטויה. כששאלתי את ג'וני על המשמרת הלא שגרתית בבגטוס, הוא בהחלט מצא אחת שונה מהרגיל וסיפר כי לפני כשנתיים, יום לפני תחילת פסח, בדרך כלל היום הכי חזק בשנה, הוא הגיע למקום וחשכו עיניו כשהבין שהמקום נשרף. אך יחד עם זאת, זאת לא הייתה המשמרת האחרונה, המקום שופץ במהלך חופשת פסח והכול חזר לקדמותו.

 ג'וני, איזה צוות נמצא במשמרת החלומות?

אני, עמית ותמיר.

הוא מספר כי בבגטוס תמיד עסוקים ולעיתים אין זמן לענות לטלפונים, אך הצוות עושה בחוכמה ועושה הכנות מראש, כך שהלקוח שמגיע לא ימתין יותר מדקות בודדות. "בכל בוקר אנחנו מכינים סלטים טריים, הבשרים טריים ואיכותיים, אנחנו אופים בגטים במקום". אין ספק כי הלקוח מרגיש שחומרי הגלם איכותיים וטריים, זה מה שעושה את בגטוס לבגט הכי נחשק בעיר.

 שאיפות לעתיד?

"להוציא אוכל משלי בעסק פרטי".

 כמה מילים על הבוס...

"אביעד הוא אחלה בנאדם, הוא סומך עליי ולא בודק אותי, הוא יודע שאני אדאג להוציא את המנות ברמה הכי גבוהה שיש. הוא לארג', הוא לא מציק ונותן לנו יד חופשית".

לתפריט המסעדה ולהזמנת משלוחים

 

 אצה סושי בר

 מסעדת אצה סושי בר נולדה בשנת 2006 בפינת הרחובות בן יהודה ובן גוריון בתל אביב ומשם השמיים הם הגבול, כיום היא מונה כ-24 סניפים בכל הארץ ונחשבת לאחת הרשתות האסיאתיות המובילות בארץ, בייחוד בגלל הטריות, השירות והטעם. הזכיינים אלון ורונן דואגים לבחור את חומרי הגלם האיכותיים ביותר, הטריות של הדגים היא מעל הכול, מה שיוצר סושי טעים ואיכותי ואפילו ממכר! בנוסף לשמירה על סטנדרטים גבוהים מבחינת האוכל, הם דואגים לשירות נעים ומזמין, בדיוק הסיבה שגרמה להם לבחור את העובד המצטיין!

 עובד החודש: דניאל נסים, בן 17 וחצי, רווק

תפקיד בכוח: מלצר

2

 

דניאל תלמיד כיתה יב' במקיף ג' באשדוד מתחבר לתחום האוכל בעיקר בגלל האהבה שלו לאוכל ואת תפקיד המלצרות הוא מנצל בכדי לחסוך כסף לקראת הגיוס לצה"ל לתפקיד חשוב (וסודי). אל אצה סושי בר הוא נהנה להגיע ומתייחס אל כל משמרת כאל בילוי עם חברים, בייחוד בגלל שהבוסים שלו הם אנשים חמים שבסוף המשמרת שוברים דיסטנס וצוחקים יחד עם הצוות.

דניאל בחר לספר על משמרת לא שגרתית בה היה ניתן להוכיח כי כל המנות של המסעדה טעימות ולא מאכזבות, אפילו אם הוזמנו בטעות "הייתה משמרת בה שולחן אחד הזמין סושי סנדוויץ' מעושן ושולחן אחר הזמין סושי סנדוויץ' קריספי ובטעות כל אחד מהשולחנות קיבל את ההזמנה של האחר. ציפינו שיתלוננו ונתקן את מה שנעשה, אך למרבה ההפתעה כל יושבי השולחן בשתי ההזמנות נהנו ואפילו מאוד מהטעות התמימה וטענו שהיה להם טעים במיוחד. האמת שלא העזנו לספר להם על הבלבול, העדפנו להשאיר אותם עם הטעם הטוב". אין ספק כי אף מנה של אצה סושי בר יכולה להיות טעות, אנחנו יכולים להעיד כי כל בחירה בתפריט היא בחירה מצוינת וטעימה.

 דניאל, איזה צוות נמצא במשמרת החלומות?

טל טרוינה, עדי לוגאסי, אופק לוגאסי, שמעון, אנטון ושי- משמרת מוצ"ש

 בשאלה, לגבי התנהלות בשעות העומס, דניאל ענה ברוגע כי אף פעם לא נכנסים ללחץ, כי ברגע שנכנסים ללחץ מאבדים שליטה.

 שאיפות לעתיד?

"מתכנן להקים עסק אוכל משלי".

 כמה מילים על הבוסים...

"אלון ורונן כפרה עליהם, אני אוהב אותם, הם אנשים טובים שתורמים לקהילה בכל עת. בחנוכה הם נסעו לבתי חולים וחילקו סופגניות ובכל פעם שמגיעים נזקקים אלינו למסעדה, הם תורמים להם אוכל. רונן מצחיק בטירוף, הכי כיף להעביר איתו משמרת. אלון הוא הרציני מבניהם, אך בסוף המשמרת הדיסטנס נשבר ואפשר לצחוק איתו על הכול. הם מדברים איתנו פתוח ולא מסתירים מאיתנו דבר, אני אוהב אותם".

 לתפריט המסעדה ולהזמנת משלוח

 

שיפודי ציפורה אקספרס

 28 מטרים של שיפודיה מקומית בבת-ים משנות ה-80, שיפודי ציפורה הפכו לאימפריה ולשם דבר בתחום המזון המהיר. כיום הרשת מונה עשרות סניפים ברחבי הארץ ושומרת על מצוינות, על טעם מזרחי משובח, בשר איכותי, סלטים טריים ופינוק כיד המלך לכל לקוח. הזכיינים של הסניף במתחם ביג אשדוד הם סנדי ברוש ודני חכמון, שבזכותם המקום מתפקד בצורה כה טובה ויחד עם זאת תמיד נשאר נקי ומסודר. סנדי ודני בחרו כעובד מצטיין חייל צעיר עם המון מוטיבציה ורצון ללמוד, כי הם מאמינים שזה מה שיוצר אנשים מצליחים.

 עובד החודש: איציק צרפתי, בן 20, חייל.

תפקיד בכוח: ברמן, מגלגל לאפות, מלצר, קצת במטבח.

3

 

איציק, בן למשפחה חרדית, התחיל להתוודע לעולם המסעדנות כבר בגיל 16 ועבד לרוב כמלצר, עד שמנהל בית הספר בו השלים בגרויות סיפר לו כי התפנתה משרה בשיפודי ציפורה אקספרס. כיום הוא משלב את תפקידו כמפעיל צמ"א (הוא קרא לזה חופר) בחיל האוויר יחד עם העבודה במסעדה. "נחמד לי, יש לי אחלה בוסים, הם גמישים ומסתדרים איתי למרות לוח הזמנים של הצבא".

 

בשאלה על משמרת לא שגרתית, איציק בחר לספר סיפור שהוא מאוד גאה בו וכיצד בלבול קטן עלול לגרום לבלאגן, אך בסופו של דבר מעז יצא מתוק. "זו הייתה בהחלט אחת המשמרות הדרמטיות! אחד מהעובדים ניגש לסנדי וביקש ממנו לצאת מוקדם, אז הוא שוחרר הביתה. לאחר מכן עובד אחר ניגש אל דני וגם הוא ביקש לצאת הביתה, דני שלא היה מודע לשחרור של המלצר הקודם, נענה לבקשתו ולפתע נכנסו למסעדה לקוחות שמילאו 7 שולחנות ואז התחיל הכאוס! נשארנו אני, מלצר נוסף ואחד הבוסים". מאותו רגע איציק מצא את עצמו מפרפר מעמדה לעמדה, מהבר למטבח, מהפס לשולחן וחוזר חלילה. הוא מספר כי זו הייתה ללא ספק משמרת לא שגרתית, אך הם הצליחו לעמוד בה למרות הכול ובסופה נשארו מסופקים עם ההצלחה ועם לקוחות מרוצים ושבעי רצון. "אנחנו מאוד מגובשים בעבודה, עוזרים אחד לשני לתפקד וזה מה שמאפשר לנו להוציא את האוכל בזמן".

 איציק, איזה צוות נמצא במשמרת החלומות?

אור בניטה, אחיקם דיין, קורן בניטה ויוני בן זינו.

 שאיפות לעתיד?

"עדיין לא יודע, אולי אחתום קבע, אולי אשאר בתחום האוכל..."

 כמה מילים על הבוסים... "אחלה בוסים, מתייחסים לכל עובד כאילו הוא הבן שלהם, אם אני מבקש חופש תמיד נותנים לי, תמיד מתעניינים ודואגים לשלומי, הייתי מאחל לכולם בוסים כאלה".

לתפריט של המסעדה ולהזמנת משלוח

 

ארומה אספרסו בר לב אשדוד

 רשת ארומה החלה את דרכה בשנת 1994 בירושלים, כששני צעירים ירושלמים עם חזון אוניברסאלי הקימו את הסניף הראשון שהיה ל"אספרסו-בר" והקפידו על סטנדרט עולמי של קפה איכותי, שירות אדיב, מהיר ומקצועי, מה שהבטיח להם צמיחה לכדי אימפריה. כיום הרשת מונה מעל 130 סניפים ברחבי הארץ וסניפים נוספים בעולם. הסניף הממוקם בקניון לב אשדוד הוא בבעלותם של הזוג אפרת ויוסי דהן ונראה כי לא רק הצוות מרעיף שבחים על הזוג הצנוע, אלא גם הלקוחות וכל עוברי האורח. אין ספק כי ההצלחה של הסניף נובעת מתוך שמירה על סטנדרטים גבוהים, בדיוק כמו המקור, יחס אישי ונעים לכל לקוח ויחסים לעובדים שכל מעביד צריך לאמץ לעצמו.

בזמן ההמתנה לקפה, במבט מהצד, אפשר בקלות להבין את האהבה של הלקוחות ושל הצוות לזוג דהן. שניהם נוכחים במהלך היום במסעדה, אם בכוח עזר למטבח ואם בהגשת האוכל ללקוחות, אותו הם מגישים בחיוך ובתוספת של שוקולד מתוק. כעובדת מצטיינת הם בחרו את אחת העובדות החביבות והחייכניות, אליה נקשרו באופן אישי.

 עובדת החודש: חן לב ארי, בת 22, רווקה.

תפקיד בכוח: בבר, בקופה ולעיתים גם במטבח.

 1

חן מתחילה את השיחה בחיוך ענק וברצון עז להרעיף מחמאות על הבוסים שלה, שהם בעצמם ביקשו לפרגן לה מכל הלב. חן שירתה בצבא ככלבנית בתפקיד מסווג ומאז שחרורה החלה לעבוד בארומה אספרסו בר ומאז היא מרגישה כי יש לה משפחה נוספת לחיים. אומנם כיום היא לומדת תקשורת ומקווה לעסוק בתחום בעתיד, אך היא לא מפספסת אף משמרת, פן תפספס בילוי מהנה עם חבריה לצוות.

 

"התחלתי לעבוד בארומה בתור הכנסה פיננסית, אך ברגע שנכנסתי התאהבתי בעבודה עם אנשים. זו עבודה טובה שמספקת אותי, אני אוהבת להכין קפה, להיות בסביבת אנשים, כמו להיות עם המשפחה שלי. אפילו שאני לא עובדת אני נמצאת פה, מהמקומות שאתה נכנס אליהם ולא בא לך לעזוב".

 חן מספרת כי כל משמרת היא לא רגילה, תמיד יש הפתעות, זה היופי בעבודה עם אנשים, הם לא צפויים ולא ניתן לדעת מה יקרה בכל יום. "מה שמיוחד אצלנו בסניף הוא שכולם עוזרים אחד לשני, אף פעם לא תראי מישהו שלא עוזר, אין וויכוחים, הכול מתקתק כמו שעון, אפילו בחגים שזו תקופה מטורפת, כולם עוזרים, הצוות מגובש וייאמר לזכות הבוסים שלנו, זה בזכותם. הם אפשרו לנו להיות משפחה והיום גם כשאנחנו לא בעבודה, אנחנו יוצאים יחד, יושבים וצוחקים".

 חן, איזה צוות נמצא במשמרת החלומות?

חן בוסקילה, שלי דמוסי, איב חן ושרי בן שושן.

 שאיפות לעתיד?

" קשה לי להגיד, לא יודעת לאן אגיע מכאן, אני רוצה לעסוק במה שאני לומדת, לפתוח משרד ליחסי ציבור. אבל יכול להיות שאתקדם בארומה, כי אני כן מתחברת לתחום, לכי תדעי".

 

כמה מילים על הבוסים...

"ואוו, אוקיי, קודם כל הם כמו ההורים שלי, ברמה שאני יכולה לדבר עליהם ולבכות. אני לא חושבת שקיימים בוסים כאלה, אף פעם לא ראיתי כאלו בוסים. הם קשוחים כשצריך...אבל כשהגעתי לארומה, באתי בלי ביטחון, הם נתנו לי ביטחון והוכיחו לי כמה אני שווה. יש מליון לקוחות שמגיעים רק בגללם, לגביי הם עזרו לי המון בתחום האישי, מה שקשור למשפחה. כשאני בוכה ועצובה, יש לי לאן לפנות. הם המודל לחיקוי שלי".

  לתפריט המסעדה ולהזמנת משלוח

 

אז אפשר לאמור שחלק נכבד בהצלחה של המסעדות הללו נובע מהתנהלות נעימה של בוסים אדיבים ומוצלחים, יחד עם צוות עובדים איכותי שלא מתפשר על מקצועיות. אשדוד בתפריט התרשמה מהפרגון, מיחסי הכבוד ההדדיים ומהאהבה ומאחלת לכל בית עסק להצליח בזכות העובדים המצטיינים שלו.

 

לעוד כתבות באתר

כתבתה של שירן כהן שי