אירוח גאורגי באולמי "טמאדה"

אוכל אותנטי על טהרת המטבח הגיאורגי

אולם אירועים גיאורגי באשדוד

אתם בחרתם

מנות הדגל באשדוד

אשדוד, כבר מזמן הוכתרה כפנינה קולינרית, לא רק בגלל הקרבה לים והקשרים עם הדייגים בעיר, אלא בגלל החזון הגדול שיש לצעירים על סצנת הבילויים והאוכל באשדוד

העולם של עלמא

מקום בילוי, בר ואוכל

קובה באמצע רחוב יונה הנביא

מסעדת אנדיב חוגגת פסח טעים וכשר

מלון ווסט אשדוד מזמין אתכם לארוחת גורמה בחג הפסח, לצפייה בתפריט לחצו כאן!

גיא פרץ מסכם 25

ומכין לכם חלומות יווניים

ראיון חגיגי עם אחד השפים העסוקים בישראל

הג'וב האיטלקי

מסעדת "החוף" מארחת בגאון את "האיטלקי בחוף"

התפוח לא נופל רחוק מהעץ

הבראנץ' היווני של אנדיב

אתמול(חמישי) המנכ״ל הנכנס של מלון ווסט אשדוד, יניב אדיבי, השיק לראשונה את ארוחת הבראנץ׳ המפנקת במסעדת ׳אנדיב׳! כל המי ומי חגגו בפסטיבל טעמים יווניים והרימו לחיים! יאסו! אם בא לכם, גם אתם יכולים!

דג הזהב של אלירן מורד

אלירן מורד מגשים חלום במסעדת הדגל בני הדייג

מה המשאלה שלך?

מכרה זהב ברחוב רוגוזין

סניף חדש של גולדות בעיר- הבטחה גדולה לאוכל רחוב באשדוד

יום שלישי   14/02/2017

אחד למען כולם, כולם למען אחד

ארמיס זה הוא שמו של אחד משלושת המוסקטרים, חלק מרומן הרפתקאות צרפתי מראשית המאה ה-17. למעשה, במקור אלו היו ארבעה גיבורים ראשיים שהובילו את הרומן, בדומה לארבעת השותפים במסעדת "ארמיס" שהתחברו לסיפור ולרעיון, תוך כדי הקבלה מושלמת למוטו המשותף: "אחד למען כולם, כולם למען אחד"./ כתבתה של שירן כהן שי
אחד למען כולם, כולם למען אחד | מגזין אשדוד בתפריט | פורסם: 14/02/2017

 

ארמיס זה הוא שמו של אחד משלושת המוסקטרים, חלק מרומן הרפתקאות צרפתי מראשית המאה ה-17. למעשה, במקור אלו היו ארבעה גיבורים ראשיים שהובילו את הרומן, בדומה לארבעת השותפים במסעדת "ארמיס" שהתחברו לסיפור ולרעיון, תוך כדי הקבלה מושלמת למוטו המשותף: "אחד למען כולם, כולם למען אחד". המסעדה הוקמה על קו חוף לידו באשדוד, בדצמבר 2015 על ידי דניאל דניאל, רומן קבילוב, סלביק קבילוב ואיגור אהרונוב, ארבעה בני משפחה ביקשו לאחד כוחות ולהוליד חלום באמצעות עסק משותף שמאגד את האהבה שלהם לאוכל ולתקופה עתיקה בצרפת. העיצוב של המסעדה כבר בכניסה אליה מסגיר את הרצון של הארבעה, ליצור עולם מקביל לתקופה בה לואי ה-13 שלט; שער הכניסה מדומה לשער של ארמון גדול, בכניסה טרסה חיצונית לישיבה ורגע אחרי, נכנסים לתוך הרפתקה תקופתית, הקירות מעוטרים בסגנון צרפתי, רצפת העץ משתלבת מושלם עם ריהוט העץ הכבד והמרשים ובחזית בר עם המון נוכחות כאשר תמונתו של לואי ה-13 ואהובתו מוטבעים על קדמת הבר ומסביב תלויים אקדחים צרפתיים מהתקופה ההיא.

 _MG_0406

בר-אראמיס

ארבעת המוסקטרים

דניאל דניאל בן 36,  נשוי לחנה ולהם שלושה ילדים. בבעלותו אולם האירועים "פרדייס" באזור התעשייה הצפונית באשדוד, במקום מוגש אוכל בוכרי אותנטי. דניאל מרבה לשהות בעסקים שלו במהלך היום, מה שלא מותיר לו הרבה זמן פנאי, אך אם יש לו מעט זמן הוא מבלה אותו עם המשפחה או בחדר הכושר.

 

רומן קבילוב בן 28,רווק, במקור עסק רוב הזמן באוכל רחוב, הוא בעליו של "מפגש חברים", דוכן בשרים ופלאפל. רומן מספר " הפתיחה של ארמיס היא למעשה הגשמת חלום של כולנו, אזרנו אומץ והלכנו על זה בגדול, ישבנו בבית קפה בחוף והתענגנו מהבריזה ומהאווירה, ביציאה החוצה הבטנו הצידה וראינו נכס שומם מול הים עם המון פוטנציאל ואז החלטנו שגם אנחנו יכולים ומשם השמיים הם הגבול. רצינו להביא לעיר משהו יוצא דופן, מסעדת חוף כשרה, מקום מרשים וייחודי עם אוכל איכותי, אך עם אופציה פתוחה לקהל הרחב ששומר כשרות, תירוץ מושלם עבורנו ליהנות מסוף שבוע שקט, מה שיאפשר לנו לבלות עם המשפחה ולאגור כוחות לשבוע חדש". 

 

סלביק קבילוב בן 31, נשוי לטאיה, השותף של דניאל באולמי "פרדייס". עליו מספר דניאל כי הוא הדמות בחבורה שמעניק לו את החופש להתמקד במסעדת ארמיס, מאחר שהוא מתפקד באולם ביד רמה ובהצלחה. דניאל מוסיף " יש חלוקה מאוד טובה בנינו, בדיוק כמו אצל "שלושת המוסקטרים" , כל אחד מאיתנו נותן מעצמו בכדי שנוכל להצליח יחד".

 

איגור אהרונוב בן 35, נשוי לאסתר, להם שני ילדים, השותף של רומן ב"מפגש חברים". איגור בילה את רוב שנותיו המקצועיות סביב האוכל והוא היה זה שהציע לכולם לאחד את הכוחות, מאחר שהיה בטוח כי ביחד הם יהוו כוח גדול, מה שיצר חיבור מוצלח, כאשר כל אחד מהם עושה את התפקיד שלו על הצד הטוב ביותר. רומן מוסיף " החלוקה מאוד נוחה, אנחנו לא הולכים עם הראש בקיר, אלא מאוד גמישים אחד לשני. איגור מאפשר לי חופש עבודה בארמיס, מה שיצר שיתוף פעולה בריא, למרות שבהתחלה חששנו שיווצרו וויכוחים מפאת הקשר המשפחתי, אך עם הזמן אנחנו מגלים שזה רק מחזק את העסק".

 DSC_3144

 אוכל של אבירים

אם כבר תקופת האבירים, אז במסעדת "ארמיס" דאגו לשולחנות אבירים, דרך מהנה לבילוי עם חברים ומשפחה, אוכל מנחם ומשביע ואווירה של חוץ לארץ. השף של המסעדה נבחר בקפידה יתרה ונראה כי בכל יום הצוות מופתע מהיכולות שלו והוא רק בן 22, מיכאל בר, צעיר ומוכשר, לדעתם הוא מאיר אדוני הבא "הוא יצירתי מאוד ומוציא צלחות מיוחדות שלא ניתן לראות בכל מסעדה, במיוחד לא באשדוד. מיכאל מקפיד על איכות וטיב האוכל, הוא ממש מצייר על הצלחת ובוחר כל חומר גלם בקפידה, אפילו את הגזרים האורגניים הוא בוחר אחד אחד" אומר דניאל.

_MG_0400

 

סגנון האוכל במסעדה משלב טעמים ים תיכוניים עם מנות שקורצות לתקופה עתיקה יותר. התפריט מגוון מאוד ומכיל בשרים איכותיים, דגים, מאפים מיוחדים כמו הלחמעג'ון- פיצה טורקית עם בשר טלה וצנוברים בבישול ארוך, או הביף וולינגטון- פילה בקר צרוב בדוקסל פטריות בשמן כמהין, מעטפת חזה אווז מעושן ובצק עלים, עם רוטב ציר בקר ויין אדום מצומצם ומח עצם. מנה אנגלית קלאסית שניתן למצוא רק במסעדות שף יוקרתיות מחוץ לעיר. רומן מספר על מנה פופולארית נוספת ולנו כבר יוצא ריר רק מההמחשה, טורנדו רוסיני- פילה בקר מעושן על טוסט בריוש לצד מדליוני כבד אווז, ציר בקר, כמהין שחורות ויין אדום בליווי קרם שורשים ובצלי שאלוט.

_MG_0453

 _MG_0694

המנה של שומרי המלך

רומן מוסיף "כל החוויה של שלושת המוסקטרים הייתה תמיד חוויה מלכותית כיד המלך, לכן רצינו לשים דגש על הטעמים ועל חומרי הגלם המשובחים. המטבח שלנו מתאפיין על המטבח הצרפתי, האנגלי והפיוז'ן- שילוב של טעמים מיוחדים. אחת מהמנות שלקחנו מהספר ומהסרט היא אסאדו על העצם, זו מנה שהייתה חלק מהארוחה של שומרי המלך אחרי כל קרב. הם אהבו לאכול את המנה הזו מאחר שהיא אפיינה תקופה עשירה, יוקרתית ומלכותית".

 _MG_0699

דניאל הוסיף "כל התפריט שלנו מורכב ממטבח שנעשה במקום, אין לנו חומרי גלם קפואים שנקנים מחוץ למסעדה, אנחנו מייצרים כאן הכול ואף רוכשים בשרים וירקות אורגניים, מאחר שהם מובחרים יותר בטעמם וניתן ליהנות מהטריות שלהם הרבה יותר מירקות לא אורגניים".

 

לחוות את ארמיס על חוף הים

אין ספק כי שווה להציץ בתפריט של מסעדת "ארמיס" לגרות את בלוטות הטעם ולדמיין תקופה שונה לחלוטין ממה שמוכר לנו היום. יחד עם האוכל תוכלו ליהנות מקרבה אדירה לחזית הים, המרפסת שוכנת בקו ישיר לים הכחול של חוף לידו, אותה תוכלו לראות מאוכלסת עד אפס מקום בימי הקיץ ובימים חורפיים כשהשמש קורצת. למי שרוצה לבוא ליהנות עם בירה ונוף מרהיב, בריזה שלא ניתן לקנות בשום מקום, "ארמיס" מציעה גם תפריט נשנושים קטנים לצד הבירה, עם מוסיקה טובה ברקע.

 _MG_0412

  ערבי תרבות

בנוסף לאוכל טוב ומשתה אבירים אמיתי, "ארמיס" מציעה ערבי תרבות מעניינים כל יום חמישי הופעת אורח עם מוסיקה שמשתלבת באופן מושלם עם אוכל משובח. ביום חמישי הקרוב (15.2.17) תתקיים הופעה של אייל פרץ ולהקתו, זמר נשמה המבצע סגנונות מגוונים כמו בלוז, רוק, פאנק ודיסקו. ההופעה מתחילה בשעה 21:00 חשוב להזמין מקום מראש.

 123

 פסטיבל מדיטרנה

בהמשך לימי חמישי הקבועים, ביוני ייערך פסטיבל מדיטרנה- פסטיבל הבינלאומי למוסיקה, קולנוע, אומנות וטעמים ממדינות הים התיכון. הפסטיבל יבקר בחוף לידו עם שוק אוכל והופעות מיוחדות שיתקיימו בתוך המסעדה- כדאי לעקוב.

 

 חתונה בארמיס

מסעדת "ארמיס" מוכנה להקמת אירועים גדולים, בחודש הבא תתקיים חתונה עם 200 מוזמנים, לה הורכב תפריט ייחודי. האורחים ייהנו מישיבה במסעדה וישיבה מול הנוף הכחול והמרהיב.

 

 קיץ תוסס בארמיס

"אנחנו מתכננים לכם קיץ מהנה במיוחד עם פעילויות מגוונות, בכל יום שישי תיערך קבלת שבת לטינית, ריקודים עם מדריכת ריקודים מקצועית או פשוט להגיע ליהנות מהמוסיקה השמחה ולשבת עם בירה מול החוף".

_MG_0536

 

אנחנו התרשמנו, "ארמיס" לקחה אותנו לתקופה שונה לחלוטין והמוסקטרים של העתיד יכולים ללמד את כולנו איך להגשים חלומות, אבל בגדול, עם מוטו מוצלח ואוכל איכותי ומשובח! 

 

לתפריט המסעדה ולפרטים נוספים: לחץ כאן!

בתיאבון:)

 _MG_0475

 _MG_0483_MG_0540_MG_9996

כתבתה של שירן כהן שי