יום שבת   25/05/2013

המקסיקני טורטיה אשדוד

כשאלירן שטרית החליט לפתוח את הטורטייה בר, "המקסיקני אשדוד", הוא ידע שנכנס לתחום לא פשוט, והוא כבר עבר דבר או שניים בחיים, אך הוא מודה שההתחלה לא הייתה פשוטה.
המקסיקני טורטיה אשדוד | מגזין אשדוד בתפריט | פורסם: 25/05/2013

אלירן הוא אב לשניים, בן 29, נשוי לאשת חלומותיו, אשר למענה ולמען ילדיהם הקריב קריירה צבאית מכובדת, שארכה 10 שנים. הוא התחיל כלוחם קרבי בגדוד לביא, במלחמת לבנון השנייה שירת בגדוד 55, ואחר כך עבר לקשר ואלקטרוניקה. היום הוא סרן במיל' עם זיכרונות שמלווים אותו מתקופת הלחימה במלחמת לבנון השנייה, "עברנו דברים לא קלים", הוא מספר, "המראות והחוויות עוד מלווים אותי, יש תאריכים מסוימים לאורך השנה שמציפים בי את הזיכרונות והמראות הקשים, אבל החיים לוקחים אותנו קדימה ולא אחורה". הקריירה הצבאית הסתיימה מכיוון שהתבקש לעבור לצפון. אלירן: "אשתי עצמאית כבר 9 שנים פה באשדוד, לא היינו מוכנים לעבור צפונה, ואני לא הייתי מוכן לראות אותה ואת הילד רק פעם בשבועיים, אז החלטתי לעשות הסבה מקצועית".

אלירן-שטרית

 (אלרין שטרית - הבעלים של מסעדת סנור) צילום: רבי רוקח

בתום שירות הקבע עבר אלירן משבר, מאחר ולא ידע לאן מועדות פניו. הוא עבד זמן מה בנגרייה של אביו, והחליט שזהו לא מקומו. במקביל קיננה בליבו האהבה לאוכל המקסיקני והספרדי, והוחלט לפתוח המקסיקני טורטייה אשדוד. "גם בצבא תמיד הייתי לוקח פיקוד במטבח או בשטח, ומאלתר עוגות מביסקוויט, גבינה וסוכר" הוא מספר. את המקום הקים במו ידיו יחד עם אחיו ואביו, אך על ההכנות והבישולים מנצח חמו של אלירן, ראובן גור, שאחראי לסלטים ולתבלינים הייחודיים בסניור.

הייתה תמיכה מלאה מהבית?

אלירן: כמובן. אשתי היא אשת חיל, איתי באש ובמים. אומנם היום אני רואה את הילדים פחות מבעבר, אבל היא הכי מבינה ומפרגנת, ואפילו מגיעה לפה עם ארוחה מהבית בצהריים. בסך הכול   אנחנו מבינים שזה עסק שדורש הקרבה, ובכלל, זה עסק חדש שדורש המון יחס, כמו תינוק".

למה "המקסיקני"?

אלירן: "בחרתי 25 שמות עם קונוטציות מקסיקניות, והקראתי אותם לאשתי, לאימא שלי ולאחי. אחרי 3 שעות התקשרתי אליהם ושאלתי אותם אילו שמות הם זוכרים, וכולם זכרו את ה"סניור". אחר כך בחרנו את הפלפל החריף כלוגו, כי אי אפשר לחשוב על אוכל מקסיקני בלי משהו שיחמם את הפה, ואז התחלנו לעצב את המקום. רצינו אוירה צעירה והומוריסטית, אז הכנסנו טפט קיר עם קריקטורות של מפורסמים, כשכל אחת מהדמויות היא סניור [או סניוריטה]".  

עם פתיחת העסק קיבל אלירן צו 8, שהביא אותו להתייצב לשירות מילואים במבצע "עמוד ענן". הסניור היה בחיתולים, ואלירן מצא עצמו מנהל את העסק בשלט רחוק. "העובדים פתאום עזבו את העיר, הלקוחות נבהלו עם האזעקה הראשונה, ואני לא יכולתי להיות בעסק. זה היה קשה, אבל הנה, זה כבר מאחורינו".  

מה שמעט מאכזב את אלירן הוא חוסר הפרגון ליזמים צעירים בעיר. הוא מספר, "חבר'ה צעירים משקיעים את מיטב כספם בעסקים חדשים, והעירייה לא ממהרת לעזור להם. למען האמת אני לא מחפש עזרה, אבל מעט טיפוח לרחוב הבנאים שהוא רחוב עמוס בעסקי מזון, מסעדות וברים יכול להוביל ליצירת מתחם בילוי ברמה גבוהה יותר. הרבה פעמים במהלך הערב האורות ברחוב כבים, והרחוב חשוך כולו, וזו דוגמה קטנה לכך שקצת הזניחו את האזור".

סניור-טורטיה

יש לך רעיונות, כיצד ניתן לשדרג את הרחוב?

"ברור. אפשר להוסיף מדשאות במדרכות, אפשר להביא מופעים בפורים ויום העצמאות, או סתם לפתוח מדרחוב עם דוכנים אחת לחודש. יש כאן שפע חנייה, ואני חושב שאנשים יוכלו להנות מסוג בילוי שקצת חסר בעיר. זה יביא לכאן את כל שכבות האוכלוסייה, ומגוון רחב של בליינים מהעיר ומחוץ לה, ויראה לאנשים ברחוב שהעירייה מפרגנת. אני באמת מאמין שרק טוב יצא מזה, גם לתושבים וגם לעסקים".

הכתבה בחסות "אשדוד בתפריט" אתר המשלוחים והמסעדות של אשדוד