יום שלישי   11/08/2015

ביג מאמא/ סיון קידר

היא המרוקאית היחידה שמכירה דגים רק באקוואריום, אחרי 8 שנים בתחום הנדסאות לוגיסטיקה היא עשתה סוויץ' לעולם המסעדנות, וסוף סוף טעמה ערמונים וחצילים. בגיל 33, אפרת עמיר מתגעגעת לימים בהם רקדה סלסה ונהנית בעיקר מגידול ביתה בת ה-7. מנהלת סניף קפה קפה סטאר סנטר אשדוד חולמת על קונדיטוריית בוטיק נטולת גלוטן ומוכיחה לעצמה ולעולם שדימיון וכוח רצון הם הכלים החזקים ביותר שיש לאדם להגשמת חזונו.
ביג מאמא/ סיון קידר | מגזין אשדוד בתפריט | פורסם: 11/08/2015

אפרת עמיר הגיעה אל ענף המסעדנות ממש במקרה. לאחר 8 שנים בתחום הלוגיסטיקה, הבינה שהיא חייבת שינוי, וממש במקרה הזדמנה אל סניף קפה קפה במתחם הסטאר סנטר. עד אותה עת עבד בסניף הגרוש שלה, יחד הם מגדלים ילדה, ובזמנו הוצעה לה משרה כאחראית משמרת.

עמיר, שהייתה כמהה לשינוי, קפצה על ההזדמנות, ומאז קודמה לתפקיד מנהלת סניף, הספיקה ללמוד קונדיטוריה במכללת השף ולעבור התמחויות שונות מטעם הרשת. "התחום היה חדש לי לגמרי, "היא מספרת, "אבל אני קולטת מהר, ואוהבת לשאול, רציתי להתמקצע בתחום חדש והתמלאתי במוטיבציה. פרט לכך, האמנתי ברשת, כך שידעתי שיש כאן עתיד וורוד. עם זאת, אני ידועה כאדם עקשן שלא מוותר על הדרך שלו לעשות את הדברים. סמכתי על הרשת בכל הקשור לפן הקולינארי, ובחרתי להשקיע בצוות העובדים ובלקוחות".

 Team -cafe -cafe

אפרת (במרכז) עם צוות העובדים של קפה קפה סטאר סנטר.

מצוקת העובדים בענף המסעדנות מוכרת, כמו העובדה שפעמים רבות כוח האדם חסר ניסיון ומקצועיות. איך בחרת להתמודד עם הקשיים הללו?

אפרת: "אני מאמינה שצריך לתת הזדמנות לכל מי שמעוניין בה. גם אני הגעתי נטולת ניסיון וידע, ואני תמיד מזכירה את זה לצוות שלי. אני מסבירה גם שצריך להתחיל ממשהו, ולחפש תמיד דרכים נוספות ללמוד ולהתפתח. אני דוגמה חיה לכך. צוות העובדים יודע שאני תמיד זמינה בשבילו, וכבר הכתירו אותי כמאמא של קפה קפה. אני משתדלת תמיד לעודד ולטפח, למרות שאני מרוקאית עם פיוז קצר. הדבר היחידי שחשוב לי באמת מהעובד זה לויאליות".

איך את מאזנת בין החיים הפרטיים והמקצועיים לאור העובדה שאת אם חד הורית?

אפרת: "זה מקצוע קשה מאוד ותובעני. ממש עכשיו בחופשת הקיץ אני מרגישה כמו תמנון שחולש על כמה דברים במקביל, ואין ספק שזו לא עבודה קלה. אני מביאה את הילדה איתי לעבודה כשאין ברירה, ומשתדלת שזה יהיה לזמן קצר, אבל למזלי, אנחנו לא עובדים בשבת. הקושי האמיתי שלי במקצוע הוא לרצות את הקהל שתמיד מעלה את הרף, אבל זה גם מניע אותי תמיד להיות טובה יותר, ולהוביל אחרי את העובדים ואת הסניף כולו. אין ספק שאתגר עושה לי טוב"!

 Efrat -cafe -cafe

לא מפחדת מאתגרים. אפרת עמיר.

בשנתיים האחרונות הסניף עבר תפנית, והפך לכשר למהדרין. קהל הלקוחות הפך רבגוני, ומביא גם משפחות מעורבות לסעוד בקפה קפה. אפרת: "המעבר היה לא פשוט, אבל משתלם! כמובן שפנינו לפלח שוק רחב שהיה זקוק למקום נעים ואיכותי, שמבין את צרכיו, אבל יותר מזה, משפחות מעורבות (חילונים וחוזרים בתשובה) לא מפסיקים להודות לנו, שיש מקום בילוי משותף ומהנה למשפחה, ושהבילוי בו משתלם ואיכותי".

וגם הרשת, קפה קפה, אכן נותנת עבודה! בשנה האחרונה הושקו "מנות השפים", שנוצרו מפרוייקט מיוחד, בו אוגדו כלל השפים של הרשת, ויחד יצרו מנות חדשות, ויש לציין טעימות להפליא. במסגרת הפרוייקט נבחרה גם מנה מבין מאות מנות שהוצעו על ידי הגולשים מערי הפריפריה בדף הפייסבוק של הרשת מתוך הרצון לטפח את הערים הפריפריות. המנה הנבחרת, "הסלט של מתן" נוצרה על ידי השף מתן עמירה, ובה סלק חצי מאודה, חצי צלוי בגריל, קרעי מוצרלה, עגבניות שרי, אגוזי מלך, פלפל ירוק חריף, שמן זית וטימין, בתיבול וינגרט אספרסו ודבש. מסתבר שהטעמים המיוחדים והשילוב המוצלח ביניהם הפכו את "הסלט של מתן" למנת דגל בסניף סטאר סנטר.

 Cafe -cafe -ashdod -1

המנה של מתן. צילום: יח"צ

בשנה האחרונה החלה עמיר מפנטזת על קונדיטוריית בוטיק יצרנית על טהרת המאפים ללא גלוטן. אפרת: "לאחרונה גיליתי שאני חולה בצליאק, מה שאומר שמוצרים שמכילים גלוטן גורמים לי סבל נוראי בלשון המעטה. הבעיה היא שמוצרים ללא גלוטן עולים פי 5 ממוצרים שמכילים גלוטן, ואפילו על פיתה בודדת אני משלמת קרוב ל- 6 שקלים. כאם חד הורית הנושא נוגע בי יותר ויותר, ואין ספק שמחאת חולי הצליאק והרגישים לגלוטן צריכה להישמע. יש ניצול של הצרכנים, שנאלצים לשלם מחירים מופקעים על כל פריט בסיסי, וזה מקומם!"  

והנה כמה פיסות מידע נוספות על אפרת...

היא רקדנית סלסה מעולה, אך מפאת חוסר זמן, כיום קופצת על המיטה יחד עם ביתה.

היא גדלה בבית מרוקאי, שמכיר דגים רק באקוואריום.

פסטת הערמונים של קפה קפה גרמה לה לטעום לראשונה ערמונים, ולהתאהב בהם.

היא אוהבת לאפות ולבשל בבלאגן, כי זה נותן לה תחושת עשייה.

 Cafe -cafe -ashdod -2

מנות שפים בקפה קפה. צילום: יח"צ

עוד בקפה קפה סטאר סנטר:

קייטרינג חלבי כשר למהדרין, מגשי אירוח באיסוף עצמי או במשלוח.

חדר V/I/P לאירועים פרטיים עד 15 סועדים, ובו מסך טלויזיה להקרנת סרטונים ומצגות.

 

לתפריט הכשר למהדרין לחצו כאן!

 תגובות יתקבלו בברכה... בתחתית העמוד.