מסעדת אנדיב חוגגת פסח טעים וכשר

מלון ווסט אשדוד מזמין אתכם לארוחת גורמה בחג הפסח, לצפייה בתפריט לחצו כאן!

גיא פרץ מסכם 25

ומכין לכם חלומות יווניים

ראיון חגיגי עם אחד השפים העסוקים בישראל

הג'וב האיטלקי

מסעדת "החוף" מארחת בגאון את "האיטלקי בחוף"

התפוח לא נופל רחוק מהעץ

הבראנץ' היווני של אנדיב

אתמול(חמישי) המנכ״ל הנכנס של מלון ווסט אשדוד, יניב אדיבי, השיק לראשונה את ארוחת הבראנץ׳ המפנקת במסעדת ׳אנדיב׳! כל המי ומי חגגו בפסטיבל טעמים יווניים והרימו לחיים! יאסו! אם בא לכם, גם אתם יכולים!

דג הזהב של אלירן מורד

אלירן מורד מגשים חלום במסעדת הדגל בני הדייג

מה המשאלה שלך?

מכרה זהב ברחוב רוגוזין

סניף חדש של גולדות בעיר- הבטחה גדולה לאוכל רחוב באשדוד

אחד למען כולם, כולם למען אחד

מסעדת ארמיס מתרגמת את סיפור שלושת המוסקטרים

חתונה על הים בגני בלו קאסל

עיצוב מודרני, שירות נפלא ואוכל משובח

הבראנץ' באנדיב

מסעדת אנדיב במלון ווסט משיקה בראנץ' חדש באווירה טובה

יום ראשון   07/04/2013

השף גיא פרץ מדבר על הכל/ סיון קידר

שף גיא פרץ פותח את מסעדת "אנדיב" במלון "west", חוזר אל השורשים בבית אמא, ומבקר בבית השגריר היפני.
השף גיא פרץ מדבר על הכל/ סיון קידר | מגזין אשדוד בתפריט | פורסם: 07/04/2013

לפגישה עם השף גיא פרץ אני מגיעה אל מסעדת "אנדיב" החדשה, שנפתחה לאחרונה במלון west שבחוף לידו. "אנדיב" היא הצלע השלישית בסדרת המסעדות שגיא החליט לפתוח דווקא בפריפריה כחלק מההתמחות שלו.

ונראה שגיא פרץ מתמחה כבר כמעט בכל, הוא מאסטר שף בינלאומי, שף קונדיטור, שוקולטייר וטכנולוג מזון. כשף וכקפטן נבחרת השפים הישראלית, הספיק לטייל במקומות רבים בעולם, ואף להביא כבוד לארצנו הקטנה, כשהוא קוטף בדרכו 13 מדליות זהב בתחרויות שונות, ביניהן בישול בשמן זית, אליפות העולם בהכנת קוסקוס, תחרות בישול טאפאסים ועוד.

גיא-פרץ-אשדוד

גיא יורד אל העם גם דרך יצור מזון, המונח על שולחן ביתנו. את סדרת הסלטים של מיקי אתם מכירים? חומוס אבו- גוש מוכר לכם? אלו הם אך מעט מרכיבי המזון המקשטים את שולחן השבת של רבים מאיתנו.

ואפרופו שבת, "בשבת אני עם המשפחה", מספר גיא, שחוק ברזל במטבחים שלו הוא אוכל כשר.

אל תחום המסעדנות הוא הגיע מתחום העיצוב. גיא נהנה מעיצוב המסעדות שלו לא פחות מעיצוב המנות. הוא עוסק גם בייעוץ בתחום ובבניית קונספט, והספיק לפתוח 220 מסעדות בארץ ועוד 30 מסעדות בחו"ל. כיום הוא מנהל משקאות ומזון ב- 11 בתי מלון ברחבי הארץ, והוא נושא עימו 3 ספרים שראו אור, "ספר הבשר של גיא פרץ", "פשוט להיות שף" ורב המכר, שזכה בתואר ספר השנה של ידיעות אחרונות, "קסם המטבח המרוקאי".

אבל נחזור להתחלה. גיא נולד בעיר אשדוד, באזור א', בבית מרוקאי, דור שלישי למשפחת שפים וטבחים מדופלמים, כך שבאופן טבעי השתלב בתחום. כבר בגיל 14 החל את לימודי הנוער בתדמור, למרות שהמשפחה קיוותה שיבחר בתחום קל יותר לפרנסתו. מבית אימא לקח את הפסטייה המרוקאית, שהפכה למנת הדגל במסעדות שלו, וגם טאג'ין הדגים תפס מקום נכבד בתפריט. הוא נהנה לבשל מנות איכותיות עם חומרי גלם פרימיום, בשר מיושן היטב ודגה טרייה היישר מהים התיכון. גיא אוהב שהלקוח מזהה את המנה אותה הוא מזמין, "זה חלק מהגישה שלי ללקוח", הוא מספר," אני אוהב שהלקוח קורא את התפריט, ומקבל את מה שהוא ציפה לו לפי מה שקרא. אבל בשבילי להיות מסעדן זה לפני הכול להיות מארח בנשמה. מסעדן צריך שחוויית האירוח של הלקוח תהייה מושלמת מהרגע שהוא חיפש אותו באינטרנט ועד הרגע שהוא עזב את המסעדה, וזה לא תלוי רק באוכל. מלבד האוכל, שצריך תמיד להיות באיכות גבוהה, חשוב לדאוג לניקיון ולנראות המסעדה, לאווירה ועוד. המסעדנות מורכבת הרבה יותר מלבשל אוכל טעים".

מזל טוב על פתיחת המסעדה החדשה. תוכל לספר לי קצת על "אנדיב"?

"אנדיב היא מסעדה בעלת מטבח ים תיכוני משובח עם מנות שף מעוצבות ומוקפדות. היא חלק ממסעדות היוקרה הפריפריות שפתחתי, ,"קונפי" בחיפה ו"גספצ'ו" באשקלון. "אנדיב" נפתחה באשדוד כדי שאוכל לחזור למקורות".

מסעדות-באשדוד

(השף גיא פרץ צילום: אדי ישראל)

מה גילית על הקהל האשדודי?

"הקהל האשדודי נהנה לאכול ומעריך מאוד אוכל איכותי וטוב. אני גם מעריך מאוד את החשיפה שתחום האוכל מקבל בשנים האחרונות דרך כל תוכניות הבישול. הקהל נפתח לדברים חדשים, והיום מנות כמו קרפצ'יו וסביצ'ה הן לא שפה זרה. הקהל נפתח למנות חדשות וזה מבורך".

מהיכן אתה מקבל השראה?

"אני מטייל המון בחו"ל, לפחות פעם בחודש, כל הזמן משתתף וצופה בתערוכות, תחרויות, פסטיבלים ועוד. בדיוק עכשיו אני עומד לצאת לכיוון ביתו של השגריר היפני, הגיע דג חדש לארץ, "האמאצ'י", נשמע מעניין".

נראה שגיא כבר הספיק כמעט הכול, ועם זאת, הוא מלא תשוקה ואהבה לתחום. ולשאלתי, למי תרצה לבשל ארוחה? קיבלתי תשובה מחממת את הלב- "לכל מי שירצה".

עמוד המסעדות של אשדוד בתפריט