יום שישי   03/11/2017

השף הישראלי שזכה במדליה

אומרים שהטורקים יודעים לאכול טוב, כמו הישראלים הם אוהבים אוכל ים תיכוני, מתובלן היטב, חם ומנחם. אידי ישראלוביץ', האושיה הקולינרית ובעליה של מסעדת הדגים "אידי דגים" באשדוד, יודע בדיוק איך לספק את תאבונם של הישראלים ומדי פעם, גם של הטורקים. את הידע שלו הוא חולק יחד עם אחד השפים היצירתיים והמוכרים בעיר, חן זולוטוב, שחגג לפני מספר ימים, זכייה במדליית כסף בתחרות קולינרית שנערכה באנטליה/ שירן כהן שי.
השף הישראלי שזכה במדליה | מגזין אשדוד בתפריט | פורסם: 03/11/2017

 לתחרות שם ארוך ומסורבל:

Halanya municipality & Altin kepce culinary association alanya international culinary competition

בקצרה, מדובר בתחרות בישול יוקרתית ובינלאומית, שכל אחד מאיתנו היה חולם להשתתף בה, או לפחות לטעום מהמנות.

 חן (zolotovhen@) בן 38, נשוי ואב לשלוש בנות מקסימות. בת זוגו שלומית, מכירה היטב את רזי המטבח, בניהול מסעדת "צ'ון לי" הידועה, מה שגרם לה לתמוך בסגנון החיים הלא פשוט של חן. המטבח הוא חלק מהחיים שלו, אפשר לאמור אחד מאהבות חייו, כבר במשך 15 שנים. הוא התחיל את לימודי סוג 1 בתדמור, עבר סדנאות ב'קורדון בלו' בפריז ובאיטליה, ואתמול אחרי משוכה ארוכה של עבודה סיזיפית לא קלה, הוא קיבל את ה'טייטל' הנכסף, שף, כשסיים לימודי סוג 5 בדן גורמה.

אינסטוש

כיום אחרי 13 שנים של עבודה משותפת עם אידי בתור ראש המטבח, הוא קורא לו "האבא השני שלי" ולמסעדה הוא קורא בית. חלק ניכר משעות חייו במהלך השנים האלו, הוא מבלה שם, מנהל ביד רמה את המטבח ואת מה שמסביב, מתפתח, יוצר ומקדם את עצמו. "משם למדתי את הכול..." הוא מספר ומתאר כיצד אידי מהווה עבורו עוגן בכל עת "מאידי אפשר ללמוד הכול, הוא כמו באר ללא תחתית, האדם הכי חד שאני מכיר, איש העולם הגדול, אוהב את החיים, לשבת איתו זה עולם ומלואו...".

אידי

הרי זה היה ברור לכולם, שעם כזו הצלחה ניכרת באחד מהמטבחים הכי עסוקים בארץ, חן יכוון לגבוה ולאן שיכוון, גם יקלע. כך היה כששף חיי שוורץ, ראש איגוד השפים והטבחים הישראלי, בו הוא חבר, הציע לו להשתתף בתחרות, אליה הוא לא רק הסכים להגיע, אלא גם נורא התרגש.  חודשיים לפני התחרות, חן התחיל להתאמן בבניית קונספט והכנת הקרקע היטב, את ההכנות הוא עשה עם חבר טוב, השף מתן דהן ממסעדת "החצר האחורית" באשדוד, עליו הוא מספר בחיוך שהוא מוכשר בטרוף ויש לו סגנון ייחודי. במסעדה שלו נוכל ליהנות משילוב של בשר, דגים, מודרני ומולקולרי, שילוב ייחודי ופחות מוכר בעיר. במהלך ההכנות לתחרות, הנבחרת התאמנה ב'מכללת השף' בבאר שבע עם המאמן, שף איציק חליווא "האדם הכי מעוטר בארץ עם מדליות וגביעים, שד במטבח".

ב-26 לאוקטובר יצאה הנבחרת לאנטליה, התחרות התקיימה בעיר אלניה, לשם הגיעו כ-אלף משתתפים. חן מספר כי קבלת הפנים הייתה מאוד חמה ומסבירת פנים, את הפוליטיקה הם השאירו בצד ובעיקר שוחחו על אוכל. "במהלך השהות במלון, שף המטבח השאיל לנו את המטבח ואפשר לנו לעשות "מזון פלאס"- הכנות מוקדמות לתחרות. גם חשוב לציין כי סגן נשיא האיגוד, שף גבריאל פינחסוב, דאג לכל פרט ולו הקטן ביותר, באופן הכי מקצועי, מה שגרם לכולנו להרגיש בנוח".  ביום התחרות, כל אחד עלה למקצה שלו ובמשך שלושה ימים ארוכים, כל אחד נבחן על כל פרט קטן על ידי תשעה שופטים בינלאומיים, החל מבחירת המרכיבים, צורת ההגשה וכמובן הטעם. "התחרות הייתה לא קלה, בחצי שעה היינו צריכים להכין 2 צלחות, אחת לשופטים לטעימה ואחת לקהל לפרזנטציה. במהלך ההכנות עצמן, השופטים הסתובבו בנינו, שאלו שאלות ונתנו ניקוד על כל היבט. לאחר שלושה ימים נעשה שכלול כל הנקודות ולאחר מכן חלוקת התעודות והגביעים".  

FB_IMG_1509606787107

FB_IMG_1509606804600

חן אומנם לא חזר לארץ עם גביע האליפות, אך עבורו, מדליית הכסף הייתה עולם ומלואו. היא זו שנתנה לו הכרות עם המציאות שבחוץ, אפשרה לו להבין איפה הוא עומד ועבורו זו לא הייתה חוויה שמטרתה להוכיח לו שהוא טוב, אלא נקודה מאוד חיונית בחיים, בה הוא הרגיש את כל מה שעבר עליו בתחום המקצועי, מהיום הראשון שהחליט שזה מה שהוא רוצה לעשות ועד היום. חן מקדיש את הזכייה במדליה, לאשתו שלומית "למרות שהמקצוע גוזל זמן רב מהתא המשפחתי, היא תמכה בי ותמיד הייתה שם ועודנה שם עבורי. השעות לא קונבנציונאליות, שבתות, חגים, זה לא מובן מאליו בכלל. אני מודה לה על כך ואין ספק כי ההצלחה שלי, היא חלק בלתי נפרד ממנה ובזכותה".

FB_IMG_1509514498642

FB_IMG_1509514502630

חן מספר כי הוא בדרך כלל לא שואב השראה משפים אחרים, אם כבר, אז כמו כולנו, הוא נמצא עמוק בתוך עידן האינסטגרם, משם הוא לוקח הרבה השראה מתמונות, אך לטעם הוא דואג בעצמו. הוא לא מתיימר להיות מי שהוא לא, למרות שבתחרות, באופן יוצא דופן, יצר פרזנטציה ציורית. את האוכל שלו הוא אוהב להכין פשוט, תכלס, בלי שטויות מסביב, אוכל שבעיקר אוכלים ולאו דווקא מצלמים לאינסטגרם. ההשראה שלו לתחרות הוא השף אסטון בלומנטל, אבי האוכל המולקולרי, לו יש מסעדה בלונדון עם שלושה כוכבי מישלן. הצוות של בלומנטל מטפח ביד חזקה, יותר נכון באצבע, חשבון אינסטגרם הנושק ל-214 אלף עוקבים Thehestonblumenthalteam@ בו תוכלו לעקוב אחרי יצירות מופת, כאלו שלא תוכלו להבין עד שתטעמו באמת. את ההערצה שלו אליו, חן לא חתם רק בלהיות אחד העוקבים באינסטגרם, אלא נסע עם אשתו שלומית עד אליו, בכדי להבין על מה הטררם ויש טררם. אל המסעדה הוא הזמין מקום שמונה חודשים מראש ומהרגע שנכנסו פנימה, הרגישו שהם נמצאים בתוך הצגה והם למעשה השחקנים. כל הארוחה מסופרת כזיכרונות ילדותו של בלומנטל, החל מארוחת בוקר שלכאורה מוגשת כדגני בוקר וחלב, אך בטעם ראשון מרגישה כמו ארוחת בוקר אנגלית אמתית עם ביצים, נקניק וכל השאר. במהלך כל הארוחה הם היו עם פעור, כך גם יצאו מהמסעדה, הם שילמו כ-600 פאונד והרגישו כי קיבלו תמורה שווה.

 2

1

חן רואה עתיד עסוק מאוד באוכל ובמשפחה, הדברים שהוא הכי אוהב בעולם. הוא לא מוכן לוותר על המקום שלו ב"אידי דגים" ויהי מה והוא כבר מתחיל להתכונן לתחרות אליפות העולם הקולינרית, שתתקיים בפברואר. כל מה שנותר, הוא לאחל לו בהצלחה ולהודות לו על ארוחות מענגות מהן נהנינו ועוד נהנה! אני בינתיים דאגתי לסלפי, שתהיה לי הוכחה שאני מכירה את השף חן זולוטוב.

גגגגג

(shiran872@)

כתבתה של שירן כהן שי

 

לכתבות נוספות באתר כנסו.