אתם בחרתם

מנות הדגל באשדוד

אשדוד, כבר מזמן הוכתרה כפנינה קולינרית, לא רק בגלל הקרבה לים והקשרים עם הדייגים בעיר, אלא בגלל החזון הגדול שיש לצעירים על סצנת הבילויים והאוכל באשדוד.

העולם של עלמא

מקום בילוי, בר ואוכל

קובה באמצע רחוב יונה הנביא

מסעדת אנדיב חוגגת פסח טעים וכשר

מלון ווסט אשדוד מזמין אתכם לארוחת גורמה בחג הפסח, לצפייה בתפריט לחצו כאן!

גיא פרץ מסכם 25

ומכין לכם חלומות יווניים

ראיון חגיגי עם אחד השפים העסוקים בישראל

הג'וב האיטלקי

מסעדת "החוף" מארחת בגאון את "האיטלקי בחוף"

התפוח לא נופל רחוק מהעץ

הבראנץ' היווני של אנדיב

אתמול(חמישי) המנכ״ל הנכנס של מלון ווסט אשדוד, יניב אדיבי, השיק לראשונה את ארוחת הבראנץ׳ המפנקת במסעדת ׳אנדיב׳! כל המי ומי חגגו בפסטיבל טעמים יווניים והרימו לחיים! יאסו! אם בא לכם, גם אתם יכולים!

דג הזהב של אלירן מורד

אלירן מורד מגשים חלום במסעדת הדגל בני הדייג

מה המשאלה שלך?

מכרה זהב ברחוב רוגוזין

סניף חדש של גולדות בעיר- הבטחה גדולה לאוכל רחוב באשדוד

אחד למען כולם, כולם למען אחד

מסעדת ארמיס מתרגמת את סיפור שלושת המוסקטרים

יום חמישי   16/02/2017

מכרה זהב ברחוב רוגוזין

שמרית דהן ונטעלי שאול ביקשו להחזיר עטרה ליושנה ולהקים לתחייה את המרכז ונראה כי הן עושות זאת בהצלחה יתרה באמצעות סניף אשדודי לרשת גולדות- הטוסט נקיק הכי טעים בעיר!/ כתבתה של שירן כהן שי
מכרה זהב ברחוב רוגוזין | מגזין אשדוד בתפריט | פורסם: 16/02/2017

 

המרכז המסחרי באזור א' היה מקום הבילוי היחיד בעיר אשדוד, עוד לפני שהקימו כאן קניונים ומרכזי קניות מפלצתיים עם אינספור רשתות מוכרות. בעבר, זה היה המדרחוב המרכזי של העיר, בו היו עובדים בגאון חנויות מקומיות וקטנות, שהסתפקו במכירות לפרצופים מוכרים שהכירו בשמם הפרטי. עם השנים, האוכלוסייה שנהגה לבלות שם התבגרה, הצעירים נהרו לחנויות הגדולות, אך מה שנשאר כתמול שלשום, אלו היו עסקי האוכל האותנטיים, אלו שתקעו יתד ועגנו לתמיד, ממשיכים להגיש טעמים מנחמים של בית כמו הסנדוויץ' הטוניסאי של מוריס והמעורב הכי טעים בעיר של 'טו גייז'. כמוהם, גם שמרית דהן ונטעלי שאול ביקשו להחזיר עטרה ליושנה ולהקים לתחייה את המרכז ונראה כי הן עושות זאת בהצלחה יתרה באמצעות סניף אשדודי לרשת גולדות- הטוסט נקיק הכי טעים בעיר!

DSC_3132

 

נטעלי בת 33, חיה את עולם המסעדנות כבר 14 שנים, בראשית דרכה הייתה השפית של אל גאוצ'ו, מסעדת 'שמן זית' בתל אביב, 'קפה קפה' ועוד. אחרי שרוב שנותיה הבוגרות עבדה תחת הנהלה, ייחלה להגשים את חלומה הגדול בפתיחת עסק של אוכל רחוב, מאחר שהיא נמשכת לאווירה, לריחות, לעוברי האורח ולאוכל קליל שכיף לאכול גם בעמידה. אל החלום היא צירפה את חברתה שמרית בת ה-31, לה יש חוש עסקי מאוד מחודד ומטבעה היא אוהבת לנהל ולשמור על סדר. יחד הן הרימו סניף חדש של 'גולדות' באמצע המרכז המסחרי א', כבר ממרחק תוכלו להבחין בפדנטיות בה ניחנו השתיים, הנקניקים וכל המוצרים מסודרים בחלון הראווה כמו חיילים ממושמעים, הסדר והניקיון מופתי, כל דבר נמצא במקומו, מה שמשדר ללקוחות אווירה נעימה ונינוחה, בלי לחץ, העיקר ליהנות מהטעמים.

DSC_3104

 

"החזון שלנו הוא למכור אוכל טעים שגם צעירים יוכלו ליהנות ממנו, מאחר והמחירים מתאימים לכל כיס, אפילו משפחה שלמה יכולה להגיע ולערוך כאן את ארוחת הערב, כאשר לכל אחד יש את הטעמים האישיים שלו שניתן לבחור מהמגוון הגדול".

DSC_3159

 

נטעלי ושמרית מתגוררות מחוץ לאשדוד אך מאמינות שזה המקום לשווק בו אוכל טוב, במיוחד שמדובר בטוסט נקניק הכי טעים, אליו הספיקו להתמכר ברוב האזורים בארץ בהם נפתח סניף. "רצינו לפתוח את הסניף הראשון שלנו דווקא באזור א' כי הייתה לנו תחושת בטן טובה על המרכז המסחרי, שמענו שהוא היה מאוד תוסס בעבר ולדעתנו אנחנו יכולות להביא לאזור הזה הרבה צעירים ולהחזיר למרכז את שמו הטוב".

 

רשת 'גולדות' הוקמה מתוך אג'נדה אמיתית עם רצון ליצור מהפכת נקניק חברתי, מה שגרם לה להיקרא על שמה של ראשת ממשלת ישראל הרבעית גולדה מאיר שביקשה ליצור שינוי והייתה לחלוצה במספר רב של תחומים. לגולדות 14 סניפים, היא מציעה 14 סוגי רטבים, 9 סוגי נקניקים עם אופציה אחת טבעונית וטעימה במיוחד, לה הן הקצו טוסטר פרטי משלה! המהפך החברתי מתבטא במחירים אטרקטיביים של טוסט נקניק בעלות של 21 שקלים ועד 28 שקלים לטוסט הכי "יקר"- דאבל בשר!

 

DSC_3121

 

שמרית ונטעלי מעידות כי אם כבר אוכל רחוב, אז לעשות אותו בצורה המשובחת ביותר, בשימוש עם חומרי גלם לא פחות ממעולים. כל הרטבים במקום מיוצרים על ידי חברה משפחתית פרטית בשם 'תמרה' והם כולם טבעונים ואיכותיים, אפילו המיונז! את החצילים וכל שאר הסלטים הטריים הן מכינות במקום ללא טיפת שמן, את האננס הטרי הן מקבלות בייבוא אישי מהרפובליקה הדומיניקאנית פעם בשבוע ואפילו את הבירה, מבשלת בירות "הנגב" מייצרת באופן בלעדי עבור כל הרשת. אך אם בא לכם ליהנות מגזוז של פעם כמו בסרט "אסקימו לימון" תוכלו ליהנות ממגוון טעמים כמו ענבים, משמש, אננס ועוד, בעלות של 5 שקלים לכוס.

DSC_3081

 

נטעלי מספרת כי המסעדה האהובה עליה היא "המוציא" בירושלים, שם היא אכלה מנה אלוהית של בשר ממולא בביצה קשה ואורז ועבורה השף של המסעדה אבי כהן, הוא אחד המוערכים, מאחר שהיא גאה בו על הדרך שעשה, התחיל מהתחתית והגיע לפסגה בענווה ועם המון אנושיות. הטוסט נקניק האהוב עליה ביותר הוא הספרדי- חריף ומתוק יחד, פסטרמה מקסיקנית, רוטב מקסיקני, מיונז, ריבת בצל, חריף, בצל ואם בא לה להיות מושחתת היא מוסיפה ביצה קשה ואז היא טוענת "זה הופך לצרחות".

DSC_3125

 

אם תשאלו את שמרית, היא האמת מעדיפה אוכל איטלקי והמסעדה אליה היא תרצה ללכת בזמנה החופשי היא 'רטטוי' במושב אמונים, אך אם כבר אוכל טוב אז היא תהנה מטוסט נקניק אמריקאי עם דאבל רוסטביף מפולפל, רוסטביף מעושן, ברביקיו, קטשופ, מיונז, עגבנייה ובצל.

3

 

לסיום, הן מספרות כי בשביל הטוסט נקניק שלהן, שווה להגיע מכל אזור, בייחוד לסניף האשדודי שלהן, אותו הן מטפחות כל יום ומשתפות אותי כי רגע לפני שהיא נכנסה אל שמלת כלולותיה, חברתן הטובה שירה בצלאל, אחת המשתתפות בגמר המאסטר שף משידורי קשת של ערוץ 22 , הגיעה לפרגן ונהנתה מטוסט נקניק ים תיכוני עם סלמי ופסטרמה דבש עם רוטב מרקש, שיפקה עשבי תיבול וסחוג בתוספת חציל וביצה קשה. באינסטגרם האישי שלה @shirabetzalel1  היא מפרגנת לגולדות ומספרת כי "אין טעים כזה". אז אני אומרת, אם המאסטר שפית של ישראל אהבה את הטוסט נקניק של הגולדות באשדוד, מי לא יאהב?

2

 רוצים להתאהב כמונו?

כנסו לתפריט של גולדות ותלכו ליהנות מטעם ממכר!

 

כתבתה של שירן כהן שי