יום שלישי   26/11/2013

מסעדת הבלזק אשדוד- אחד על אחד עם השף נתי שפריר

נתי שפריר, בן 39, יליד העיר אשדוד והבעלים של מסעדת הבלזק שרק לאחרונה חגגה 14 שנים מיום הקמתה. אצל נתי אני מרגישה בבית, ככה העסק עובד, ועדיין לא ברור גם לנתי עצמו מה הדבר שגורם לכך. אני פולשת אל המטבח ותופסת אותו עם ידיים מלאות בבצק "אני בדיוק מכין קישים לסעודה משפחתית לבקשת לקוחה קבועה שלנו" הוא מספר. ואין זה מחזה יוצא דופן- נתי ידוע כשף מוכשר שיודע להתאים את התפריט לשביעות רצון הלקוחות, ולא פעם הוא מתבל ומשדרג את המנות עם חומרי גלם לא שגרתיים
מסעדת הבלזק אשדוד- אחד על אחד עם השף נתי שפריר | מגזין אשדוד בתפריט | פורסם: 26/11/2013

נתי: "יש לי בראש מגירות של פרוייקטים, כל מיני מתכונים וניסויים קטנים שאני שואף לבחון. אז אם אני מטייל בשוק ונתקל בחרשוף- אני פשוט חייב לעשות איתו משהו". האמירה חצי צינית- חצי רצינית, אך אין זה מחזה מפתיע למצוא את נתי מכין טחינה עם בננה וקארי, סמבוסק עיראקי או צוואר טלה עם כרוב אדום ותמרים- מעניין, מאתגר וטעים.

מסעדת-בלזק-אשדוד

והשווקים מוכרים וחביבים על נתי במיוחד. הוא אוהב לטייל, לטעום, לחוש את האנרגיה ולקבל השראה. הוא מעריך מוסיקה ומשלב מופעים אינטימיים ומיוחדים בבלזק. אומנים מהשורה הראשונה הופיעו וממשיכים להופיע כאן, ביניהם דנה ברגר, עמיר לב, סיון שביט, דן תורן, איתי פרל, שרון מולדאבי ועוד. ההופעה הראשונה בבלזק היתה של להקת גולדולינס האגדית. נתי מספר "פגשתי אותם במקרה, והזמנתי אותם לאכול אצלי תמורת דיסק. הם הגיעו והציעו להופיע. הם הגיעו עם 2 גיטרות ללא ציוד הגברה והיה מדהים. מאז פנו אלי אומנים נוספים, וההופעות הפכו להיות חלק בלתי נפרד ממסעדת בלזק.

את תחילת דרכו החל נתי בתדמור, שם התמחה ברזי הבישול והקולינריה, והתאהב במטבח הצרפתי. "היום המטבח הצרפתי מתמזג עם המטבח הישראלי", מספר נתי, "כי אנשים פחות מחפשים את המנה הקטנה בצלחת הגדולה, וצריכים גם אוכל לנשמה". ואם בנשמה עיסקנן, קניינים רוחניים הם חלק בלתי נפרד מנתי וממסעדת הבלזק, שם תמצאו ספרי בישול ואוכל מרחבי העולם של מיטב השפים ומומחי המזון זמינים לעיון, וחלקם אף מוצעים למכירה. אנטוני בורדיין הוא שף ועיתונאי בעל תוכנית בישול חובקת עולם שחביב עליו במיוחד, ומסעדה אהובה על נתי במיוחד היא מסעדת פסקדו השוכנת על קו החוף בעירנו, אשדוד. ברחבי העולם עוד לא הספיק לטייל רבות, אך הוא מעריך במיוחד את תרבות האוכל בברצלונה "מצאתי את עצמי לוגם וורמוט ונהנה ממבחר טאפאסים בעת שביקרתי בחנות משקאות בצהרי היום, וזה עלה לי יורו וחצי בלבד", הוא מספר, "הכל זמין, נגיש וקליל, כולם אוכלים בחוץ ויש היצע מגוון".

מסעדת-בלזק

נתי אוטוטו חותם 2 עשורים בענף. על אף העבודה הקשה והתובענית הוא עדיין נהנה מהעשייה וחולם לפתוח במרכז  באר- מסעדה באווירה קלילה ותוססת, אך בינתיים הוא כאן מחדש מתכונים ומזכיר לנו שכשעושים דברים באהבה הם תמיד יוצאים מוצלחים יותר.

אהבתם את הכתבה צפו בתפריט של מסעדת בלזק