אירוח גאורגי באולמי "טמאדה"

אוכל אותנטי על טהרת המטבח הגיאורגי

אולם אירועים גיאורגי באשדוד

אתם בחרתם

מנות הדגל באשדוד

אשדוד, כבר מזמן הוכתרה כפנינה קולינרית, לא רק בגלל הקרבה לים והקשרים עם הדייגים בעיר, אלא בגלל החזון הגדול שיש לצעירים על סצנת הבילויים והאוכל באשדוד

העולם של עלמא

מקום בילוי, בר ואוכל

קובה באמצע רחוב יונה הנביא

מסעדת אנדיב חוגגת פסח טעים וכשר

מלון ווסט אשדוד מזמין אתכם לארוחת גורמה בחג הפסח, לצפייה בתפריט לחצו כאן!

גיא פרץ מסכם 25

ומכין לכם חלומות יווניים

ראיון חגיגי עם אחד השפים העסוקים בישראל

הג'וב האיטלקי

מסעדת "החוף" מארחת בגאון את "האיטלקי בחוף"

התפוח לא נופל רחוק מהעץ

הבראנץ' היווני של אנדיב

אתמול(חמישי) המנכ״ל הנכנס של מלון ווסט אשדוד, יניב אדיבי, השיק לראשונה את ארוחת הבראנץ׳ המפנקת במסעדת ׳אנדיב׳! כל המי ומי חגגו בפסטיבל טעמים יווניים והרימו לחיים! יאסו! אם בא לכם, גם אתם יכולים!

דג הזהב של אלירן מורד

אלירן מורד מגשים חלום במסעדת הדגל בני הדייג

מה המשאלה שלך?

מכרה זהב ברחוב רוגוזין

סניף חדש של גולדות בעיר- הבטחה גדולה לאוכל רחוב באשדוד

יום חמישי   01/12/2016

endive מסעדה

הוא חולם להיות שף נודד בדרכים ונראה כי זה כבר מתגשם, לאחרונה נשלח לערוך בר פירות מפנק בביתו של איש העסקים ג'קי בן זקן רגע לפני שהוא מרצה את מאסרו וביום אחר הוזמן לטירה של הקבלן עודד שריקי מנתיבות וערך לו משתה, הוא הכי מתחבר למאיר אדוני בעיקר בגלל האיש שהוא ואם תשאלו אותו מה הוא אוהב לאכול, הוא יעדיף שווארמה טובה על אוכל גורמה.
כתבתה של שירן כהן שי
endive מסעדה | מגזין אשדוד בתפריט | פורסם: 01/12/2016

 

העיר אשדוד כבר מזמן לא רק פרצוף יפה, אלא גם מוקד משיכה בלתי מעורער של סצנת הבילויים באזור השפלה. חוף 'לידו' שעד לפני כ-4 שנים היה מוזנח וחסר תקווה עם בתי קפה בודדים בשדרה, קיבל אור עם פתיחתו של מלון ווסט (West) מרשת מלונות טמרס. כעת נראה שהרחוב מעבר לכביש השוכן מול הים, תוסס ועסוק יותר מתמיד.

17

 

למרות שמועות שנפוצו על ידי גורמים עם אינטרס, כי מסעדת 'אנדיב' ששוכנת בקומת הלובי של המלון נזנחה על ידי בעליה או נסגרה, אין אמת בדבר, המסעדה חיה ובועטת בכל יום! לאחרונה הרשת עשתה שינויים ושמה דגש על תפריט ים תיכוני מוקפד עם חומרי גלם איכותיים והעבירה את המושכות לשף אחד עניו עם הרבה קסם בידיים.

 7

 

 אולי עדיין לא שמעתם עליו, אך הוא ללא ספק ילד הפלא החדש של הקולינריה הישראלית, אוהד איבגי, 31, רווק, במקור מקריית שמונה, עוסק באופן מקצועי בתחום הקולינרי כעשור, מתוכו 7 שנים בילה כסו שף של קלאב הוטל אילת, שם גם למד הסמכת טבחות סוג 1 וסוג 2 בקמפוס אונ' בן גוריון. הוא חולם להיות שף נודד בדרכים ונראה כי זה כבר מתגשם, לאחרונה נשלח לערוך בר פירות מפנק בביתו של איש העסקים ג'קי בן זקן רגע לפני שהוא מרצה את מאסרו וביום אחר הוזמן לטירה של הקבלן עודד שריקי מנתיבות וערך לו משתה, הוא הכי מתחבר למאיר אדוני בעיקר בגלל האיש שהוא ואם תשאלו אותו מה הוא אוהב לאכול, הוא יעדיף שווארמה טובה על אוכל גורמה.

11

 

אוהד מעיד על עצמו כי הוא חי ונושם את האוכל כל היום, מה שמשך אותו לפני 3 שנים להגיע לעיר לא מוכרת ולככב במטבחים של מלון צעיר יחסית, מה שהתגלה כצעד נכון עבורו הן בניהול מטבחי מלון ווסט והן בניהול המטבח של מסעדת 'אנדיב'.   

 

16

 

כבר בכניסה אל מלון ווסט, הרוח הקרירה והריח המיוחד שיש רק בבתי מלון התערבב לכדי בשומת ממכרת, מה שללא ספק פתח לנו את התיאבון. בכניסה למסעדה, הוא עמד לצידה של המארחת, גבה קומה, לבוש בבגדי שף מוקפדים, עיניים טובות וחיוך מזמין. אוהד איבגי, השף של מסעדת 'אנדיב' הכניס אותנו לעולמו ושלח לעברנו צלחות משורטטות במראה עיניים שובה, מלאות בכישרון, באיכות ובעומק, בדיוק כמו דובדבני האמרנה שמקשטות חלק מהמנות ומשאירות חותם מתוק, אך לא מידי.

14

 

לפתיחה גירינו את החך עם פלפלים חריפים שהגיעו עם לחם הבית ותוך שניות ספורות הגיעה צלחת מרשימה ומדויקת של קרפצ'יו בקר בשמן זית, בלסמי מצומצם, קונפי שום, ספייסי ווסאבי ולהפתעה טאצ' של דובדבני אמרנה יוקרתיים שנתנו מעוף למנה. אם כבר מדברים על טאצ' אישי, מנת הקריספי טונה עדיין צרובה לנו על הלשון שזכתה ליהנות ממספר מרקמים בביס אחד, שהכיל עלי סיגר מטוגן עליו נחו עשבי תיבול בניחוח אסיאתי ובטופ כיכבה טונה צרובה עם ספייסי מיונז ופלפל צ'ילי קצוץ.

1

 

5

 

3

כבר כעת ניתן לשים את האצבע ולהבחין במשב רוח רענן שנמצא פה כבר שנים מתחת לאף שלנו, מה שרובינו נהגנו לחפש במחוזות אחרים בנסיעה של חצי שעה, היה ניתן להשיג פה ליד הבית, מסעדת שף עם רגליים על הקרקע, מגישה אוכל טעים ואסתטי בלי מניירות של כוכבת, אלא עם מטבח אמיתי, שף צעיר עם הרבה דמיון וצוות של אנשים חמים וחייכנים שמנהלים את המקום. כל זה בתוך בית מלון בוטיק צעיר ומרענן, מה שמזכיר לי לציין כי אוהד מוסיף בכל משפט שני את היתרון שהמסעדה נמצאת בתוך בית מלון, לאור הגב התומך והיציב שרשת מלונות טמרס מעניקה למסעדה.   

 

אם כבר מדברים על אוכל, כדאי שנמשיך עם מנה ים תיכונית קלאסית של חציל אנדלוסי שנמס לנו בפה, יחד עם טחינה סמיכה, שום קונפי וסומק. לצד החציל המלך קרם כוסברה, קרם עריסה וקרם לימון כבוש. לאחר מכן הקריספיות חזרה שוב לחיינו עם סיגר לחי עגל פריך במיוחד במלית תבשיל קצוץ של בשר ראש וחומוס.

2

 

4

אוהד מספר לנו בין לבין על הצילחות ונשבע כי הוא לא מושפע מדור האינסטגרם ותכניות הבישול בטלוויזיה. המנות שהוא מגיש היום, מחר ייראו אחרת לגמרי, תלוי איך הוא ירגיש ואיזו מחשבה תפקוד אותו באותו רגע. הוא מביט על המסעדה המלאה ונאנח, למרות שזו תמונה שאמורה להעלות אצלו חיוך, אך הוא הסביר "הקהל האשדודי לא יודע שזו מסעדת שף, אלא מנחש כי זה רק חדר האוכל של המלון, כי כך זה נראה כלפי חוץ. אני מבטיח לכל מי שירצה להגיע לטעום, נקבל אותו באהבה ונוכיח לו כי המסעדה מתפקדת כמסעדת שף לכל דבר. המנות מורכבות מחומרי גלם ברמה מאוד גבוהה, יש גיוון משמעותי במהלך כל היום והאווירה יוקרתית ומשובחת שקיימת גם בזכות המלון עצמו".

9

 

מנת הפתיחה האחרונה שהגיעה אל השולחן הייתה לא פחות מאשר מנת הדגל של 'אנדיב', מנה שמגיעים במיוחד עבורה, סלט עוף אסיאתי של כרוב, אטריות אורז פריכות, עוף צרוב וכל זה בתיבול אסיאתי עדין שעשה לנו חשק לנחש את המרכיבים. אומנם ניחשנו כמעט את כולם, אך הבטחנו לשמור את הסוד במערכת.

6

 

כמה דקות אחרי שניקינו את החך עם לגימה של מים, נחתו לנו על השולחן המנות העיקריות, שעברו כישוף קצר במטבח של אוהד והפכו ליצירת אומנות, כמו להביט על תמונה של צייר משוגע. מיצג ראשון-  קבב חצילים עם טחינה וצנובר בליווי תפודים פריכים, פעם ראשונה שלנו אבל בטוחים שלא האחרונה.

20

 

מיצג שני- דואט פילה בקר וכבד אווז משגע ברוטב סילאן עם בטטה פריכה.

21

מיצג שלישי- סינטה מושלמת ברוטב יין עם מח עצם ודואט בטטה ופורטבלו בצ'ילי.

23

 

 ואוו זה לא היה קל, אך לא קשה במיוחד, המילה הנכונה ביותר היא מענג, ממש כמו סיור חושים אלגנטי, בו פגשנו מכרים מרחבי העולם וישבנו לשיחה מרתקת עם כל אחד מהם, כך זה היה סיפור חדש בכל מנה שהוגשה לנו, לא רק אוכל. כשבירכנו את אוהד על ידיו המוכשרות, הוא זנח את שמו לצד ואמר כי כל זה לא היה יכול לקרות בלי הצוות איתו הוא עובד. בשונה משפים רבים שנהנים מהשליטה, אוהד מספר כי הסוד שלו להרמוניה היא העבודה המשותפת ולא היררכיה דיקטטורית. "הצוות שלי אמין, לויאלי, אכפתי ומאוד מקצועי, זו הסיבה שהכול דופק כמו שעון".

24

 

לסיום, לא יכולנו לעזוב בלי ליהנות ממיקס קינוחי השף , למרות שידענו מראש שאלו הם קינוחי פרווה, לרוב היה קשה להאמין, במיוחד על הסופלה המושלם עם מעטפת פריכה של עוגה שנמסה לתוך עצמה בנגיעה של כפית, מה שעשה לנו טוב על הלב. בצלחת ההפתעות היה גם קדאיף חלבה עם גלידה ושבבי פיסטוק, מבחר פטיפורים בניהם מקרון, קונוס פסיפלורה, מגנום שוקולד לבן, סיגר פיסטוק מטוגן ובל נשכח את דובדבני האמרנה ששוב פעם חתמו עבורנו את המנה ובכלל את הערב הקסום הזה, עם טעם משובח שבטוח נרצה לחזור אליו בקרוב.

10

 

בינתיים, רשת מלונות טמרס מטפחת בגאווה גדולה בן מוצלח (מסעדת אנדיב) עם שף שיודע בדיוק מה הוא עושה, צוות איכותי ומקצועי שמשרה אווירה נעימה על הסועדים ואיך שלא, נוף אלוהי של ים כחול ורומנטי.

 

המסעדה מציעה עסקיות מפנקות ב-89 שקלים וכן תפריט אירועים מגוון לקבוצות של חברות או למסיבות פרטיות. מציעים לכם לנסות את תפריט הערב המשובח וליהנות מחוויה משובחת של אוכל מעולה וחברה טובה! ממליצים שתזמינו מקום.

כתבתה של שירן כהן שי

 

לתפריט המסעדה ולהזמנת מקום: לחצו endive מסעדה!

לכתבות אוכל נוספות כנסו לאשדוד בתפריט!