אירוח גאורגי באולמי "טמאדה"

אוכל אותנטי על טהרת המטבח הגיאורגי

אולם אירועים גיאורגי באשדוד

אתם בחרתם

מנות הדגל באשדוד

אשדוד, כבר מזמן הוכתרה כפנינה קולינרית, לא רק בגלל הקרבה לים והקשרים עם הדייגים בעיר, אלא בגלל החזון הגדול שיש לצעירים על סצנת הבילויים והאוכל באשדוד

העולם של עלמא

מקום בילוי, בר ואוכל

קובה באמצע רחוב יונה הנביא

מסעדת אנדיב חוגגת פסח טעים וכשר

מלון ווסט אשדוד מזמין אתכם לארוחת גורמה בחג הפסח, לצפייה בתפריט לחצו כאן!

גיא פרץ מסכם 25

ומכין לכם חלומות יווניים

ראיון חגיגי עם אחד השפים העסוקים בישראל

הג'וב האיטלקי

מסעדת "החוף" מארחת בגאון את "האיטלקי בחוף"

התפוח לא נופל רחוק מהעץ

הבראנץ' היווני של אנדיב

אתמול(חמישי) המנכ״ל הנכנס של מלון ווסט אשדוד, יניב אדיבי, השיק לראשונה את ארוחת הבראנץ׳ המפנקת במסעדת ׳אנדיב׳! כל המי ומי חגגו בפסטיבל טעמים יווניים והרימו לחיים! יאסו! אם בא לכם, גם אתם יכולים!

דג הזהב של אלירן מורד

אלירן מורד מגשים חלום במסעדת הדגל בני הדייג

מה המשאלה שלך?

מכרה זהב ברחוב רוגוזין

סניף חדש של גולדות בעיר- הבטחה גדולה לאוכל רחוב באשדוד

יום חמישי   09/03/2017

דג הזהב של אלירן מורד

תמיד כשמדברים על דג זהב אני מנסה לחשוב על שלוש משאלות שיגשימו עבורי כמה חלומות, אלירן מורד, רק בן 29 והוא כבר הצליח להגשים את החלום הגדול שלו, אם תשאלו אותו מי היה עבורו דג הזהב, הוא יענה לכם בלי להסס, בני הדייג! /כתבתה של שירן כהן שי
דג הזהב של אלירן מורד | מגזין אשדוד בתפריט | פורסם: 09/03/2017

 

תמיד כשמדברים על דג זהב אני מנסה לחשוב על שלוש משאלות שיגשימו עבורי כמה חלומות, אלירן מורד, רק בן 29 והוא כבר הצליח להגשים את החלום הגדול שלו, בעיקר עם הרבה עבודה קשה , אך אם תשאלו אותו מי היה עבורו דג הזהב, הוא יענה לכם בלי להסס, בני הדייג! "נולדתי בבת-ים בבניין סמוך לבניין בו התגוררה משפחת רבה, לשם הייתי הולך בכל הזדמנות כשהייתי רוצה לחמוק מבית הספר, אני ויוסי, הבן של בני היינו מתחבאים בבית ומייחלים לרגע בו בני יזמין אותנו להצטרף למסע דייג בספינת הדייג שעם השנים הכרתי כה טוב, עד שהתחלתי בעצמי לצאת לים ולהביא אוצרות".

לפני שנמשיך, תראו מה מצפה לכם בהמשך הכתבה:

DSC_3428

 

אלירן מספר כי מה שמשך אותו לאוכל הם הטעמים מהמטבח הביתי, הטריפוליטאי, מטבח בו מה שקובע זו היד המתבלת והאהבה שמשקיעים בכל מנה. מגיל 9 הוא זוכר את עצמו צופה בכל צעד של בני, מייחל להיות כמוהו ומביט בו בהרבה הערצה, "בני היה כמו אבא שלי, נצמדתי לסינר שלו מגיל צעיר, הייתי צמא לידע, הלימודים לא עניינו אותי, רציתי להיות במסעדה וללמוד את כל המהלכים, בייחוד במסעדה כה מצליחה כמו בני הדייג".

Kdgdc 9nq

המסעדה הראשונה של בני נפתחה ביפו, לשם הגיעו כל המי ומי; שחקני הוליווד, שחקני כדורגל, ראשי ממשלה, חברי כנסת ועוד. כיום מסעדת הדגל נמצאת בנמל תל אביב, גם אליה מגיעים כיום אינספור אנשים מוכרים שלא מוכנים לוותר על הטעם הטרי של הים. עם הזמן, הביקוש לאותו אוכל אותנטי ומקורי עלה וגבר, מה שיצר את הרצון להרחיב את העסק לערים נוספות ואפשר לבני משפחה נוספים לנהל חלק מהאימפריה של בני הדייג. יוסי, חבר הילדות של אלירן, בנו של בני, הוא הבעלים והמנהל של הרשת כולה ואחראי לפריחה ולשגשוג, זאת הוא עושה על ידי שמירה בשימוש של חומרי גלם איכותיים, טעם טרי ושירות לא פחות ממצוין. ממנו, דרך אגב, אלירן למד כיצד לנהל מסעדה, בהיותו מנהל במשך 5 שנים את בני הדייג בתל אביב "יוסי הוא זה שלימד אותי לגבי השירות וכל מה שמעבר למטבח, במהלך התקופה שעבדתי כמנהל המסעדה, הייתי ישן אצלו וזו ללא ספק אחת החוויות המהנות שהיו לי בחיים, אני חייב לו הרבה".

 DSC_3452

אחרי שיצר לעצמו קשרים, גיבש את דרך המלך לניהול מסעדה משלו, הגיע הזמן לעשות שימוש במשאלה של דג הזהב, לפני כשנה וחצי נפתחה מסעדת דגל נוספת של "בני הדייג" באשדוד ב"גן העיר", אלירן אומנם אבא לשני ילדים ובן הזוג של אתי, אך בזכותה ובזכות המשפחה הוא מצליח לתת את כל כולו למסעדה, לטפח אותה כמו ילד שלישי ובסופו של דבר היא אומר כי למרות הקושי שרואים את המשפחה לרוב רק בסוף השבוע, זו חוויה מתגמלת "זה הדבר היחיד שאני יודע לעשות הכי טוב וזה כיף לי, הלקוחות האשדודים הם אנשים טובים ומאוד מפרגנים והאמת שלא תיארנו שהמסעדה תהיה כזו מוצלחת, בייחוד שהיא הכשרה היחידה, אנחנו שומרים על השם של בני שמוביל כבר 30 שנה וזה מוכיח את עצמו."

DSC_3464

במהלך הראיון, אלירן לא היה שקט לרגע, עיניו שוטטו בכל עת בין המטבח לבין הלקוחות שסעדו במסעדה. כל 5 דקות הוא מפסיק אותי, מבקר שולחנות ובודק כי האוכל לטעמם, יוצר קשר עין עם המלצרים ולא נח לרגע. אין ספק כי מדובר בבנאדם שנולד לעסוק במקצוע, מקצוע אשר ידוע בקשיים שהוא מביא עמו. בכל משפט שני הוא מודה לבני ויוסי רבה שלקחו על עצמם אותו כבן טיפוחים ומבקש בכל לשון של בקשה שהכתבה תתמקד בהם ולא בו. כאדם צנוע הוא ממשיך לדבר בשבחם של אחרים ומספר כי הצוות של המטבח ברמה מאוד גבוהה ומעיד כי בני בחר כל אחד ואחד מהם, כי הוא שואף למצוינות במטבח ולא פחות. "המטבח עובד עם חמישה טבחים בכל סרוויס ואחד אקסטרא, מי שמוביל את המטבח הם השף הנכבד רועי הללי והסו שף אביעד מורד, הם יוצרים בכל עת מנות יצירתיות, בנוסף לתפריט הקבוע, מה שמרענן את התפריט ומאפשר לנו לצאת מהקופסא. כל מנה כזו אנחנו מגישים ללקוחות ללא תשלום לחוות דעת, בכדי לדעת אם אכן להריץ אותה".

בתור אדם כה נעים הליכות, אין ספק כי היה ברור שהתושבים האשדודים יתחברו אליו בקלות, הוא מקבל שיחות של הזמנות ישירות אל הנייד שלו ולא מעביר אותן הלאה, הוא נוהג עם הלקוחות כחבר ומעניק יחס אישי, בדיוק כמו שיוסי רבה לימד אותו. זו הדרך שלו לאפשר ללקוחות ליהנות מהאווירה ולקבל אירוח אדיב כמו שהיה רוצה לקבל בעצמו.

אם כבר דיברנו על המטבח, אז כדאי שנדבר על האוכל, טעמים משכרים ששכנעו אותי שמדובר במסעדה הקבועה שלי, השף רועי הללי והסו שף אביעד מורד שולטים במטבח כמו זירה מקצועית, אותה הם מכירים כמו כף ידם. לכל מנה יש מעוף רציני והרבה מחשבה יצירתית, של טעמים שדוקרים אותך (במובן הטוב של המילה). לא סיימתי להתפעל מהיופי של המסעדה, מהאריחים היווניים, מהתאורה הקסומה ומכל הפריטים הקטנים שמזכירים את הים, כבר הונחו על שולחני מגוון סלטים מיוחדים, שלבדם יכלו לספק אותי כארוחה שלמה.

DSC_3360

DSC_3362

אחרי כמה טעימות שפתחו לי את התיאבון, המנות הראשונות לא הפסיקו להגיע, כל מנה מצוירת בטעם טוב וצבועה בצבעים חיים, מה שהזכיר לי להעלות תמונת אוכל מושלמת לאינסטגרם, מנת קרפצ'יו סלמון מטורפת בתיבול שמן זית, לימון טרי ומלח ים אטלנטי, מלווה בקונפי שרי, בצל ירוק, טבעות צ'ילי ירוק ואדום, עלים של נענע טריים, צנוניות, בלסמי מצומצם וקרם חציל לבן.

DSC_3368

עם טעם לימוני מושלם המשכתי לחציל בלדי שעשה לי טוב על הלב עם נגיעות מתוקות של חמוציות, בנוסף קונפי שום, מלח, לימון, סלסלת עגבניות, קראנץ' עדשים וטחינה.

DSC_3395

המשכתי עם הדגים הנאים אהוביי לסשימי דניס אלוהי בליווי רוטב ויאטנמי עם בוטנים, בצל ירוק וקרם חציל לבן. איך אני אוהבת עקיצות של טעמים, הרבה לימון וקצת סוכר, התאהבתי!

DSC_3387

בכדי להרגיע את המצפון, היה שם גם סלט קצוץ וסלט סלמון עם חסה, צנוניות, צ'ילי אדום, בוטנים ועוד הרבה דברים טעימים ששכנעו אותי להכין את הסלט בבית.

 

DSC_3419

DSC_3399

 

מפה לשם, נחתי כמה רגעים והמשכתי לטעום, כי אין ברירה, הכול כל כך טעים!

קציצות דגים בתבשיל חריימה עם הרבה קונפי שום בדיוק כמו שאני אוהבת!

DSC_3413

אם כבר דיברנו על אינסטגרם, הנה עוד תמונה מושלמת שבטוח תביא עמה הרבה לייקים, סביצ'ה סלמון עם שמן זית, לימון טרי, מלח ים אטלנטי...מונח על סלסלת עגבניות תמר...טעייייים לי!

DSC_3383

לא עדיין לא הסתיימה ארוחת המלכים הזו, המשכתי עם קוביות סלמון אפויות בתנור בליווי טחינה, עגבניות שרי ופטרוזיליה!

DSC_3389

ואיך שלא, לסיים בקינוח של מלך הים, הלברק בהדרו המושלם, פשוט כמו שהוא, אפוי במלח בלי שמן ובלי שחקני תגבורת, מושלם, בדיוק כמו הים הכחול שמציץ מבעד לחלון המסעדה.

DSC_3445

אין ספק שזו הייתה חוויה מוצלחת של אוכל מעולה ואווירה מושלמת, בדיוק מה שאנחנו צריכים באשדוד. אני בטוחה שזו הצלחה לטווח ארוך! אם גם אתם רוצים ליהנות מארוחה כיד המלך או להשתמש באחת ממשאלות הדג שלכם, במוצאי שבת הקרובה, נערכת מסיבת תחפושות מרהיבה במסעדה עם 3 זמרים אורחים שיעשו לכם הרבה שמח, תנסו להזמין מקום, לא בטוחה אם נשארו מקומות, אבל שווה לנסות!

כתבתה של שירן כהן שי

צילום: שירן כהן שי

לתפריט המסעדה ולהזמנת מקום: לחץ כאן