אירוח גאורגי באולמי "טמאדה"

אוכל אותנטי על טהרת המטבח הגיאורגי

אולם אירועים גיאורגי באשדוד

אתם בחרתם

מנות הדגל באשדוד

אשדוד, כבר מזמן הוכתרה כפנינה קולינרית, לא רק בגלל הקרבה לים והקשרים עם הדייגים בעיר, אלא בגלל החזון הגדול שיש לצעירים על סצנת הבילויים והאוכל באשדוד

העולם של עלמא

מקום בילוי, בר ואוכל

קובה באמצע רחוב יונה הנביא

מסעדת אנדיב חוגגת פסח טעים וכשר

מלון ווסט אשדוד מזמין אתכם לארוחת גורמה בחג הפסח, לצפייה בתפריט לחצו כאן!

גיא פרץ מסכם 25

ומכין לכם חלומות יווניים

ראיון חגיגי עם אחד השפים העסוקים בישראל

הג'וב האיטלקי

מסעדת "החוף" מארחת בגאון את "האיטלקי בחוף"

התפוח לא נופל רחוק מהעץ

הבראנץ' היווני של אנדיב

אתמול(חמישי) המנכ״ל הנכנס של מלון ווסט אשדוד, יניב אדיבי, השיק לראשונה את ארוחת הבראנץ׳ המפנקת במסעדת ׳אנדיב׳! כל המי ומי חגגו בפסטיבל טעמים יווניים והרימו לחיים! יאסו! אם בא לכם, גם אתם יכולים!

דג הזהב של אלירן מורד

אלירן מורד מגשים חלום במסעדת הדגל בני הדייג

מה המשאלה שלך?

מכרה זהב ברחוב רוגוזין

סניף חדש של גולדות בעיר- הבטחה גדולה לאוכל רחוב באשדוד

יום חמישי   23/03/2017

מסעדות בחוף אשדוד

לאחרונה התווסף עסק נוסף ששומר זכר נעורים ל"איטלקיה של אידי", הוא נקרא "האיטלקי בחוף" ומתנהל כדוכן מלא בגרוב, כזה שתמצאו בשפע ב"לגונה ביץ'" בקליפורניה. עיקר התפריט מבוסס על פיצה נפוליטנית אופיינית שמקורה בנאפולי שבדרום איטליה, אך בין היתר לאור המיקום הצמוד למטבח של מסעדת "החוף", ניתן להזמין במשלוח גם פסטות מיוחדות וסלטים/שירן כהן שי
מסעדות בחוף אשדוד | מגזין אשדוד בתפריט | פורסם: 23/03/2017

 

 

1

גל ישראלוביץ' בן 39, נשוי, אב לשני בנים ובת, מתגורר בעיר אשדוד ומנהל יחד עם שאר בני המשפחה את העסקים המשפחתיים בניצוחו של אביו, אידי מלך הים, בניהם: "אידי דגים", "החוף", "אידי אקספרס"- חנות דגים המוכרת לפי משקל ועושה משלוחים עד הבית וכן עוד עסקים אחרים ושותפויות. לאחרונה התווסף עסק נוסף ששומר זכר נעורים ל"איטלקיה של אידי", הוא נקרא "האיטלקי בחוף" ומתנהל כדוכן מלא בגרוב, כזה שתמצאו בשפע ב"לגונה ביץ'" בקליפורניה. עיקר התפריט מבוסס על פיצה נפוליטנית אופיינית שמקורה בנאפולי שבדרום איטליה, אך בין היתר לאור המיקום הצמוד למטבח של מסעדת "החוף", ניתן להזמין במשלוח גם פסטות מיוחדות וסלטים. לבחירתכם, תוכלו ליהנות מתפריט הפיצות בישיבה במסעדת "החוף" או בהזמנת משלוח מ"האיטלקי בחוף", כל בחירה שלכם תספק לכם רגעים מושלמים ומלאים בתאווה בכל ביס של פיצה אותנטית, בדיוק כמו שפיצה צריכה להיות, מה גם שהיא נשמרת פריכה ונמסה יחד לאור השיטה הייחודית של האפייה.

13147294_479437728917714_5969929154750305893_o

את המראה האיטלקי כבר יש לו, גבוה קומה ומרשים, חיוך מבויש וצנוע עם רזומה מאוד ארוך של עבר, הווה ועתיד קולינרי. גל מספר כי הוא למעשה גדל במסעדה, את השיעורים שהביא איתו מבית הספר עשה על הבר והמסעדנות זה חלק משמעותי מהחיים שלו ומהמהות שלו, לכן למרות שתמיד ייחלו לו עתיד אחר בשונה ממה שאבא אידי עושה, הוא לא הצליח להתעלם מהדי.אן.איי הטהור שלו, כי כמו שאומרים "התפוח לא נופל רחוק מהעץ". בשונה ממסעדנים רבים אחרים, משפחת ישראלוביץ' לא משקיעה בעסק וזונחת אותו לטובת ניהול של זרים, אלא מוכיחה כי כשאוהבים משהו על אמת, אפשר גם להצליח. אחרי הטיול הגדול של אחרי הצבא ומגורים זמניים בפריז, גל חזר ארצה והחל ללמוד משפטים, אך בין לבין עבד בעסקים המשפחתיים. במהלך שנת הסטאג' הוא החליט שלמרות הכול, הוא יעבור את המבחן, אך לא יעסוק בעריכת דין, אלא במה שהוא באמת רוצה לעשות יותר מהכול, לגרום לאנשים ליהנות מאוכל, אבל אוכל טוב.

13730887_510295032498650_4748307787615258942_o

אל הפיצה הוא הגיע מתוך רצון ליצור שינוי משמעותי בנישה, אחרי שנים שנהג להזמין פיצה ממגוון פיצריות בעיר, אף פעם לא הסתפק ולאור הפריחה המשגשגת של הפיצריות בעיר תל אביב, הוא הבין שזה יכול לקרות גם באשדוד "פיצה איכותית זה משהו שחסר באשדוד, משהו טוב וייחודי בשונה מהפיצות התעשייתיות, "האיטלקי בחוף" מספק פיצה בוטיק, עם טעמים מדויקים שלקח לנו זמן להגיע אליהם, אך בסופו של דבר הגענו לטעם הנכון ואני מאוד מרוצה".

2

אחרי שההחלטה כבר נולדה, הוא חקר את התחום ונכנס לנדבכים עמוקים ביותר, ביקש ליצור פיצה אותנטית כמו של המאמות בנאפולי שלא היו זקוקות למערוך, אלא לתנועת ידיים אסלית שלמדו מהדור הקודם. אחרי חודשיים מיום ההחלטה על העסק, הוא כבר עמד על הרגליים, התנור הוזמן ישירות מאיטליה וגם היועץ הקולינרי, השף מנה שטרום שהביא את הפיצרייה הנפוליטנית לישראל כבר לפני 18 שנים. בעברו הרחוק הוא עבד במסעדת דון אלפונסו 1890 שבדרום איטליה, מסעדה המחזיקה בשני כוכבי מישלן, היום הוא יועץ קולינרי ובונה התפריט החדש של רשת 'ספגטים'. שטרום נכנס עם גל למטבח, הדריך אותו מ-א' עד ת', הכול על רזי הפיצה האיטלקית; הבצק, הרוטב, האפייה וכמובן חומרי הגלם האיכותיים ביותר. "כשהחלטתי שאני פותח את הפיצה, אמרתי שאעשה את הכי טוב, הקמח והעגבניות מאיטליה, אנחנו משתמשים רק במוצרלה איכותית של גד, חומרי הגלם מאוד יוקרתיים כמו הטונה של אידי, תירס מקלחים טריים, פטריות שעוברות בישול עם שמן כמהין, ארטישוק איטלקי ועוד". בין היתר, אם כבר מדברים על אותנטיות, גם לגבי ההתפחה של הבצק גל לא מתפשר, הוא מסביר "זה לא זבנג וגמרנו, תפיחה של בצק לפיצה צריכה להיעשות עם הרבה תשומת לב, זה מה שמשפיע בסופו של דבר על כל הבסיס וכמובן על הטעם". את הבצק מתפיחים במשך 24 שעות בקירור וחלק מהזמן בטמפרטורת החדר, תהליך ארוך וקשה תפעולית שמצריך טיפול בבצק ובהכנתו בכל יום בשביל היום למחרת "יום אחד נגמר לנו הבצק והודענו לכל מי שהתקשר להזמין כי נגמר הבצק, אנחנו לא מזייפים ולא עושים כמעט, אלא נותנים מעצמנו את הכול בכדי שהאנשים יקבלו את הטוב ביותר, זה משהו שלמדתי רבות מאבא שלי, שלא מתפשר על איכות, אלא בוחר בטוב ביותר, אפילו אם זה יתבטא בפחות רווח".

16796906_603540309840788_415494801282614496_o

13730887_510295165831970_4034590213323141450_o

הוא מודה כי שמע את השמועות שהפיצה של "האיטלקי בחוף" היא פיצה יקרה מהרגיל, אך בהתייחס לשמועה הוא אומר "השאיפה שלי לא להיות הכי זול, אלא הכי טוב אך למרות הכול אנחנו יותר זולים מהרשתות הגדולות וממש לא מתיימרים להילחם בפיצריות שמרשות לעצמן למכור פיצות עם חומרי גלם זולים ב-20 שקלים". גל מספר כי מאז ש"האיטלקי בחוף" נפתחה, מסעדת "החוף" זוכה לביקורים רבים של משפחות עם ילדים, מה שהיה פחות נהוג לפני כן. הרצון שלו הוא לאפשר לכולם ליהנות מהפיצות האיכותיות, על כן למרות שחומרי הגלם יקרים, הוא הוזיל את המחיר לעומת ההוצאות ואומר כי האני מאמין של הפיצרייה הוא כי האיכות של המוצר מעל הכול והאיכות מובילה לטעם. כרגע הפיצה שמגדירה הכי טוב את "האיטלקי בחוף" היא המרגריטה הצנועה והמדויקת, שלמרות המראה הנקי שלה, היא הכי טעימה ומתאימה לכולם: בצק דק, רוטב עגבניות, מוצרלה ובזיליקום ותו לא, בדיוק כמו שהאיטלקים אוהבים. אך אם בא לכם פיצות מיוחדות, כאלו שאף פעם לא טעמתם באשדוד, אז כדאי שתזמינו את הפיצה הפופולארית בקרב האשדודים: היוונית- רוטב עגבניות, מוצרלה, בצל, גבינה בולגרית, זיתי קלמטה שחורים ופלפל חריף! למיטבי לכת אני ממליצה על קרצ'ופי- רוטב עגבניות, מוצרלה, ארטישוק איטלקי, בצל סגול, עגבניות שרי, פרמזן ועירית. לכל מי שמעדיף את הפיצה שלו טבעונית, גם לזה יש פתרון קולינרי מעולה של פיצה טבעונית עם רוטב עגבניות, גבינת קשיו, ארטישוק איטלקי, עגבנייה ובצל.

17015910_607072569487562_4329942150242467856_o

13701232_510295095831977_8356096536299271391_o

מבצעים?

2 פיצות רגילות עם קוקה קולה ב- 100 שקלים או פיצה מהמיוחדים + פיצה מרגריטה וקוקה קולה ב-115 שקלים. בנוסף, כל מי שמזמין 2 פיצות מיוחדות, מקבל בקבוק קוקה קולה!

15369260_571680839693402_672678366593709521_o

בינתיים, ההכנות לקראת הקיץ בעיצומן, מסעדת "החוף" מתחדשת מעט עם טאצ' אפים של אחרי החורף ואתם יכולים להגיע וליהנות מתפריט מגוון ואיכותי ועכשיו גם מפיצות משובחות של "האיטלקי בחוף" שדרך אגב עובד כרגיל בכל ימות השבוע וגם בפסח.

15391292_572083809653105_6022959986768185286_o

לתפריט ולהזמנת משלוח: 

האיטלקי בחוף אשדוד

קרדיט צילום: אבי רוקח

כתבתה של שירן כהן שי