אתם בחרתם

מנות הדגל באשדוד

אשדוד, כבר מזמן הוכתרה כפנינה קולינרית, לא רק בגלל הקרבה לים והקשרים עם הדייגים בעיר, אלא בגלל החזון הגדול שיש לצעירים על סצנת הבילויים והאוכל באשדוד.

העולם של עלמא

מקום בילוי, בר ואוכל

קובה באמצע רחוב יונה הנביא

מסעדת אנדיב חוגגת פסח טעים וכשר

מלון ווסט אשדוד מזמין אתכם לארוחת גורמה בחג הפסח, לצפייה בתפריט לחצו כאן!

גיא פרץ מסכם 25

ומכין לכם חלומות יווניים

ראיון חגיגי עם אחד השפים העסוקים בישראל

הג'וב האיטלקי

מסעדת "החוף" מארחת בגאון את "האיטלקי בחוף"

התפוח לא נופל רחוק מהעץ

הבראנץ' היווני של אנדיב

אתמול(חמישי) המנכ״ל הנכנס של מלון ווסט אשדוד, יניב אדיבי, השיק לראשונה את ארוחת הבראנץ׳ המפנקת במסעדת ׳אנדיב׳! כל המי ומי חגגו בפסטיבל טעמים יווניים והרימו לחיים! יאסו! אם בא לכם, גם אתם יכולים!

דג הזהב של אלירן מורד

אלירן מורד מגשים חלום במסעדת הדגל בני הדייג

מה המשאלה שלך?

מכרה זהב ברחוב רוגוזין

סניף חדש של גולדות בעיר- הבטחה גדולה לאוכל רחוב באשדוד

אחד למען כולם, כולם למען אחד

מסעדת ארמיס מתרגמת את סיפור שלושת המוסקטרים

יום ראשון   05/10/2014

מיכה קדוש, מסעדת קקאו אשדוד/ סיון קידר

מיכה קדוש, בעל מסעדת קקאו, סוגר 30, ומספר לאשדוד בתפריט מדוע המסעדנים באשדוד נלחמים על קיומם, ואיך זה קשור לעיריית אשדוד, על אילו לקוחות היה מעדיף לוותר ולמה הוא שוקל לרדת מהארץ? שיחה גלויה וממש לא פוליטיקלי- קורקט על מסעדנות, ביטחון ומה שביניהם.
מיכה קדוש, מסעדת קקאו אשדוד/ סיון קידר | מגזין אשדוד בתפריט | פורסם: 05/10/2014

את דרכו בעולם המסעדנות החל בתום השירות הקרבי בצה"ל, שם שירת כלוחם יחידת דוכיפת. חמוש באהבת המולדת פנה לתחום המסעדנות ללא רקע קודם, ולמד באופן עצמאי את טכניקות הבישול ורזי האירוח. מיכה: "פתחתי דוכן מזון קטן בעיר בת ים, שם נולדתי. את כל הידע הבסיסי רכשתי תוך מספר חודשי עבודה בעסקים אחרים בהם עבדתי לפני הקמת העסק, ותוך זמן קצר מרגע פתיחתו פנו אלי מרשת "קקאו" והציעו לי לקחת זכיינות". העבודה בסניף לא כשר, 7 ימים בשבוע התישה את קדוש, ובתום 4 שנות פעילות מוצלחות החליט למכור את העסק לאחיו. במהלך חיפושיו אחר האתגר הבא בענף נתקל בסניף קקאו הכשר באשדוד, אך מאחר ולא הוצע למכירה רכש את סניף "לה גופרה", הצמוד לו בזמנו. שנה מאוחר יותר, קיבל הצעה נוספת מרשת "קקאו", לקחת את הסניף באשדוד, שכבר הוצע למכירה, ועקב נסיונו הקודם עם הרשת בחר לקבל את ההצעה.

Ashdod -menu
 

מיכה קדוש, בעל מסעדת קקאו אשדוד

הבחירה להישאר באשדוד לא באה לו בקלות. על אף קשיי הענף, ההקרבה והעבודה הקשה היה חדור ברצון להצליח, אך לטענתו, העיר אשדוד, ואם נדייק, עיריית אשדוד, מונעת צמיחה כלכלית של עסקים קיימים. קדוש: "אין אף עיר בכל מדינת ישראל, שמקימה מרכזים מסחריים בכמות כל כך גדולה וברדיוס כל כך קטן. פריסת המרכזים לא הוגנת. סביב המתחם שלנו (מתחם K) קיימים 3 קניונים, מתחם "גן העיר" ומרכז הסיטי. ממוצע האנשים המגיעים לבתי העסקים, ולא רק מסעדות לצורך העניין, יורד משמעותית, ולא ניתן להימנע מכך. זה פוגע בכל בעל עסק, בין אם הוא מסעדן או מוכר נעליים".

אך מיתוג העסק, שיווקו ובידולו מהשוק מוטלים על כתפי בעלי העסקים. בזה לא ניתן להאשים את עיריית אשדוד.

קדוש: "מה שמדהים כאן באשדוד היא העובדה שגם רשתות נגררות למהלכים האלו, ונאלצות להילחם ביניהן ולהקים סניפים נוספים בעיר, מה שלא קורה באף עיר אחרת. אפילו בתל אבי קיימים 2 סניפים בלבד, וגם הם ממוקמים בקצוות שונים של העיר. ברוב הערים ברחבי הארץ פועל סניף אחד, מקסימום שניים מכל רשתות בתי הקפה, הסושיות והמסעדות. רק באשדוד חוקי המשחק שונים".

אנחנו עדיין מדברים על העיר החמישית בגודלה בארץ, 250,000 תושבים שמגיע להם לבחור היכן ואיפה יבלו. אתה מציע פתרון כלשהו למצב?

קדוש: "לפני כעשור קרה תהליך זהה בשוק הפשפשים בתל אביב. יזמים רבים זיהו את הפוטנציאל הכלכלי שבמיקום, והחלו להקים עסקי מזון שהלכו והתרבו כמו פטריות אחרי הגשם. העירייה היתה ערה למתרחש, וקבעה סטטוס קוו. ומאז לא ניתן לפתוח עסקי מזון חדשים בשוק. אותו חוק קיים גם במתחם ביל"ו ובמתחמים נוספים, וראוי שהדבר יקרה גם באשדוד. במצב הקיים, התחרות קשה, המיסים עולים, והמסעדנים נושכים שפתיים".

Yamam 

ארוחת בוקר קלילה משהו... יוצאי הימ"מ משחזרים זכרונות, בשיחה על ביטחון, דת ורוח.

צוות העובדים בקקאו מכנה את קדוש בחיבה "המפקד", ואכן מיכה חולש על מסעדת קקאו ומטבחה כמעט לבדו. את ההכנות הוא מבצע בשעות הבוקר המוקדמות, את הסלט הוא קוצץ ברגע ההזמנה, ובין הקפצת מחבת לזילוף קינוח הוא מספיק לוודא שהלקוחות מרוצים. הוא נהנה לפנק את הלקוחות, אך סולד מלקוחות שאינם מעריכים איכות, ונוטים להשוות את מסעדת קקאו לעסקי המזון המהיר. הוא מספר: "אני מגיש במסעדה מנות תוצרת בית בלבד. הפרודוקטים שאני בוחר איכותיים וטריים, וכשלקוח משווה אותי לעסק אחר, שמגיש לו כריך ב- 5 ש"ח, זה לא מעיד על חוסר מודעות, אלא על זלזול. יש לנו תפריט מפורט ומתומחר, וכשאני מזהה לקוח שמצפה לקבל 3 מוצרים במחיר של מוצר 1 זה לא נתפס בעיניי".

ולדוגמה...

קדוש: "תראי, כשאת רוכשת ג'ינס בחנות בגדים, את לא דורשת לקבל את החגורה במתנה. אז כשלקוח מזמין ארוחת בוקר עם 6 סוגי מטבלים אני מפנק אותו, גם בתוספות, במסגרת המטבלים שמגיעים לו, אבל כשהלקוח דורש לקבל מוצר שאינו כלול במנה ללא עלות זה גובל בעיני בניצול. בסוך הכל גם אני מתעורר כל בוקר ויוצא לעבוד לפרנסתי, לא פתחתי מסעדה כדי לחלק אוכל בחינם".

סניף קופיקס עומד להיפתח צמוד אליך. אתה מתכוון להוריד מחירים?

קדוש: "בחלק מהמוצרים בהחלט כן. ובכל זאת, יש כריך של קופיקס ויש כריך של קקאו, לא קשה לראות את ההבדל בגודל, בכמות הפרודוקטים ואני מאמין שגם בטעם".

Bf 

בדרך לעוד לקוח מרוצה, ארוחת בוקר נוסח קקאו

במהלך מבצע "צוק איתן" ספגה מסעדת קקאו ירידה של 90% מהמחזור השנתי, ולדברי קדוש הפיצוי עגום עד כדי העלאת גיחוך. עם זאת, הוא טוען כי היה מוכן לספוג חודשי לחימה נוספים, ואף פשיטת רגל, בתנאי שישראל תתנער מארה"ב ותאזור אומץ לפעול בעוצמה. מיכה, ימני בדיעותיו, וקיר הפייסבוק הפרטי שלו עוטר במהלך ימי הלחימה בסטטוסים מתריסים כלפי ראש ממשלת ישראל, ביבי נתניהו. בסטטוס חריף במיוחד, המוצג לצד צילום 2 ביצים ממטבח ביתו, עליהם כתוב "בי- בי", נכתב: "חברים, מדינה יקרה, זה נמצא! הביצים של ביבי נתניהו, ראש ממשלה קוקסינל שלא מעניין אותו אזרחי ישראל. פשוט בושה וחרפה. במקום שהם יתחננו שנפסיק, ביבי יושב ומחכה לשעה שבע בערב כמו ילד שהבטיחו לו שבשעה שבע מגיע יובל המבולבל. פשוט בזיון וגועל נפש, מבייש אותי להיות אזרח ישראל עם התנהלות כזו".

עד מבצע "צוק איתן" לא חש מיכה בקושי האזרחי מהלחימה בגבול הרצועה. "המבצעים הקודמים פסחו מעל תושבי המרכז", הוא מספר. כתושב העיר בת ים לא התרגש ממבצע "עמוד ענן" וממבצע "עופרת יצוקה", אך מאז שהחל לנהל את שיגרת יומו על קו אשדוד- בת ים חש בצורך העז לביטחון ושקט מדיני. קדוש: "התאכזבתי מנבחרי העם שלנו, שבמקום לקחת אחריות התעסקו בהלשנות ועשו לנו רק נזק". הוא מאשים את המדינה במות החיילים שנספו ומאוכזב מהצבא החזק בעולם ומהמדינה שהרשתה לעצמה לנהל משא ומתן עם ארגון טרור, שבמהלך 50 ימים הכתיב לתושבי המדינה כיצד לחיות, לדברו.

עם זאת, מיכה קדוש מלא באופטימיות ומתכונן לנצח את נזקי הלחימה המדינית והעסקית באמצעות כל הכלים העומדים לרשותו. חדור מוטיבציה ורצון לעבוד קשה הוא מאמין כי הצלחתו או כשלונו תלויים אך ורק בו, ומסכם: "את המבחן הזה אני אעבור. גם אם אני לא אצטיין, אני לא ארשה לעצמי להיכשל. כזה אני!".

לצפייה בתפריט מסעדת קקאו אשדוד