מסעדת אנדיב חוגגת פסח טעים וכשר

מלון ווסט אשדוד מזמין אתכם לארוחת גורמה בחג הפסח, לצפייה בתפריט לחצו כאן!

גיא פרץ מסכם 25

ומכין לכם חלומות יווניים

ראיון חגיגי עם אחד השפים העסוקים בישראל

הג'וב האיטלקי

מסעדת "החוף" מארחת בגאון את "האיטלקי בחוף"

התפוח לא נופל רחוק מהעץ

הבראנץ' היווני של אנדיב

אתמול(חמישי) המנכ״ל הנכנס של מלון ווסט אשדוד, יניב אדיבי, השיק לראשונה את ארוחת הבראנץ׳ המפנקת במסעדת ׳אנדיב׳! כל המי ומי חגגו בפסטיבל טעמים יווניים והרימו לחיים! יאסו! אם בא לכם, גם אתם יכולים!

דג הזהב של אלירן מורד

אלירן מורד מגשים חלום במסעדת הדגל בני הדייג

מה המשאלה שלך?

מכרה זהב ברחוב רוגוזין

סניף חדש של גולדות בעיר- הבטחה גדולה לאוכל רחוב באשדוד

אחד למען כולם, כולם למען אחד

מסעדת ארמיס מתרגמת את סיפור שלושת המוסקטרים

חתונה על הים בגני בלו קאסל

עיצוב מודרני, שירות נפלא ואוכל משובח

הבראנץ' באנדיב

מסעדת אנדיב במלון ווסט משיקה בראנץ' חדש באווירה טובה

יום שני   08/04/2013

אחד על אחד עם השף שי קידר ממסעדת ג'ויס/ סיון קידר

שף שי קידר מטפח את דור העתיד, מזכה את הכלל ומבשל בביתו של הרב איפרגן
אחד על אחד עם השף שי קידר ממסעדת ג'ויס/ סיון קידר | מגזין אשדוד בתפריט | פורסם: 08/04/2013

שי קידר, שף ויועץ קולינארי, הוא יליד אשדוד, בן 33, נשוי ואב לשניים. את דרכו בתחום המסעדנות החל בבית הספר "אורט צריפין" לאחר שסולק מבית הספר בגיל 15. הוא מספר,  "הייתה לנו שכנה, ששמה רחל שפירא ז"ל. היא הציעה לי ללמוד את המקצוע, וכנראה שזיהתה פוטנציאל חבוי שלא הייתי מודע לו, כי מיד נמשכתי לתחום". באורט צריפין נדרש שי לחזור אל ספסל הלימודים כתנאי להישארותו, וכך הגיע אל הספסל הראשון בכיתה. שי סיים את לימודיו בהצלחה, ומייד בתום הלימודים התגייס לצה"ל, שם שירת כטבח.

מסעדת-גויס-אשדוד

(מסעדת ג'ויס אשדוד) צילום: אבי רוקח

בתום השירות הצבאי ניסה את מזלו מעבר לים, עבד במיאמי ב"אוקלנד כושר פוד", והתמחה בקצבות. תוך זמן קצר הגיע לדרגת ניהול, ולאחר 3 שנים חזר אל המולדת והחל לעסוק בייעוץ קולינארי לעסקים חדשים וקיימים, ביניהם רשת ג'פאניקה, רשת טפסטה ועוד. ברזומה שלו ניתן למצוא מסעדות מובילות כמו "אידי דגים" ו"אידי במרינה", "טוקיו שנחאי" ו"טירמיסו", אשר היה שותף להשקתה ולהקמתה, בנה את הקונספט ועבד כשף המסעדה כשנה.

בשלב הזה החליט שי שאת מירב המאמצים והכוחות הוא רוצה להשקיע בעסק משלו, מאחר וחש בתשוקה בוערת לבשל לסועדים את האוכל האהוב עליו מכל- בשר, ומכאן הגיע הקונספט למסעדת ג'ויס- לאוהבי הבשר המשובח והפסטה.

הוא הבעלים והשף של מסעדת השף ג'ויס, שבקיץ הקרוב תחגוג 6 שנים מאז פתיחתה. במסעדה אוירה נעימה ורגועה, אירוח ביתי ותפריט דרום אמריקאי- איטלקי מיוחד, המציע מנות שף ייחודיות כשרות למהדרין, ומכאן ייחודה.

מפתיע לגלות שאתה לא חובש כיפה, מדוע בחרת בכשרות מהודרת למסעדה?

"מההיבט העסקי החלטתי לעשות זאת מפני שהבטחתי לעצמי שלא אעבוד בשבת, ואם כבר אני פותח מסעדה כשרה, למה לא להרחיב את קהל הלקוחות של המסעדה? הרי באשדוד יש את האוכלוסייה החרדית השלישית בגודלה בארץ. ומההיבט האישי, אני שמח תמיד לזכות יהודים נוספים באכילת אוכל כשר, זוהי זכות גדולה בשבילי, ואני רואה בזה הזדמנות לעשות גם משהו מעבר להתעסקות בחומר".

בשעות השיא של העבודה במסעדת ג'ויס מפתיע לגלות מיהו צוות הטבחים שמסייע לשי במטבח. כאשר במטבחים אחרים מכינים את המנות טבחים מנוסים ובעלי דיפלומה בתחום, אצל שי מבשלים נערים דתיים וחילוניים בני 16 עד 20.

מסעדות-אשדוד

איך אתה בוחר את הטבחים לג'ויס?

"קודם כל הם חייבים להיות בעלי מוטיבציה ורצון ללמוד. הם מתחילים בדברים הפשוטים, ואפילו מעמדת שטיפת כלים, ולאט לאט אני מלמד אותם לחתוך, להקפיץ, להכין רטבים ומנות, ומי שנשאר כאן מספיק זמן מגיע גם לעמדת הגריל. אבל תמיד נעשית על ידי גם בקרה סופית".

למה להעסיק ילדים חסרי ניסיון במקום טבחים מיומנים?

גם טבחים מיומנים מועסקים בג'ויס, אבל אני נהנה לטפח את הדור הצעיר, כי אני מרגיש שזה סוג העזרה שקיבלתי כשאני הייתי בגילם, כשסילקו אותי מבית הספר. מעבר לכך שהם מקבלים כאן ידע וניסיון שיכול לפרנס אותם בעתיד, הם נמצאים במסגרת, ואני מאמין שזוהי שליחות בפני עצמה".

ואכן, הנערים המועסקים אצל שי צוברים ניסיון שכל ותיק בענף היה שמח לרכוש, "הטבחים מתלווים אלי לאירועי קייטרינג ולארוחות מיוחדות, הם נחשפים לעולם המסעדנות והאירוח מכיוונים רבים ומגוונים ויוצאים גם מהמטבח החוצה".

אילו אירועים מיוחדים הזדמן לך להוציא לפועל?

"לפני שנה לדוגמה הוזמנתי להכין ארוחה אישית לרב איפרגן ולנוחי דנקנר. הכנתי להם מנות בהזמנה אישית בבית הרב בנתיבות. האמת, שזה היה כבוד גדול להגיע לבית הרב, וזכות גדולה לבשל לו. אני נוהג לבשל ארוחות למשפחת פינטו באופן קבוע, ומלבד זאת אנחנו מוציאים אירועי קייטרינג איכותיים בכל רחבי הארץ, ומה שמיוחד זה שאני מתאים לכל לקוח את התפריט שמתאים לאירוע ולמוזמנים. זה כיף לצאת לפעמים מהמסעדה ולהשתולל עם קונספט אחר באווירה אחרת".

 ומה תוכניותיך לעתיד?

"להמשיך לבשל באהבה עם המון שמחת עשייה".

 מסעדה-למהדרין-באשדוד

  • לירון אבולניק, בן 20, עבד 4 שנים במסעדת ג'ויס, כיום עובד במסעדת הרברט סמואל בת"א בבעלותו של השף יונתן רושפלד.
  • מיכאל בר, בן 19, עובד במסעדת ג'ויס 3 שנים, בהן הספיק לבנות קונספט ל"שיפודי המלך", ולהריץ את פתיחת העסק.
  • יונתן פרידמן, בן 17, תלמיד תיכון, עובד במסעדת ג'ויס שנתיים.
  • מאיר סבן, בן 17, עובד שנה במסעדת ג'ויס.
  • אריאל זטבורניצקי, בן 17, תלמיד במגמת טבחות באורט צריפין, עובד חצי שנה במסעדת ג'ויס.

    עמוד המסעדות של אשדוד בתפריט