אתם בחרתם

מנות הדגל באשדוד

אשדוד, כבר מזמן הוכתרה כפנינה קולינרית, לא רק בגלל הקרבה לים והקשרים עם הדייגים בעיר, אלא בגלל החזון הגדול שיש לצעירים על סצנת הבילויים והאוכל באשדוד.

העולם של עלמא

מקום בילוי, בר ואוכל

קובה באמצע רחוב יונה הנביא

מסעדת אנדיב חוגגת פסח טעים וכשר

מלון ווסט אשדוד מזמין אתכם לארוחת גורמה בחג הפסח, לצפייה בתפריט לחצו כאן!

גיא פרץ מסכם 25

ומכין לכם חלומות יווניים

ראיון חגיגי עם אחד השפים העסוקים בישראל

הג'וב האיטלקי

מסעדת "החוף" מארחת בגאון את "האיטלקי בחוף"

התפוח לא נופל רחוק מהעץ

הבראנץ' היווני של אנדיב

אתמול(חמישי) המנכ״ל הנכנס של מלון ווסט אשדוד, יניב אדיבי, השיק לראשונה את ארוחת הבראנץ׳ המפנקת במסעדת ׳אנדיב׳! כל המי ומי חגגו בפסטיבל טעמים יווניים והרימו לחיים! יאסו! אם בא לכם, גם אתם יכולים!

דג הזהב של אלירן מורד

אלירן מורד מגשים חלום במסעדת הדגל בני הדייג

מה המשאלה שלך?

מכרה זהב ברחוב רוגוזין

סניף חדש של גולדות בעיר- הבטחה גדולה לאוכל רחוב באשדוד

אחד למען כולם, כולם למען אחד

מסעדת ארמיס מתרגמת את סיפור שלושת המוסקטרים

יום ראשון   02/06/2013

אחד על אחד עם השף צחי בוקששתר/ סיון קידר

יצחק משה בוקששתר קרוי על שם סביו המנוחים, נולד בישראל, דור 11 אם נדייק. אביו היה פלמ"חניק, ומשערים שמקורות אילן היוחסין הם ברומניה, אך הוא לא ממש נובר בעבר. אולי עקב עובדה זו הוא מעריך במיוחד את המטבח הים תיכוני המודרני, אותו הוא מכנה "פראי וברוטאלי". הוא מסביר, "השפים הצעירים לוקחים סיכונים ויוצאים מן המסגרת, וזה מאוד מוערך בעיני".
אחד על אחד עם השף צחי בוקששתר/ סיון קידר | מגזין אשדוד בתפריט | פורסם: 02/06/2013

הוא חובב תרבות. סגנונות המוסיקה המועדפים עליו נעים בין בטהובן לעמיר בניון ולד זפלין. הוא חובב ים ומטקות מושבע "הים הוא תענוג זול וכיף בלתי רגיל", נהנה מנסיעות שקטות באופנוע, וחרד לאור המצב בכבישים "הורים לילדים קטנים שלא זוכים לשינה טובה בלילה זו ממש סכנה על הכביש", סולד מחוסר אכפתיות מאיכות הסביבה "מתרחצים שמשאירים אחריהם לכלוך בחוף לדוגמה", ומתבאס במיוחד למצוא מסטיקים מתחת לשולחנות ולכיסאות "זה קורה במסעדות, ואפילו במשרדי עורכי דין".

מסעדות-באשדוד

צחי התחיל דרכו בבית הספר "תדמור", והתאהב בתחום. רבים מחסידיו שומרים לו אמונים עוד מימי מסעדת "התרווד הורוד", שהוקמה לפני 30 שנה. המסעדה הצליחה לאורך 9 שנים, וכשפנה צחי לתחומים נוספים בתחום נפתחה בפניו הזדמנות להקים משפחה. צחי: "מסעדת שף לא יכולה להתקיים ללא נוכחות השף, וכשאתה הופך להיות הורה, אתה לא יכול להקריב את כל זמנך על חשבון הילדים". כיום נערכים אירועי מחווה לתרווד, וצחי נרגש לפגוש אורחים מן העבר. באירוע הראשון של התרווד, הוא מספר, נכחו 90 סועדים, ומתוכם 7 זוגות מתקופת התרווד".

מאז ימי התרווד הספיק בוקששתר לייעץ לעסקים לבקר מסעדות, לבקר ולעצב מזון, להיות כתב אוכל, להדריך נוער בסיכון בבית הספר "עירוני קריירה", ולהנחות 2 תוכניות בישול: "טעמים" ו"מישהו לבשל איתו". נכון להיום הוא שף ושותף ברשת ההמבורגרים המצליחה "Black", ואולי לא במקרה. בוקששתר חובב המבורגר מושבע, וגאהדוד בסניף באש במיוחד. בוקששתר: "הסניף באשדוד נפתח מתוך הבנה שאשדוד היא מרכז קולינארי חשוב אבל הבנו ברשת שבאשדוד חייבים לתפוס צד, והחלטנו לעשות את הסניף כשר. אני מאוד אוהב את הסניף הזה, ומרגיש שהצלחנו להשתלב כאן נפלא".

ומה מבדל אתכם משאר רשתות ההמבורגרים באשדוד?

"אני אתייחס רק אלינו ואומר שאנחנו מוכרים אוכל טוב. אנחנו מטפלים בבשר הטרי ומכינים את האוכל עם המון אהבה והקפדה. מלבד זאת, אני מבין עם הזמן שהרשת כולה נותנת מענה לקהל רחב של אנשים שאוכלים אוכל ללא גלוטן. יש בתפריט הרשת מנות מיוחדות ללא גלוטן ותפריט לספורטאים. קורה לא פעם שמישהו שאני לא מכיר ניגש אלי ומודה לי על היוזמה הזו. באשדוד ספציפית הקהל הוא חם ואמין, זה קהל שחוזר אליך כשהוא מרוצה, ומעריך אוכל טוב".

בלאק-אשדוד

(בלאק בורגר סניף אשדוד)

ספר לי על עולם המסעדנות מראות עיניך.

"המסעדנות היא ההתעסקות הכי קשה והכי מסוכנת כלכלית. קיימים המון פריטים עם חיי מדף קצרים, זה תחום עם הרבה עצבים, ניהול העסק הוא קשה, ויש המון התמודדויות מול לקוחות וספקים. בסופו של דבר הרווח הכלכלי הוא לא עצום, אבל אני מאכיל אנשים, ואני רואה ומרגיש שהם נהנים, אני זוכה לקבל הרבה אהבה וחיוכים, וזה לא פחות חשוב".

למי אתה נהנה לבשל במיוחד?

"אני נהנה לבשל בבית לחברים ככה סתם על הדרך. אני ממש מתבאס כשאין לי אורחים, כי אין למי לבשל".

 

לעמוד המסעדות של אשדוד בתפריט