אירוח גאורגי באולמי "טמאדה"

אוכל אותנטי על טהרת המטבח הגיאורגי

אולם אירועים גיאורגי באשדוד

אתם בחרתם

מנות הדגל באשדוד

אשדוד, כבר מזמן הוכתרה כפנינה קולינרית, לא רק בגלל הקרבה לים והקשרים עם הדייגים בעיר, אלא בגלל החזון הגדול שיש לצעירים על סצנת הבילויים והאוכל באשדוד

העולם של עלמא

מקום בילוי, בר ואוכל

קובה באמצע רחוב יונה הנביא

מסעדת אנדיב חוגגת פסח טעים וכשר

מלון ווסט אשדוד מזמין אתכם לארוחת גורמה בחג הפסח, לצפייה בתפריט לחצו כאן!

גיא פרץ מסכם 25

ומכין לכם חלומות יווניים

ראיון חגיגי עם אחד השפים העסוקים בישראל

הג'וב האיטלקי

מסעדת "החוף" מארחת בגאון את "האיטלקי בחוף"

התפוח לא נופל רחוק מהעץ

הבראנץ' היווני של אנדיב

אתמול(חמישי) המנכ״ל הנכנס של מלון ווסט אשדוד, יניב אדיבי, השיק לראשונה את ארוחת הבראנץ׳ המפנקת במסעדת ׳אנדיב׳! כל המי ומי חגגו בפסטיבל טעמים יווניים והרימו לחיים! יאסו! אם בא לכם, גם אתם יכולים!

דג הזהב של אלירן מורד

אלירן מורד מגשים חלום במסעדת הדגל בני הדייג

מה המשאלה שלך?

מכרה זהב ברחוב רוגוזין

סניף חדש של גולדות בעיר- הבטחה גדולה לאוכל רחוב באשדוד

יום חמישי   10/11/2016

קיבוץ גלויות קולינרי באשדוד

הם אוהבים אוכל, יש להם ידיים מלאות בקסם וחיבה ענקית לאותנטיות.
המסעדות העדתיות באשדוד מספרות איך הכל התחיל ומכניסות אותנו לבית חם, צנוע ואפוף בריח מגרה של טעם מסורתי שמזכיר לנו שאוכל לפני הכול זו משפחה.
(כתבה: שירן כהן שי)
קיבוץ גלויות קולינרי באשדוד | מגזין אשדוד בתפריט | פורסם: 10/11/2016

 

מרוקאי, סיני, הודי ובוכרי... פתיח שנשמע כמו תחילתה של בדיחה גרועה, אך למעשה מדובר על חלוצים אמיצים בתחום הקולינרי. הם הגיעו עם בשורה חדשה לעיר לפני שנים, העתיקו את המטבח הביתי מעיר מולדתם והצליחו לתרגם את האוכל העדתי למנות מודרניות, מיוחדות ואפילו פופולריות בקרב תושבי העיר ובזכותם אנחנו זוכים לביקור יומיומי של אנשים מכל הארץ ומהעולם, כאלו ששמעו על המסעדות האותנטיות באשדוד, הגיעו מתוך סקרנות והמשיכו להגיע בגלל הטעם. כיום, תוכלו לשמוע בפיהם של ילידי הארץ שמות מסובכים של מנות, שעד פתיחת המסעדות הללו, אף אחד לא הכיר. נמסטה ממליצה להתחיל עם צ'יקן טיקה פיקנטי, צ'ון לי מבטיחה שתתאהבו במנת הדגל- סצ'ואן בקר, וייצמן ידועה כמלכת הקוסקוס המקורי וראיחונה לא תיתן לכם לצאת בלי לטעום אושפלוב אמיתי!

מסעדת וייצמן

 מיכאל וייצמן נולד באגאדיר, מרוקו בשנת 1948 וכבר מגיל קטן רצה להיכנס לנעליו של אב המשפחה וכך היה, בהיותו בן 14 החל לסייע לאביו בהכנת נקניקיות חריפות ושלט היטב ברזי המקצוע. בשנת 1963 עלה ארצה עם משפחתו לאשדוד, שם אביו פתח את האטליז הראשון בעיר ועם השנים לאחר הכשרה יומיומית, מיכאל הוביל את העסק המשפחתי וסיפק לתושבי העיר והסביבה בשר איכותי, טרי ומשובח.

ויצמן

לאחר סגירת האטליז, מיכאל המשיך לפנק את המשפחה והחברים בבשר איכותי מעשה ידיו וכל הטועמים הכריזו עליו כמלך המנגל. בשנת 1991 הוא החליט לנסות את מזלו ופתח את מסעדת וייצמן ואכן שפר מזלו ותוך ארבעה חודשים אשתו רחל הצטרפה וכבשה את כל הסועדים בידיה המבורכות ובחיוכה. כל לקוח במסעדה הרגיש את לבה של המאמא המרוקאית שבישלה לעדר זרים שהגיע בכל יום, כאילו היו אלו ילדיה שלה.

עם השנים החלו ליחצן את המסעדה אנשים מוכרים, אך לא עשו זאת על רגל אחת, אלא על שתי הרגליים בפה מלא ובבטן מלאה בנחמה, אחרי שטעמו מכל מטעמיה של רחל וייחלו לעוד. בכל יום נכנסו למסעדה אנשים מפורסמים, בניהם ראש הממשלה דאז אהוד אולמרט שהגיע עם פמליה של 50 איש שלא האמינו שהמטבח הצנוע של מיכאל יוכל להשתלט על המנות, אך גם פה הוא הוכיח יחד עם אשתו והצוות כי מסעדת וייצמן מתפקדת כבית חם בו אף ילד לא יקופח וכך היה, תוך 30 דקות לכל אחד מהם הייתה מנה על השולחן.

444

אולמרט ללא ספק פתח את הסכר לבאות ובעקבותיו הגיע גידי גוב הידוע כאוהד אוכל אותנטי מקורי! במקרה הזה הוא לא היה צריך לנסוע למרקש, אלא לשבת אצל מיכאל וליהנות משפע של אוכל מרוקאי, עם דגש על השפע שלא השפיע על השובע שלו מרוב שהתענג על הטעם. מיכאל מספר כי הוא ביקש לטעום מהכול, אז רחל הכינה עבורו את כל מנות התפריט וערכה שולחן כמו בערב שישי, מלא בברכה ובאוכל שגורם לאנשים לדמוע ולהיזכר בילדותם. מיכאל מספר כי "גוב טעם את מרק החרירה המפורסם, 'קווארה דלחוט' (קציצות דגים) עם לחם פריינה שמכינים במקום, 'זייתון בקווארה' (זיתים עם קציצות), 'מחמ'ר'(פשטידה), 'אלקוק מעמרין' (ארטישוק ממולא), קשו דה מרלב (קוסקוס מרוקאי) עם ירקות מאודים או עם ירקות מתוקים ואחרי שהסתיימו הצילומים, הוא התיישב וביקש שנגיש לו ארוחת צהריים, אז המשכנו וערכנו עבורו שולחן לתפארת עם כל טוב".

ויצמן אשדוד

גידי גוב ואהוד אולמרט ללא ספק היו אלו שיצרו באז משמעותי עבור מסעדת וייצמן, אבל מה שעשה "רעידת אדמה" אמיתית בתקשורת הייתה זו הזכייה במכרז מדיני, בו זכה מיכאל להיות המסעדה הבלעדית שתבשל עבור אריה דרעי את הארוחות בכלא לפני יותר מעשור. בשחרורו הגיע דרעי אל מסעדת וייצמן לסעודת הודיה לו ערך מיכאל, בה היו טובי האמנים כמו סמי מרלבי, פייטנים מוכרים והתזמורת האנדלוסית. דרעי וויתר על הדיסטאנס ונישק את ידיה של רחל כשעיניו דומעות והודה לה שהכינה לו אוכל מהלב שהצליח בכל יום לרומם את מצב רוחו.

לפני כחמש שנים העביר מיכאל לבנו ניסים את שרביט הקסמים ומאז הוא אב גאה, שמח על הצעד ומעיד כי ניסים ירש את החיוך המזמין שלו מאמו, מה שגורם לכולם להיכנס למסעדה ולהתאהב באוכל.

מנת הדגל? היא הקוסקוס הטרי אותו הם מכינים מהיסוד בכל יום ומגישים אותו עם ירקות מבושלים ומציעים אפשרות של תוספת זנב עגל, בשר ראש או כל מנה אחרת מהמבחר.

מסעדה מומלצת? מיכאל וייצמן ממליץ על מסעדת 'ספייס' במושב אמונים ומציין כי הסגנון הוא שונה מוייצמן, אך טעים ואיכותי.

לתפריט המסעדה

 

מסעדת צ'ון לי

בשנים האחרונות נראה כי הישראלים חזרו מהמזרח הרחוק עם הרבה תאבון וללא ספק העלו על המפה את האוכל האסיאתי וכיום נותנים לו המון כבוד. צ'ון לי הייתה שם עוד הרבה לפני שהטיסות לתאילנד ולסין היו כה זמינות והצליחה להכיר לישראלים את טעמו האותנטי והמקורי של האוכל האסיאתי, מה שיצר לאחר מכן תחרות משמעותית בין מסעדות אסיאתיות שונות שביקשו להשוות עם טעמה האותנטי, אך על אף ריבוי המסעדות עם מטבחים זהים, 'צ'ון לי' נשארה נאמנה לעצמה, בלי ניסיון להתחכם או להמציא את הגלגל, אלא המשיכה להגיש אוכל טרי, טעים ונאמן למקור. 

1

את המסעדה שנפתחה לפני 24 שנים הוליד סיפור מתוק וחם של משפחות שהתאחדו, דליה אסאו במקור מטורקיה ילידת שנת 1957  שכנה בשכנות חברית לצידה של משפחת לי שעשתה עלייה מסין בשנת 1977. הקשר בניהם התחזק לאור גילאים דומים של הילדים של שתי המשפחות ובמהרה אחרי הצעה של בן משפחה, הם החליטו לפתוח עסק משותף של מסעדה סינית אותנטית בעיר אשדוד. המסעדה עברה מספר גלגולים עד שהגיעה למיקומה הנוכחי עם שינוי משמעותי כשהפכה למסעדה כשרה. למרות התרחבות המסעדה, הם ממשיכים להגיש מנות אותנטיות ולעולם לא וויתרו על המטבח, למרות ההצלחה, גם היום תוכלו לראות במטבח את הזוג צ'אנג שנג וג'ון לי יחד עם דליה אסאו ושלומית זולטוב הבת, שלמדו את רזי המטבח הסיני על בוריו והטעם הוא אותו טעם אותנטי, קראנצ'י וטעים כמו האגרול האגדי שהם מכינים מאז 1992.

12

 

קהל היעד של המסעדה הוא מאוד מגוון, בצהריים מגיעים עובדים רבים מהסביבה להתפנק על עסקית איכותית ובערב מגיעים צעירים מכל הארץ ליהנות ממטבח אותנטי אמיתי, כזה שקשה למצוא היום בארץ עם "שדרוג" המטבחים האסיאתיים למנות גורמה פלצניות. מסעדת צ'ון לי מעניקה ללקוחות חוויה ייחודית של מקום עם אוכל מידיהם של אנשים שחוו את המקור ולא רק צפו בו בתכניות בישול.

מנת הדגל ? היא ללא ספק סצ'ואן בקר/עוף פיקנטי עם סויה, פלפלים חריפים, ירקות מאודים והרבה נשמה.

2

מסעדה מומלצת? משפחת צ'ון לי ממליצה על מסעדת 'אידי דגים' בעיניים עצומות, שם היא חוגגת כל מאורע חשוב לאור העובדה שהשף שמוביל את המסעדה בגאווה בשנים האחרונות הוא חן זולוטוב, בן זוגה לחיים של שלומית.

לתפריט המסעדה

 

מסעדת נמסטה

יואל סוגאוקר נולד בשנת 1949 בצפון הודו שם הוא ספג את התרבות, את המנהגים ואת האהבה לאוכל. בישראל, כשהפך לאבא, החליט לעסוק בתחום המסעדנות והיה לחלוץ הבלעדי של האוכל ההודי באשדוד, הוא התחיל מדוכני מזנון מהיר ומשם אחרי כ-13 שנים אזר אומץ והחליט לגדול בפתיחת המסעדה הנוכחית- נמסטה שקיימת כבר למעלה מ-12 שנים ובכל יום מגישה מנות פיקנטיות מסורתיות לצד נאן ביתי, אותו הם מכינים במסעדה בטאבון הודי מיוחד.

13

 

מנת הדגל של המסעדה היא צ'יקן טיקה- שיפוד עוף על האש עם תבלינים מסורתיים, זאת מנה שלכבודה מגיעים לקוחות במיוחד הן מאשדוד והן מערים אחרות בישראל ואפילו בעולם. במשך השנים נהרו אל המסעדה אנשים מוכרים בניהם גם הצוות המשובח של תכנית הטלוויזיה 'משחקי השף'- מאיר אדוני, אסף גרניט ומושיק רוט.

6

קהל היעד של המסעדה הוא בעיקרו הודי, אך באופן כללי הקהל מאוד מגוון, אפילו לקוחות שלא אוכלים חריף או לקוחות שלא אוכלים בשר. המטבח ההודי מאוד מגוון בטעמים מיוחדים ואותנטיים, יואל וצוות המסעדה מאפשר לכל אחד לבחור את הטעם האהוב שלו, על פי דרגת החריפות הרצויה והטעמים האהודים עם אופציה לשינויים.

4

מסעדה מומלצת? יואל ממליץ על מסעדת 'אידי דגים' המוכרת, עליה הוא מעיד כי היא מסעדה איכותית עם חומרי גלם ברמה גבוהה, מה שהעניק למסעדה שם גדול בכל הארץ.

 לתפריט המסעדה

 

מסעדת ראיחונה

לפני הכניסה למסעדת ראיחונה, הריח שנודף מהטאבון בו נאפים לחמים בוכריים מוביל אותנו ישירות אל המקום, ריח שישבור כל אחד, אפילו אם הוא מעדיף להימנע מפחמימות. העיצוב במסעדה נורא אותנטי ומרמז על סגנון האוכל, מה שמבטיח לנו כי נקבל מנות ביתיות ומפנקות מהמטבח של סבתא כמו הפלוב והבאחש, מאכלים על בסיס אורז עם תערובות בשר ועוף, מנטי וסמסה, בצק ממולא, האחד מאודה והשני אפוי ועוד מבחר גדול של סלטים ותבשילים חמים. את רוב האוכל מכינה בכל יום אלבינה, רעייתו של אלכס שירשה את המתכונים דרך שושלת משפחתית רחבת תארים באוזבקיסטן. 

10

בעלי המסעדה הם אלכס ושמעון פולטיאלוב אחים תאומים, אלופי הארץ בהיאבקות וקרב מגע במשך 7 שנים, נולדו באוזבקיסטן בשנת 1973, שם עוד עסקו בתחום שונה לחלוטין בסיוע לאביהם במתפרה המשפחתית. הם מעידים על עצמם כי מילדות היו עומדים על קצות האצבעות בכדי להציץ במטבח של סבתא, ממנה למדו את התנועות, את הטעמים, את הריחות ואת האהבה לאוכל, אך ברוב הזמן היו עסוקים במעשי קונדס ונראה כי הרצון להיכנס לעולם המסעדנות התעורר רק לאחר שהפכו לאנשי משפחה. הם עלו ארצה בשנת 1993, הם מבשלים כבר 25 שנים, וותיקים בתחום בניהול מטבחים במסעדות ובאולמות אירועים, אך רק לפני 3 שנים פתחו את הפנינה הקולינרית הבוכרית של שניהם יחד, אותה הם מתפעלים בכל יום בעזרת בני משפחה ומופתעים לגלות בכל יום לקוחות חדשים ללא קשר לעדה שלהם.

סגנון הבישול של שניהם זהה לחלוטין ואם תשאלו מי מהשניים הכין את המנה, אף אחד לא יידע כיצד להבדיל, זאת מאחר שהם מינקות משלימים אחד את השני, מבינים מה כל אחד רוצה לאמור בלי לדבר ויוצרים יחד מנות נפלאות במטבח.

9

 

קהל היעד של 'ראיחונה' הם גרוזינים, בוכרים וקווקזים, אך נראה כי מגיעים אל המסעדה לקוחות שאין להם כלל קשר ליבשת אסיה, בפעם הראשונה מתוך סקרנות ולאחר מכן ממשיכים להגיע בגלל הטעם, בגלל המנות המפנקות ובגלל האירוח החם והביתי. 

מנת הדגל? אושפלוב- אורז עם בשר, גזר ותבלינים מסורתיים.

8

מסעדה מומלצת? אלכס ושמעון ממליצים על מסעדת 'פירגאנה' ברמלה, אוכל בוכרי אותנטי.

לתפריט המסעדה

 

אין ספקות כלל כי האוכל העדתי הוא אוכל של בית, אוכל חם מלא באהבה מעשה ידיהם של אנשים שגדלו על המקור והחליטו לשתף את הקסם שלהם עם השאר. מה שנותר לנו הוא רק להודות לכל הקוסמים והקוסמות, שעמלים בכל יום בכדי לתרגם את האהבה שלהם לאוכל ביתי, בכדי שאנחנו נרגיש שוב כמו ילדים, שממתינים בהתרגשות ועם ברק בעיניים לצלחת עם אוכל חם. תמשיכו לפנק אותנו, להיות אותנטיים ונאמנים למטבח הצנוע, לסירים הגדולים ולריחות מבית אמא. 

 

תגובות ראויות יתקבלו בברכה בתחתית העמוד