יום שלישי   07/11/2017

השף המאוהב

שלומי חזוט, תושב אשדוד בן 34, נשוי ואב לשלושה ילדים מקסימים (רום, אן וריי), בעל חברה יזמית קבלנית, עם פרויקטים ב-8 ערים שונות, כולל אשדוד, הוא המתמודד שריגש את השופטים באופן בו דיבר על אשתו הילה, עם ברק בעיניים וניצוץ, שדי מהרה התבטא באוכל המאוהב שהגיש להם./שירן כהן שי
השף המאוהב | מגזין אשדוד בתפריט | פורסם: 07/11/2017

כבר במשך 7 עונות אנחנו מרותקים לתכנית הראליטי "מאסטר שף" המשודרת בקשת, כיום במשכנם החדש - ערוץ 12.  בעבר הרחוק היו אלו שצקצקו כששמעו על כוונה לשדר תכנית אוכל בטלוויזיה, מה שהפך במהרה לקאלט וגרם לכל המצקצקים לאכול את הכובע. כיום, נראה כי אלו הן התכניות שסוחפות אחריהן הכי הרבה צופים, מה שמתפרש לרייטינג גבוה ולהולדה של תכניות בישול נוספות. שלומי חזוט, תושב אשדוד בן 34, נשוי ואב לשלושה ילדים מקסימים (רום, אן וריי), בעל חברה יזמית קבלנית, עם פרויקטים ב-8 ערים שונות, כולל אשדוד, הוא המתמודד שריגש את השופטים באופן בו דיבר על אשתו הילה, עם ברק בעיניים וניצוץ, שדי מהרה התבטא באוכל המאוהב שהגיש להם.

 14

שלומי, מגיע מבית מרוקאי אסלי, כזה שכל הבניין רצה להיכנס אליו לאור הריחות שיצאו מאדי הסירים במטבח של אמא. הוא מספר שמהרגע שצמחו לו שיניים הוא התחיל לאכול תבשיל של זנב פרה ואת כל שאר המאכלים האותנטיים, לא כאלו שמוכרים לכל ילד בן 3. את הילדים שלו הוא חינך ליהנות מאותו אוכל, יחד עם הרצון ליצור משפחתיות סביב האוכל, מה שהפך לחוק משפחתי שכל ארוחה אוכלים סביב השולחן כולם יחד. " בבית בו גדלתי לא היה מושג של בגט עם שניצל לארוחת צהריים, הייתי חוזר מבית הספר ותמיד עמדו סירים על הגז. בכל יום זו הייתה ארוחה חמה אחרת של קדירת בשר, דגים מבושלים, לחם בית, סלטים ועוד". המנה האהובה עליו כאמור היא זנב עם הרבה שום שאמא שלו מכינה, הוא כמובן דאג לשדרג את המנה והוסיף לה ערמונים.

3

על האודישן של המאסטר שף הוא התוודע רק יומיים לפני, בהם אשתו סיפרה לו כי רשמה אותו לתכנית. תחילה הוא חשש ולא קרץ לו להופיע בטלוויזיה, אך בסופו של דבר שמח להיכנס לחוויה וליהנות ממנה. את המצרכים לאודישן הראשון הוא קנה מהקבועים שלו; דגים מ"דגי שנהב" ברובע ו' ובשר מקצבית "קדוש" ברובע ב'. אומנם, אתמול צפינו באודישן הפיתה שקנתה לו כרטיס כניסה ואפשרה לו להגיש תבשיל מוח לשופטים חיים כהן, אייל שני, מיכל אנסקי וישראל אהרוני, אך למעשה האודישן הראשון התחיל ארבעה חודשים לפני כן, בו הכין סביצ'ה ים עם טוויסט של אננס, אותו הניח בקערת צדפה ושפך פנימה חנקן בשביל השואו. הוא מספר שזה לא היה קל, אבל ללא ספק חוויה ומתנה כיפית.

7

מבין כל השופטים, הוא הכי מתחבר לחיים כהן, עבורו הוא דמות חמה ואכפתית, זה שתמיד אומר את המילים הנכונות ומשרה הרגשה טובה. ההכרות שלו עם השופטים לא נעצרת בתחרות, הוא פודיז אמתי בלב ובנשמה, האוכל עבורו זה החופש, לכן הוא דואג לפחות פעם בשבוע לצאת עם אשתו הילה לדייט למסעדת שף. את המנות האהובות עליו במסעדות כמו "יפו תל אביב", "מחניודה", "צפרה", "שילה", "פסקדו", הוא מתרגם להומאז' ביתי, אחרי שהוא בלי להתבייש, נכנס לשף למטבח, חוקר את המנה לעומקה ולומד איך להכין את המנה למשפחה שלו בבית.

5

לדעתו, המסעדה הכי טובה באשדוד היא "פסקדו" של השף יחי זינו, שדואג להפתיע אותו כל פעם מחדש. "אני נכנס למסעדה ומבקש מיחי שיתפרע, יכין לי מה שבא לו והוא אף פעם לא מפספס. אחת המנות שלו שאני אוהב להכין בבית נקראת סייגו- טונה אדומה שבמקור שוכבת על עלה אנדיב, אני מחליף בחסה, יחד עם הטונה יש סלרי קצוץ, גמבה, פנקו צרוב ועוד דברים טובים". מסעדה נוספת בה הוא מבקר באשדוד לעיתים קרובות היא "פבלה" של גל לוי, הוא נהנה מהאווירה הטרופית, מהאנשים וכמובן מהאוכל. המנה האהובה עליו היא ארטישוק קרצ'ופי.

13

שלומי, אם אתה זוכה בתואר המאסטר שף, מה הלאה?

"ממשיך כרגיל. העיסוק שלי הוא לא פחות מהנה מאוכל. אני יוצר למשפחות איכות חיים, זה הבייבי שלי וזה גדל ומתפתח ובסוף אני רואה את התוצר המוגמר- אנשים שמחים! אז זה עושה כיף לא פחות מאוכל, אבל כמובן שאמשיך לבשל להנאתי".

אם כן תפתח מסעדה, באיזה סגנון היא תהיה?

"מסעדת טאפאס עם מנות קלילות אך חכמות, כאלו שלא יצליחו לשכוח מהר. במסעדה תהיה מוסיקה רגועה, האורות יהיו מעומעמים וכל ארוחה תלווה בבקבוק יין טוב או קוניאק משובח. אבל הכי חשוב ששעות הפתיחה והסגירה לא יפריעו לי לקחת את הילדים לגן ולהיות עם המשפחה שלי".

8

במקרר היין שלו בבית יש מבחר גדול של יינות, כאדם שמסור כל כך לאוכל טוב, אי אפשר בלי יין טוב. הוא מעדיף את היינות שלו ישראלים ומפרגן באופן כללי לקולינריה הישראלית. במקרר שלו תמצאו יינות של יער יתיר, המערה, ירדן, יירון ועוד.

לסיום, שאלתי אותו מאיפה נובעת ההערצה שלו לאשתו, הוא מדבר עליה עם חיוך ומספר שהיא מעניקה לו יציבות והיא מסמלת עבורו בית ורוגע. הם מגדלים יחד ילדים לתפארת עם הרבה גאווה ורוקדים בכל בוקר טנגו משותף עד סוף היום, מה שמאפשר להם להישאר עם הרגליים על הקרקע. את ארוחות הצהריים הילה מכינה אבל בערב הוא השף במטבח, מה שמעניק לו שפיות אחרי יום עבודה ארוך, המקום הבטוח שלו, שהופך אותו למי שהוא, שלומי חזוט.

מאחלים לך בהצלחה!

9

 

 

כתבתה של שירן כהן שי

shiran872@